Joulupaloja

joulu11
joulu3

Viipyilevä, rauhallinen ja kuitenkin riemukas. Joulu nimittäin. Niin ja herkullinen. Jouluaaton jännitys on vaihtunut joulupäivän armolliseen raukeuteen. Kellot ja kännykät ovat unohtuneet ylähyllyille ja kirjan sivujen kääntely on ollut päivän agendalla hillittömien lautapeliotteluiden lisäksi.

Jouluaatto sujui niin kuin jouluaatoilla nyt on tapana yleensä sujua (tasan kaksi vuotta sitten olimme sairaalassa viisi vuorokautta hoivaamassa reisiluunsa katkaissutta kaksivuotiasta, sekin joulu oli ikimuistoinen, omalla tavallaan). Aattoaamun hämärässä lapset löysivät ensimmäiset pakettinsa, tontun jättämät viimeisen kalenteriluukun tervehdykset, jonka jälkeen päästiin joulupuurolle. Joulurauhanjulistus meni perille ja lapset jaksoivat kävelylenkin jälkeen keskittyä asiaan kuuluvalla vakavuudella joulusaunaan. Päivä ei kunnolla valjennutkaan, kun sinisen hetken aikaan jo katettiin saunanpuhtaina joulupöytää.

joulu2
joulu4
Joulupöytää katettiin hiljalleen hämärtyvässä illassa.
Joulupöytää katettiin hiljalleen hämärtyvässä illassa.
joulu5

Illalla se vihdoin sitten tuli joulupukki, ja kiltti pukki olikin, jokaisessa paketissa tuppasi nimittäin lukemaan äidin nimi. Lapset katsoivatkin parhaaksi mennä auttamaan lahjahässäkässä, että muutama paketti osuisi omallekin kohdalle!

joulu7
joulu9

Joulu on jälleen tehnyt tehtävänsä, rauha on laskeutunut tupaan, ellei voittajien riemunkiljahduksia lasketa. Ympärillä on päivän vallinnut suloinen sekasorto, joka saa vallita ihan rauhassa vielä monta päivää.

Yhtä rentoa, leppoista joulupäivän iltaa toivon teillekin. Lapset nukkuvat jo, joten istun kullan kainaloon ja aloitan taas kirjassa uuden luvun. Nyt on hyvä. 

Jenni

 

joulu10

Comments

Milla
Reply

Ompas kivoja tunnelmallisia kuvia!

Jenni

Kiitos! <3

Leave a comment

name*

email* (not published)

website