Ihan(an) tavallinen viikonloppu

IMG_0034

Tänään on ollut ihanan tavallinen lauantai. Päivään on mahtunut töitä, siivousmotivaation metsästystä, lasten kirpparitapahtumaa, viikonloppukukkia ja illaksi haaveilen vielä sohvapaikasta miehen kainalossa kera glögilasillisen. Enpä oikein keksi minkä verran enemmän voisin elämältä vaatia.

On mielenkiintoista huomata, että kaikesta kiireestä, väsymyksestä ja noin miljoonasta (okei sadasta) keskeneräisestä asiasta huolimatta sitä tiedostaa vahvasti elävänsä elämänsä parasta aikaa juuri nyt. Siltä ei ehkä tunnu torstaina illansuussa, kun etsii keittiön kaaoksen keskeltä paistinpannua, jolla voi lämmittää eilistä ruokaa nälkäisille lapsille. Joiden mielestä päivällistä olisi tietenkin pitänyt saada jo tunti sitten.

Onnentunne ei ole välttämättä läsnä vahvasti silloinkaan, kun etsii kolmelle lapselle mystisesti kadonneita sukkapareja (…teen kohta sukista kirjan, parittomista nimittäin. Ja siinä kirjassa on sysimustat kannet) ja kello näyttää siltä, että koulussa ja hoidossa olisi oikeastaan oltava jo. Myös niissä hetkissä onnentunne on hakusessa, kun tietää oman kampauksensa, sotkunutturan, näyttävän ainoastaan sotkunutturalta. Ei huolettomalta, coolilta tai tyylikkäältä, kuten kauniissa kuvissa kauniilla ihmisillä ne aina näyttävät. Puhumattakaan hetkistä, kun kuulee suru-uutisia, joita toisinaan elämällä riittää tuoda lusikan sijaan ämpärillä.

IMG_0036
IMG_0045

Tunne siitä, että kaikki on parasta juuri nyt, onkin enemmän kiitollinen pohjavire ja ne pienet ohitse kiitävät hetket, kun on saanut itsensä tsempattua siivousmaratoniin ja voi sytyttää kynttilät. Tai silloin, kun  lapset ovat vihdoin saaneet sen ruuan lautaselleen. Onni tulee äkkiarvaamatta, nopeana välähdyksenä vaikkapa kaupan kassajonossa kun huomaa hymyilevänsä lämpimästi, omille ajatuksilleen. Tai sydänyöllä kun tekemättömät työt eivät anna unen tulla, mutta sitten viisivuotias tassuttelee viereen ja painautuu kiinni kylkeen, niin kuin joka ikinen yö ja yhtäkkiä uni maistuukin. Näissä hetkissä sen huomaa, että juuri nyt ja juuri tässä on oma maailma kohdallaan.

IMG_0039

Olen muuten myös sitä mieltä, että onnesta saa puhua. On selvää, että elämä tarjoilee toisinaan ihan muuta kuin onnea, joten sitä suuremmalla syyllä tunteesta saa nauttia koko rahan edestä.

IMG_0043
IMG_0041

Meidän viikonloppuun mahtuu vielä pyykkishown pyörittämistä (milloin ei) ja ainakin imurointia. Olisi kiva kuulla, mitä teille kuuluu?

Jos muuten haluatte seurata arjen toilailujani lähemmin, kurkatkaa snapchattiin, sieltä nimimerkin @talosanomat takaa löydätte materiaalia, joka tuskin koskaan päätyy tänne blogiin saakka!

Kaunista viikonloppua ystäväiset!

Jenni

ps. Mitäpä tuumitte viherkasveista? Itseäni ne kiinnostelevat nyt kovasti!  

IMG_0038

Leave a comment

name*

email* (not published)

website