Esittelyssä: Itse tehty Idylli

ASUKKAAT Nuori perhe, Isä sähköasentaja, Äiti lähihoitaja, kotiäiti, lapsi 1v 3kk

KOTI Arkkitehdin suunnittelema 1,5 krs puutalo 151,3 m2 . Yläkertavaraus, kokonaispinta-ala 260m2

kohde4_pohjapiirustus

Moottorikelkka lähtee tämän kodin pihasta kohti korpea joka viikonloppu. Nyt on tilaa harrastaa, kun perhe sai muuttaa tavaransa joulun alla uuteen valoisaan kotiin. Takana on työntäyteinen vuosi. Sen aikana tontin raivaamisesta lähtenyt unelma alkoi rakentua kodiksi metsän laitaan. -Kaksio kaupungissa kävi ahtaaksi ja keskustasta kelkkailemaan lähtö sakkojen uhalla oli aika rasittavaa, isäntä nauraa. Mieluinen talomalli saatiin lopulta arkkitehdin piirtämänä. Projekti eteni rivakkaan tahtiin. -Huhtikuussa 2012 aloitettiin pohjatöillä, timpuri tuli hommiin toukokuussa ja jo joulukuussa pääsimme muuttamaan, toteaa perheen äiti. Kuvauspäivänä puuttui enää muutama lista ja keittiön välitilan lasi. Ulkotöitä sen sijaan riittää. -Ensi kesänä saa käyttää sekä maalisutia, että lapiota ahkeraan, kertoilee perheen äiti.

kohde4_kuistilyhty

Timpuriksi saatiin luottomies, kun perheen äidin eno aloitti rakennusurakan. Talon isäntä hoiti ammattinsa puolesta kaikki sähkötyöt ja oli mukana rakentamisessa niin paljon kuin reissutöiltään ehti. Isäkuukausi kului perheeltä myös raksalla. Putki ja iv-työt isäntä hoiti työkaveriensa avustuksella. Perheen äidillä riitti puuhaa vilkkaan pikkumiehen kanssa. -Rakennuksellakin riitti tekemistä. Seinien maalaus ja saunan käsittely olivat minun hommiani, hän toteaa.

Muutamia yllätyksiäkin raksa-aikana kohdattiin. Timpurin hermoja koiteltiin viivästyneellä sähköliittymällä, lopulta tilapäisratkaisuksi hankitun aggregaatin avulla päästiin hommiin takaisin kiinni. Hyvin laskettu budjetti piti loppuun asti. – Yllätykset raastoivat enemmän  hermoja, kuin lompakkoa, perheen isä nauraa.

kohde4_kuisti1

-Rakentamisen rankkuuskin yllätti, kertoo perheen äiti. -Huolimatta timpurista, kului kaikki liikenevä aika raksalla siivoamassa sekä tuomassa ja viemässä tavaraa. Vaikka projektin sitovuuden tiesikin, se yllätti silti.

Kodin sisustaminen aloitettiin jo siinä vaiheessa, kun unelmat olivat vielä paperilla. -Jälkeenpäin ajateltuna oli ehdottomasti hyvä juttu, että tapetteja, maaleja ja laattoja mietittiin jo hyvissä ajoin. Kun valintojen aika tuli, se sujui sutjakkaasti, kertoo perheen äiti.

kohde4_oloh.nurkka
kohde4_oloh_kello2

-Koti ja sisustus on rakennettu omalla tyylillä ja yhdessä, hän jatkaa. Talon isäntää miellyttävät modernit yksityiskohdat.  Harmaat seinät taas tuovat perheen äidin kaipaamaa  lämpöä ja kodikkuutta. -Testausmaalauksia tehtiin, kunnes sopiva sävy löytyi, kertoo perheen äiti. -Tapettia on talossa vain yhdellä seinällä, sitä metsästettiinkin pitkään, hän jatkaa.

Taloon tullessa huomio kiinnittyy vaaleaan lattiaan. Lattia osoittautuu Gerflorin lattiamatoksi -Helppohoitoiseen ja kauniin sävyiseen lattiaan olemme tosi ihastuneita, perhe toteaa. Moderni ja selkeälinjainen takkaleivinuuni on paikallisen muurarin muuraama. -Haaveena on saada omat rieskat paistumaan uuniin, kunhan kunnolla kotiudutaan, perheen äiti kertoo.

Koti sisustetaan omalla tyylillä ja yhdessä

kohde4_olohuone2
kohde4_olohuone3
Joululahjakello sai kunniapaikan olohuoneen seinältä.
kohde4_makuuhuonepeili
Vanhempien makuuhuone. Peililiukuovet Omega-keittiöiltä.
tähtitapetti
kohde4_lastenhuone2

Pienen miehen huoneeseen valittiin iloisen vihreä seinämaali. Huone toimii leikkihuoneena sillä unet maistuvat toistaiseksi paremmilta äidin ja isän vieressä.

 

kohde4_lastenhuone4
kohde4_keittiosuklaapiirakka

Keittiöön valikoituivat Omega-keittiöiden kalusteet. Valkoiset kalusteet saavat särmää tummanharmaasta pöytätasosta. -Tällä pöydällä on tilaa työskennellä, perheen äiti toteaa. Helppohoitoinen Silkgranit -allas on tyylikäs valinta, joka sopii keittiön kokonaisuuteen hyvin. Myös muiden huoneiden kiinteät kalusteet ovat Omega-keittiöiden mallistosta.

Nuori perhe on nauttinut kodin avaruudesta ja tyhjästä tilasta niin paljon, ettei ole pitänyt sisustamisessa mitään kiirettä. -Lisäillään kalusteita ja sisustusesineitä vähitellen. Sohvaakin odottelimme muutaman kuukauden, on siinä nyt istuttukin, kun se viimein saapui!

kohde4_keittio1
Tummanharmaa pöytätaso antaa sopivasti särmää vaaleaan keittiöön.
kohde4_keittio2
Keittiön välitilaan vielä odotellaan lasia. Kalusteet Omega-keittiöiltä
kohde4_keittio3
Perheen mielestä tilava keittiö on yksi parhaista ratkaisuista.

Keittiön välitilan lasia odoteltiin saapuvaksi juuri kuvauspäivänä. -Savulasi valkoiseksi maalattua seinää vasten tuo tilaan pehmeyttä ja on aika varmasti helpompi pitää puhtaan kuin tämänhetkinen seinä, perheen isä nauraa.

kohde4_olohuoneenlyhdyt
kohde4_syottotuoli
Nuori perhe on nauttinut

kodin avaruudesta ja tyhjästä tilasta.

kohde4_kodari1
Tilava kodinhoitohuone runsaine kaappitiloineen on arjen pelastus.
kohde4_kodarinkynttilat

-Märkätiloihin haaveilimme aluksi täysin mustia lattialaattoja, mutta kaikki löytämämme osoittautuivat kuitenkin liian liukkaiksi. Lopulta löytyi tumman harmaaseen taittava sopivan mattapintainen laatta Värisilmästä. Pirteä ja nuorekas valinta on myös kylpyhuoneen iloisen vihreä seinä. -Vihreää halusin johonkin, sain sen kylppäriin, perheen äiti kertoo.

kohde4_saunatyyny
saunakiulu

 

Saunan katot ja seinät käsiteltiin lämpimän sävyiseksi sävytetyllä saunasuojalla. Yhtenäisyyden säilyttämiseksi saman käsittelyn saivat myös kylpyhuoneen katto ja saunan ovenpielet. Vaaleat lauteet saatiin vahan avulla. Täällä kelpaa saunoa kelkkareissun päätteeksi.

kohde4_sauna2
Vaaleat lauteet saatiin vahakäsittelyllä.
kohde4_kylppari1
kohde4_tulppaanikimppu

-Nyt on lepäilty ja kerätty voimia kevättä varten. Talon ulkopuoliset työt odottavat tekijäänsä, perhe kertoilee. Ja odotetaan kodissa muutakin, vielä paljon rakentamista tärkeämpää. Äidin masussa majailevan vauvan pitäisi syntyä ensimmäisten leskenlehtien aikaan.

 

 

Comments

Outi
Reply

Voi mikä ihana syöttötuoli!

Ja todella hyvällä maulla tehty kylppäri. 🙂

Jenni

Eikö olekin, niin pirteä! 🙂 Ja kylppäri oli todella ihana!

mummeli
Reply

Hienolta näyttää ja vielä mukavammalta tuntuu, kun saa vierailla tämän kodin seinien sisäpuolella.
Hyvin olette Jenni ja ym onnistuneet tuomaan esille tämän kodin hyvät puolet!

Marjo
Reply

Ihanan valoisa ja avara ja tuo kodinhoitohuone on kyllä tosi hieno. 🙂

Jenni
Reply

”Mummeli” Totta, paikan päällä, luonnossa on aina kivempaa ja kauniimpaa vielä. 😉
Ja kiitoksia, pyrimmekin aina esittelemään jokaisen kodin kauneimmat ja onnistuneimmat puolet.
Marjo, kyllä, todella valoisa ja ihastuttava koti!

ee
Reply

Voisiko saada tietää mikä värikoodi on tuo Geflorin lattia 🙂

Jenni

Selvittelen asian ,pysyhän kanavalla! 🙂

Jenni

Lattian sävy on selvitetty, koodi on rakentajan mukaan Gerflor Hqr Nomacola!

Sanna
Reply

Ihanan raikas ja lämmin koti. 🙂 Minua kiinnostaisi olohuoneen seinien haarmaa sävy? Meillä valinta edessä ja jo useampaa sävyä testattu, mutta vielä ei oikeaa ole löytynyt..

admin

Selvitetään seinän sävy, kerron sen sitten sinulle! 🙂

Jenni

Hei! Selvitimme maalin sävyn, maali on tikkurilan valikoimista TVT G487, puolihimmeä!

Miklu
Reply

Hei,

Upean näköinen väri teidän talon pinnassa. Saako kysyä mikä maali ja sävy kyseessä?

Jenni

Moi Miklu! Selvitän maalin sävyn! Olethan kuulolla! 🙂

Sami

Moi. Olisin myös kiinnostunut mikä maali ja sävy on kyseessä!? 🙂

Jenni

Olen onnistunut hävittämään jonnekin raksa-arkistoihin maalinsävyn, etsin sen käsiini pikimmiten! 🙂

Jenni

Löysin vihdoin maalin sävyn! 🙂 Sävy on Tikkurilan värikartoista X487 🙂

Suvi
Reply

Moikka! Olen etsinyt sopivaa vihreää sävyä lastenhuoneeseen joten mikä sävy teillä on pienen miehen huoneessa?

Leave a comment

name*

email* (not published)

website