Kevättä ja kylvötöitä

Takana rentouttava aurinkoinen viikonloppu ja edessä kaikenaikaa todellisemmaksi käyvä kevät. Mielessä on kovasti ollut siis lumen alta paljastuva pihamaa.

Kekkilä, kevätkylvö, yrttimulta

Joko teillä puutarhahaaveet ovat konkretisoituneet käytännön kylvötöiksi? Itse ostin jo muutaman siemenpussin odottamaan kylvämistä ja pääsin upottamaan sormetkin multaan vaihtaessani huonekasvit tilavampiin ruukkuihin. Esikasvattelua odottelee muutama kukkalajike, nippu yrttejä ja uusin tulokas lehtikaali, jota kehutaan helpoksi ja riittoisaksi kasvimaan asukiksi. Onko jollakin kokemusta lehtikaalin kasvattamisesta? Minkälaista satoa tuotti?

Mullanvaihto
viherkasvit plantagen
Plantagen, viherkasvit
viherkasvit, multien vaihto

Ihanaa, että olette osallistuneet aktiivisesti Pop-Poro viltin arvontaan, jos et vielä ole huomannut arvontaa, osallistumaan pääset täältä!

Jenni

Comments

Katri
Reply

Tyhjensin lauantaina kasvihuoneen, enkä malttaisi odottaa, että pääsisin jo kylvämään sinne! Monivuotiset persiljat ja sitruunamelissat sieltä jo kovasti puskevat, hyvässä kasvussa. Lehtikaalia minulla oli pari vuotta sitten, tosi vaivaton. Tosin aika paljon reikiä tuli lehtiin, en tiedä maistuiko jollein toukallekin?

Jenni

Kaali kuuleman mukaan on sellainen, joka tuppaa maistumaan toukille. Kai lehtikaalikin on jokin kaalin sukulainen?! 🙂 Osaakohan joku sanoa, miten noita toukkia vastaan voisi ilman myrkkyjä varustautua? 🙂

NooraS
Reply

Täällä ilmoittautuu yksi haaveilija! Muutimme syksyllä omakotitaloon ja en millään malttaisi odottaa kevääseen, että pääsen möyhimään puutarhaamme. Suuret ovat suunnitelmat ja jännityksellä odotan mitä kaikkea tuolta pihalta ilmestyy kevään myötä. Vielä kun nuo lumet sulaisivat… 🙂

Jenni

Vähän kylvötöitä kieltämättä hidastaa tuo tulppaanipenkinkin päällä oleva puolimetrinen lumikasa ;D Ihanaa, tuo on parasta aikaa odottaa, mit kaikkea pihalta paljastuu!

kotiporstua
Reply

Oo, minkä blogin löysinkään, jäin heti lukijaksi, ihanan insproiva ja monipuolinen! Täälläkin odotellaan maan sulamista että pääsisi kivipuutarhan kimppuun ja lasten kanssa istuttelemaan viljelylaatikoihin herkkuja ja naposteltavaa :). Ihanaa kevättä!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website