Keskeneräisyys on ihan ookoo

Totesin viikonloppuna, että keskeneräisyys on ihan ok ja nappailin sen kunniaksi teille kuvia olohuoneen täydeltä. Olisi tietenkin ihanaa, jos olisi aikaa, rahaa ja motivaatiota sisustaa koti ihan valmiiksi ennen kuin sitä liiemmin esittelee, mutta sittenhän teiltä jäisi näkemättä se kiinnostavin osuus, kun se kuuluisa feng shui ja harmonia vähitellen rakentuvat. Tämä teema sopii hyvin myös Valkoisen Harmajan Suvin viisaisiin ajatuksiin aitoudesta blogimaailmassa. Olen itse valinnut blogigenrekseni vahvasti sisustusbloggaamisen, joka tarkoittaa, että muu siviilielämämme on postauksissa kovin pienessä roolissa. Tässä on se vaara, että blogista syntyy varsin siloiteltu kuva elämästä, jos ei muista, että lukee lifestyleblogin sijaan sisustusblogia. Kokonaisuus olisi varmasti hyvin toisen näköinen, jos mukana olisi enemmän arki ja perhe.

Olen sitä mieltä että aitous kirjoittamisessa ja kuvaamisessa on ennen kaikkea intohimoa, ei niinkään sitä, mitä kuvaa tai mistä kirjoittaa. Siinä vaiheessa, kun kotiaan alkaa sisustaa vain blogiaan varten, on aika keräillä pillit pussiin ja palata perusasioiden äärelle. Todellisuuden nimissä en kyllä suorilta osaisi nimetä tuollaisia blogeja, mutta sen sijaan upeita, tyylillä ja taidolla toteutettuja voin heti kertoa useita!

Ja luotan muuten kyllä täysin teidän fiksujen lukijoiden medialukutaitoon, enkä jaksa uskoa, että kukaan teistä kuvittelisi tämän minun sisustusbloggaamiseni olevan ollenkaan koko kuva elämästämme. Ihania harrastuksia sekä sisustaminen että sisustusbloggaaminen  sen sijaan ovat, joten kauniita kuvia tuupataan tuuttiin jatkossakin!

Mutta se kotikutoisesta filosofoinnista, hypätään sen sijaan meidän olohuoneeseemme: 

Rakastan olohuoneen tilaa ja valoa, mutta toistaiseksi puuttuvien huonekalujen vuoksi tasapaino tässä tilassa on vähän hukassa. Valkoisten hyllyjen tilalle on tulossa meidän pianomme ja ikkunan alle pianon viereen sopisi omaan silmääni erinomaisesti Day Bed. Myös mattovalinnat mietityttävät, nyt lattialla oleva ihana VM Carpetin matto on harmillisesti tuohon sohvan eteen vähän liian pieni.

betonipinta, takka, teritalo, talo taika, olohuone

Sohvan edustalle kaipaisin myös kovasti sohvapöytää, jolle koota kauniita asetelmia (tai jolle voisi nostaa jalat). Vielä en tarpeeksi suurta, mutta matalaa yksilöä ole kohtuullisen hintaan löytänyt. Saa vinkata!

oiva sohva
olohuone, ruutuikkuna
mademoisele, olohuone, teritalo, talo taika

Valkoiset hyllyt ovat olleet muuten vähän murheenkryyni, ehdin myydä korkean Vittsjö- hyllyn jo eteenpäin pianon tieltä ja nämä matalat ajattelin sijoittaa sohvaa vastapäätä, mutta kun sain ne paikalleen, totesin, että kokonaisuus on liian levoton. Nyt pohdin, täytyykö minun kuitenkin etsiä umpinaista kalustetta olohuoneeseen ja siirtää nämä hyllyt muihin tiloihin. Toisinaan on hankalaa olla nainen..

vittsjö

Lapsuudenkodista mukanani kulkeutuneet Artekin ritiläpenkit ja edellisen kotiin hankittu Mademoiselle keinutuoli pääsevät freesaukseen maalarille. Vielä vähän mietityttää, olisiko keinun ja penkkien väri tällä kertaa musta.

olohuone, keltainen keinutuoli

Tälläistä kuuluu meidän olohuoneeseen, huonekalujen piiri pieni pyörii ahkerasti, mutta eiköhän se ajan kanssa asetu.

Ihanaa keväistä viikkoa sinulle!

XXXX Jenni

Comments

Idis & Interiööri
Reply

Lenkillä juuri pohdin keskeneräisyyttä ja viime aikoina puhututtanutta ”siloteltua” kuvaa sisustusbloggaajien kodeista. En usko itsekään, etteivätkö lukijat ymmärtäisi jokaisen meistä elävän ihan tavallista elämää arkisine sotkuineen. Mutta tuskin hekään tulevat blogeihin katsomaan kuvia eteisen kenkäpommin räjähdyksestä tai tiskipöydän painajaisesta… Toisaalta pohdin sitäkin miten sitä ”elämää” toisi kuviin itsekin enemmän. Aiheesta saa kyllä paljon pohtimista!

Kotoisalta näyttää teillä, vaikka sinun mielestä onkin keskeneräistä. Mutta hei, näin me saamme mielenkiinnolla odottaa ”valmista” ja sie saat aiheita blogiin. Ajatellaanko näin 😉

Jenni

Niin, sisustusbloggaamisen tarkoitus on nimenomaan toimia inspiraation lähteenä, enkä näe tarpeelliseksi edelleenkään postata arkisista sotkuistamme. Kuitenkin, olen sitä mieltä, että kuviin saa tulla enemmän elämää ja niitä ”arjen kauniita hetkiä” sekä tätä sisustamisen matkaa ja prosessia. Kaiken ei tarvitse olla heti valmista. Aitous on mielestäni ennen kaikkea intohimoa omaan aiheeseensa.

Oma olohuone voi näyttää muiden silmiin ihan valmiita ja tavallaan se sitä onkin, mutta luulen toisen sisustajan kyllä ymmärtävän, jos vähän tuskailen vielä harmonian puutetta, ajan kanssa tulee varmasti sekin <3

Suvi M / Valkoinen Harmaja
Reply

Ihanalta näyttää! 🙂
Jännitin niin kovasti tuosta aitoudesta kirjoittamisesta ja on ilo huomata, että kirjoitus otettiin hyvin vastaan. Ja huojentavaa, että muutkin ovat miettineet samoja asioita. Täydellisyyttä voi ihastella vaikka mainoksista, mutta blogeissa arvostan bloggaajan omaa näkemystä ja aitoutta. 🙂 On ilo seurata teidän kodin tarinaa.

Jenni

Kiitos Suvi <3 Minusta on tärkeää, että tämä aihepiiri pyörii myös bloggaajien huulilla, sen verran vahvasti näitä tunnelmia aistii lukijoidenkin keskuudessa, siloiteltu sisältö ärsyttää ja tuntuu epäaidolta. Kuitenkin sisustusbloggaamisen itsetarkoitus on usein esitellä viimeisteltyjä kuvia, joka voi tuoda samalla tämän epäaitouden leiman sisältöihin. Aikamoista tasapainoilua siis, kun haluaa tehdä hyvää jälkeä ilman epäaitouden tunnetta! 🙂

Susanna
Reply

Hyvä kirjoitus, olen samaa mieltä sisustusbloggaamisesta. Ihanalta näyttää teidän olohuone ja upeat ikkunat!

Jenni

Kiitos kaunis! Kyllä, sisustusbloggaamisessa on omat haastensa, kun haluaa sisällöstä välittyvän myös aitouden, vaikka kuvat usein ovatkin aiheeseen liittyen aika viimeisteltyjä ja stailattuja!

Piia
Reply

Samaa mieltä täälläkin! Juuri ne kauniit kuvat ovat se, jota itse blogeista haen, arkirealismia saa kyllä kotonakin! 😀 Ja kyllä se aitous niiden kauniiden kuvien läpikin paistaa, jos asiaa tekee sydämellä ja oman kodin ja perheen ehdoilla, vaikkeivat he blogissa esillä olisikaan.
Ja ah, tuo naisena olemisen vaikeus, niin tuttua sekin! 😀 Välillä tulee huteja, mutta hiljaa hyvää tulee, kunnes mieli taas muuttuu… ;D

Jenni

Juuri näin, sait kiinni tismalleen siitä ajatuksesta jota hain! 🙂 Ja ah tosiaan, muuttuvainen on naisen mieli 😀

Anni
Reply

Teillä on ihana koti :)! miten olisi Maskun isompi salt-sohvapöytä, se on edullinen ja melko matala pyöreä metallijalkainen pöytä,jos sen tyylinen kiinnostaa:)

Jenni

Kiitos <3 Täytyy käydä tutustumassa tuohon pöytään, ylllättäen monet pöydät ovat tuon meidän sohvan parina liian korkeita 🙂

annam
Reply

Musta keinutuoli voisi olla oikeasti nätti ja sopia hyvin teidän olohuoneeseenne. 🙂 Itse omistan mustan keinutuolin ja ajattelen, että se tuo syvyyttä olohuoneen ilmeeseen, joka on muuten todella vaalea.

Jenni

Juuri tätä ajattelin, musta tai muu tummempi äri toisi tarpeellista kontrastia!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website