Kevättä rinnassa

tulppaanikimppu, tulppaanit

Vaikka ulkona paukkui viime viikon enemmän ja vähemmän ennätyspakkaset tälle talvelle, tähyää malttamaton mieleni  kuitenkin jo tulevan kevään ja kesän puutarhajuttuihin. Mitä muuten olisi sisustusblogi ilman kevään ensimmäisiä tulppaanikuvia? Näistä tulppaaneista ne itse istuttamani sipulit ja kaapissa odottavat siemenpussit varmaan hiipivätkin mieleeni.

Syksyllä pääsi maahan vaalenpunaisia ja valkoisia tulppaaneja, mielenkiintoista nähdä, onko pussien sisältö tällä kertaa luvatunlainen.. Sain syksyllä ystävältä myös ruusupavun siemeniä, joita olen vaalinut tarkasti. Mielessäni tietenkin visioin jo upean köynnöksen kasvamista korkeuksiin. Köynnösten vastapainona haaveilen selkeästi rajatuista havupenkeistä ja ryhdikkäistä asetelmista.

tulppaanit, tulppaani
24h, olivia
mademoiselle

Malttamattomalle puutarhurille hauska vinkki on tämä Kekkilän puutarhakalenteri, joka on keksinyt kaikkein kylmimmillekin kuukausille pientä puuhaa. Kalenteri auttaa myös muistamaan muun muassa havujen suojaamisen kevätauringolta ja sisäkasvien multien vaihdon.

Oma iso oliivipuuni siirtyi talvehtimaan ystävien kellariin. Jännityksellä odotan, onnistummeko säilyttämään puun hengissä. Toistaiseksi puu vaikuttaa tilannekatsausten perusteella voivan hämmästyttävän hyvin.

Joko sinulla on mielessäsi kevään varalle suunnitelmia puutarhaan? Itse ainakin huomasin pihalla paikan, joka ehdottomasti vaatii vielä yhtä omenapuuta kasvamaan ja löysin paikan uudelle pihapolullekin..

Huh hei, tulipa ikävä kevättä ja kesää!

Jenni

 

tulppaanit

Comments

Sanna/ Vanilija/ Sisustus COCO
Reply

Ihania kukka kuvia. Me asutaan harmikseni kerrostalossa, joten kukka istutukset onnistuu vain ruukkuihin. Oliivi puun siirrän sisältä kesäksi aina parvekkeellemme ja olen onnistunut sen onnekseni pitämään jo 3.v. hengissä. Kukat ovat arjen piristäjiä.
Mukavaa viikkoa.

Jenni

Oi, tuo on kyllä huippujuttu, että puu selviää myös sisätiloissa! Uskaltaisikohan kokeilla ison puun kanssa.. Ruukkuihin minäkin istuttelen silti paljon terasseille kukkia, se on myös ihanaa!

Jenni

Kyllä! Vielä kun tuo puolimetrinen lumikerros sulaisi tuosta edestä! 😉

Katri
Reply

Kyllä, paljon mietteitä ja suunnitelmia uudelle pihalle! Ja mielenkiintoista nähdä, mitä sieltä nousee.. Parin kuukauden päästä Piha & Puutarha -messuille vähän inspiraatiota haukkailemaan, siitä se viimeistään karkaa käsistä! 🙂

Jenni

Niille messuille on minunkin päästävä! 🙂 Miten sitä hurahta vuosi vuodelta vain pahemmin! 😉

Leave a comment

name*

email* (not published)

website