Kesävieraat

Blogi_leipa3

Kesävieraat tuntuvat erilaisilta kuin perinteiset kyläilijät, vaikka ihmiset samoja ovatkin. Ja en nyt tuntumista tarkoita sanan varsinaisessa merkityksessä. Sen sijaan tarkoitan sitä keveyttä, mitä kesävieraisiin liittyy. Lapset viihtyvät ulkona. Ketsuppinen kesämekko suorastaan kuuluu asiaan ja vanhenpienkin on helppo hymyillä, sen minkä hyttysten läpsimiseltä ehtii. Hyttysetkään eivät hyydytä hymyä, kun talvipesistä kuoriutuneilla ystävillä on aikaa istahtaa kertomaan ja kuuntelemaan ne kesän hauskimmat jutut.

Ulkona syöminen saa tarjottavatkin maistumaan paljon paremmalle. Tässä helppo kesäleipä, johon voi hyödyntää ihan mitä yrttejä vain. Teeleivän ohjeella pyöräytetty leipä, kananmuna ja juustoraaste vain ohjeeseen lisättynä. Viidessä minuutissa pellillä, sitten uuniin ja lämpimänä pöytään. Päälle ripottelin reilusti timjamia ja myllystä mustapippuria. Palaakaan ei jäänyt, että varmaan ihan hyvää oli. Maistuisi varmasti basilikan ja vuohenjuuston kanssa mainiosti.

Kattaminenkin on kesäpöydässä aina mukavan rentoa. Tärkeintä on lähinnä se, että lautaselta on mahdollisimman helppo kaapia (nuolla) jätskikastikkeen viimeiset pisarat. Tähän tarkoitukseen Marimekon lautaset ainakin soveltuvat erinomaisesti.

Blogi_leipä1
Blogi_leipa2

Illat ovat olleet poikkeuksellisen lämpimiä, joten hyttysiä uhmaten on tullut  ulkona istuttua. Nauttikaahan kesäisistä säistä, ukonilmatkin ovat olleet upeita! Sopivan villiä viikonloppua ystäväiset!

Ps. Kohta pääsemme kesämukejakin arpomaan, jos et vielä ole osallistunut, mukaan pääset täältä!

Jenni

 

Comments

-heinie-
Reply

Kauniita kuvia ja ai että miten herkulliselta näyttää! Taidankin testata joku päivä 🙂

Jenni

Testaa ihmeessä.:) Mieto juustoraaste menee lastenkin makuun, voimakkaampi taas tekee leivästä mukavan aromikkaan!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website