Kesä tekee jo satoa

Blogi_satoa7

Täällä on sipulinvarsien kasvuvauhtia seurattu yhtä tiiviisti, kuin joku toinen pörssikursseja. Ja kasvaahan ne, siis pörssikursseista en tiedä, mutta sipulinvarret! Ja olin ihan totta muuten näkevinäni kullanhohteen ainoassa selvinneessä kirsikkatomaatissani. Olenkohan lopullisesti höyrähtänyt vai onko joku muu huomannut saman? Lehdet ja varsi kiiltelevät auringossa hurmaavasti. Ja älkää kukaan nyt sitten tulko kertomaan, että kyseessä on jokin tappava kullankimalletauti.

Olen saanut kokea vastaiskuja  puutarhurinuralla nimittäin mielestäni kylliksi. Karviaismarjapensaisiin ja punaherukkaan on iskenyt joku ninjatappajatoukka, joka syö pensaat täysin paljaaksi päivässä-parissa. Jos joku tietää näihin tuholaisiin sopivan ympäristöystävällisen myrkyn, huikkaathan? Käsin en vihulaisiin suostu koskemaan, tiedä vaikka maistuisi ihmislihakin.

Blogi_satoa8
Blogi_satoa5

Mutta kasvulaatikossa on tapahtunut kummia, sipulinvarsien lisäksi sieltä nousee porkkana, pinaatti, retiisit, salaatit ja krhm.. pavut. (En tiedä mitä pavuilla teen, en ole ennen kuullut papuja itse kasvatettavan, kai ne ainakin keitetään ennen syöntiä? Täytyy laittaa lapset koemaistajiksi..) Retiisit, persilja ja ruohosipuli pääsivät tänään perunasalaattin. Sen lisäksi, että on vähintäänkin leuhkaa tehdä salaatti siemenistä kasvatetuista omista retiiseistä, oli tämä salaatti oikeasti todella hyvää.

Blogi_satoa3
Blogi_satoa6
Uusia perunoita, persiljaa, öljyä, punasipulia, ruohosipulia, pikkubasilikaa, retiisiä, mustapippuria ja sormisuolaa
Blogi_satoa4
Tästä kuvasta nippanappa vihreiden keskeltä erottuu vielä yksi ylpeyteni, kirsikkapuu. Jospas joku vuosi tulisi se kirsikkakin tai jopa kaksi.
Tästä kuvasta nippanappa vihreiden keskeltä erottuu vielä yksi ylpeyteni, kirsikkapuu. Jospas joku vuosi tulisi se kirsikkakin tai jopa kaksi.

 

 

 

P.S. Osallistukaahan aktiivisesti nappula-arvontaan!

Jenni

 

Comments

kukkis
Reply

Minkä näkösiä öttiäisiä? Kokeile mäntysuopaliuosta, jotkut laittavat siihen myös lisäksi sooda ja öljyä.

Jenni

Pieniä vihreitä toukkia ihan hurjasti!Ovat reilun sentin mittaisia. Ja syömisvauhti ihan älyttömän nopea. Koitin mäntysuopaa, tippuivat maahan ja jäivät kärvistelemään. Nyt odotetaan miten käy 🙂

Jenni

Niin ennkkoluuloton en sentää ole, vaikka rohkea olenkin! 😉

Lotta
Reply

Eikö ne öttiäiset ole sitä tulevaisuuden ruokaa? 😉 Joopa joo. Mutta ihanilta näyttävät sun salaattitarpeet ynnä muut – selvästi on viherpeukalo ollut työssään! Oma ylpeyteni parvekkeella on tomaattipuska, jonka ensimmäiset hedelmät ovat pian jo kypsiä. Ja niitä on tulossa niin valtavasti, etten tiedä ehtiikö kaikkia syödäkään 🙂

Jenni

Oi että, minun kirsikkatomaatissani on tällä hetkellä kolme tomaattia. Ehkäpä puutarhurintaidot vaativat vielä harjoitusta! 😉

Leave a comment

name*

email* (not published)

website