Kahvilla

kakku

Haaveilen kahvilasta. Pienestä elämyksestä arjen keskellä. Kahvilasta, jossa kahvi on kuumaa, suklaa on suussa sulavaa ja jotakin sellaista, mitä marketin karkkihyllyiltä on turha etsiä. Tiramisun ensimmäinen lusikallinen räjäyttää tajunnan ja muffinssissa maistuu liköörin lisäksi Pariisi. Kahvikuppi on se perintökalleus, jota et kotona koskaan viitsi kaivaa vitriinikaapin ylähyllyltä, ettei se menisi rikki.

Kenelläkään ei ole kiire, musiikki on elävää, valaistus on lempeä ja lämmin. Palvelu on iloista ja luontevaa. Saa istua ja Sie-mail-la. Ehkä lukea kiinnostavasta lehdestä kiinnostavan artikkelin.

Siihen asti kunnes tämän löydän, tai itse perustan, tyydyttävä on kai laihaan pannussa seisseeseen juhlamokkaan, paperilta maistuvaan muffinsiin,  josta ei silmät kiinni tunnista, onko kyseessä sitruunaesanssi vai mansikankaltainen aromi. Kuppi ei suinkaan ole kaapin parasta posliinia ja lämmennyt vesi muovikannussa  maksaa 50 senttiä mukilta. Tyydyn myös musiikkiin, jonka tuottaa paikallinen radiokanava. Juon haalean kahvini silmäilemällä ilmaisjakelun mainoksia, loisteputkien valossa, tietenkin.

kahvilla

Mikä meitä suomalaisia vaivaa, kun kahvilakulttuuri on näin masentava, tai oikeammin sitä ei ole? Pitkä kylmä talvi pitää ihmiset tiukasti poteroissaan, sen sijaan, että istuisimme lämpimässä ystävän kanssa parantamassa maailmaa, kera kuuman kupillisen. Menkää ihmiset Pariisiin ja istukaa kulman kahvilassa hetki, ymmärrätte mitä tarkoitan!

Lupaan että, heti kun keksin millä kaiken maksan, perustan kahvilan. Ja lupaan pyhästi, etten Koskaan tarjoa sinulle mansikan kaltaista aromia sisältävää mansikkakakkua.

 

Jenni

Comments

Alppiruusu
Reply

Todentotta! Minäkin kaipaan niitä ihania tunnelmallisia kahviloita myös tänne kotosuomeen mistä saa tavallisesti nauttia vain keski-euroopassa. Itsekkin olen joskus haaveillut saman tyylisen kahvilan perustamisesta kun ei niihin muuten pääse.:) Kuopiossa on yksi erittäin kiva kahvila mutta sekin menee kiinni jo neljältä niin harvoin sinne kerkeää töiden lomasta istumaan.

admin
Reply

Suomessa jonkinlainen bubi löytyy joka kadunkulmasta, mutta viihtyisää, virka-ajan ulkopuolella aukiolevaa kahvilaa saa aina tosissaan etsiä,jos tulee pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Sellaiselle totisesti olisi tilausta monessa kaupungissa!

Jenni

Leave a comment

name*

email* (not published)

website