Kirjat hyllyssä

Pakkailin kirjat pahvilaatikoihin kun muutimme väliaikaiseen asuntoon. Ajatuksenani oli käydä kirjat läpi ja luopua kaikesta turhasta, kun muuttaisimme tähän uuteen kotiin. – Eihän digiaikana kirjoja edes lueta, psyykkasin sitten itseäni, kun availin pahvilaatikoita uuden kodin eteisessä. Sitten tartuin ensimmäiseen kirjaan – Ai tämänhän mä sain mieheltä syntymäpäivälahjaksi / oi, tämä on se kirja, jonka haluan tyttäreni lukevan / voi, tämän kirjan sivuille vuodatin raskaushormoneissani yhden jos useammankin kyyneleen.. Tarinoita, kokonaisia maailmoja kätkettyinä kansien sisälle. Arvaatteko monestako kirjasta luovuin? No kahdesta. Toisesta puuttui kansi ja toisen oli kuopus taaperona järsinyt.

kirjahylly, skandinaavinen, moderni, scandinavian

Yläkerran aulaan kannoimme vanhan Ikean kirjahyllymme, joka ei ehkä tyylillisesti ole tällä hetkellä juuri sitä, mitä tuohon tilaan nyt kaipaisin, mutta se on uskollinen ja käytännöllinen kirjojen kannattelija, jonka lasiovien takana opukset säilyvät pölyltä suojassa. Kirjahyllyn trendikkyydestä en osaa sanoa, mutta kirjoja hyllyyn miehen kanssa asetellessamme totesimme, että kyllä ne kirjat vain tekevät kodin. Sitä on vaikea selittää, mutta lukemista rakastavalle kirjat edustavat ehkä sitä, mitä koti parhaimmillaan on. Paikkaa, johon käpertyä sohvan nurkkaan ja uppoutua kirjojen maailmaan. Ja sehän se muuten on hyggeä juuri nyt.

lamppu, clas ohlson

Kirjahyllyn sanotaan kertovan meistä ihmisistä paljon hiljaista tietoa. Kurkistus kirjahyllyyn on samalla kurkistus ihmisen napin alle. En tiedä mitä oma kirjahylly meistä kertoo, kun suloisessa sekamelskassa on niin hömppäkirjallisuutta, keittokirjoja, elämänkertoja, kasvatusoppaita, runoja, psykologiaa kuin bisneskirjallisuuttakin.

Toimistohuoneemme on valmistumassa piharakennukseen, mutta sitä ennen kotikonttori sijaitsee yläkerran aulassa. Näen kuitenkin tulevaisuudessa pöydän tilalla pehmeän ja kutsuvan nojatuolin tai säkkituolin, johon voi kirjan kanssa käpertyä. <3

Kuuluvatko kirjat teidän kotiinne?

Jenni

Comments

Sari V.
Reply

Ehdottomasti! En osaisi elää ilman ja minustakin se luo kodin. Aina kun menen kylään jonkun uuden tuttavan luo, niin kirjahyllyä päädyn tuijottelemaan ja hypistelemään kirjoja jos vain semmoinen löytyy.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website