Keittiön kaunein vihannes ja ihana kasvisgrantiini

Tämän jotakin eksoottista kukkaa tai meritähteä muistuttavan kauniin Romanescu – kaalin valmistaminen sujuu samaan tapaan kuin perinteisen kukkakaalinkin. Pakkaspäiviin ja viikonloppuun sopii helposti ja nopeasti valmistuva gratiini, johon tämä kaalien kaunotar sujahtaa sukulaistensa parsakaalin ja kukkakaalin kanssa. Me nautimme tätä kalan lisukkeena, mutta sopii varmasti vaikkapa lihan kaveriksi. 

romanescu-kaali
kasvisgratiini resepti
gratiiniresepti

Kolmen kaalin gratiini

1/2 kpl kukkakaalia

1/2 kpl romanescu-kukkakaalia

1 kpl parsakaalia

2kpl porkkanaa

Gratiinikastike

50g voita

1 rkl vehnäjauhoja

n. 2-3 dl maitoa

200 g cheddar-tuorejuustoa

tai

200 g pehmeää vuohenjuustoa

2 tl mustapippuria

2 tl suolaa

Pinnalle

2 dl juustoraastetta

Pilko ja keitä kaalien kukintoja viisi minuuttia suolalla maustetussa vedessä, valuta. Kuori ja raasta porkkanat ja laita kaikki voideltuun uunivuokaan. Valmista gratiinikastike. Sulata voi  ja lisää jauhot sekoittaen. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Sulata juusto joukkoon ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti, kunnes kastike on sakeampaa. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada kastike vuokaan kasvisten päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Resepti muokattu Kodinkuvalehti

kaaligratiini, kasvisgratiini, gratiiniresepti

Tervetullut viikonloppu tuo tullessaan toivottavasti myös pidempiä yöunia. Jotenkin tällä viikolla illat ovat lipsahtaneet turhan myöhäiseksi ja kuopus on ollut vähän kipeänä ja herätellyt öisin, olo on siis vähän nuupahtanut. Väsymyksestä huolimatta tänään ajattelin kyllä pistää  tuulemaan ja siivota kunnolla. Ja palkitsen itseni kukilla siitä urakasta!

Ihanaa viikonloppua

Jenni

 

 

 

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website