Kaunis Loviisa

IMG_0224

Vietimme viikonloppua inspiroivissa tuunelmissa, kun kiertelimme Loviisan Wanhat talottapahtuman kohteita. Tapahtuma oli kerännyt kadut täyteen iloisia vieraita läheltä ja kaukaa. Kadunvarret olivat kirppispöytiä täynnä ja tunnelma jotenkin mukavan..eurooppalainen.

IMG_0271

IMG_0225

Parasta olivat ilman muuta itse kohteet (jos ei lasketa omenapiirakkaa..), kun ihmiset avaavat omien kotiensa ovet muiden ihasteltaviksi! Persoonallista ja kiehtovaa ja sen lisäksi vielä hillittömän mielenkiintoista nähdä, kuinka vanhoja taloja ja pihoja voi vaalia niin monella eri tapaa!

Pieniä tunnelmallisia koteja, tyylikkäitä kartanotyylisiä korkeita huoneita ja kaikkia siltä väliltä. Huomion kiinnittivät myös puutarhat ja niiden ikivanhat omenapuut. Erityisen koskettava oli yhden omenapuun tarina, joka oli istutettu 1900-luvun alussa asukkaan äidin syntymän kunniaksi. Nyt puu kurottui korkealle yli talon.

IMG_0139
Ihana Stengård, josta kuulette myöhemmin lisää!
IMG_0201
Läpikotaisin kunnostettu Villa Lindholm
IMG_0219
Villa Ekholmin yli satavuotias omenapuu
IMG_0214
Villa Ekholmin satumainen puutarha
IMG_0246
rohkeasti revittelevä Vackerbacka
IMG_0249
Vackerbackan riemukas sisustus
IMG_0256-2
Yksityiskohtia Vackerbackasta
IMG_0237
Ringströms gårdin makuuhuone ja kekseliäs pyykinkuivaustila makuuhuoneen yhteydessä. Pyykki kuivuu kauniin puoliseinän takana ja kosteuttaa huoneilmaa!
IMG_0262-2
Villa Aaltonen

Vaikka itse olenkin turvallisuushakuinen sisustaja, rakastan katsella ihmisten rohkeita ja oivaltavia ideoita omissa kodeissaan. Nämä Loviisan kodit on sisustettu ennen kaikkea elämistä varten. Kodeissa asuu sekä lapsiperheitä, eläkeläisiä että sinkkuja, kaikkia yhdistää sama tekijä, intohimo vaalia kotien ainutlaatuista historiaa!

Inspiroituneena,

 Jenni

Smeds Hemman,  Loviisa
Smeds Hemmanin historia ulottuu 1500-luvulle!
IMG_0280

Comments

Vekarus
Reply

Mielenkiinnolla jään odottamaan seuraavia raportteja Loviisasta!

Ihanaa loppuviikkoa!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website