Kodin keskipiste

olohuone aurora, blogihaasten, one nordic key, Asko mixed, Kirsi Valanti, Oiva, Ululai tyyny

Siellä parannellaan flunssaa, luetaan läksyjä, nukutaan päväunia, käydään tiukkoja neuvotteluja ja tärkeinpänä halataan ja pidetään sylissä. Se on myös ainaisessa pienessä muutosliikkeessä sisustuksensa osalta.  Puhun tietenkin olohuoneesta, joka on ainakin meidän kodissamme kaiken toiminnan keskipiste.

Vaikka olohuone on meillä äidin sisustuskokeilujen temmellyskenttä, ensisijaisesti se on koko perheen paikka, jossa saa löhöillä vilttien alla verkkareissa, rakentaa majan, painia koiran kanssa ja pelata twisteriä.

Tartuin mieluusti aiheeseen, kun Styleroomin Laura haastoi minut muutaman muun bloggaajan ohella kertomaan olohuoneestaan. Mikä on olohuoneen tärkein ominaisuus/esine? Entä  minkälainen olisi perinteiseen verrattuna täysin erilainen olohuone?

IMG_0855
Tänään näin, huomenna jotenkin toisin, nautin sisustuksen ainaisesta muutosliikkeestä!

Meidän tämän hetkinen olohuoneemme on perinteinen sohva-kiikkutuoli-takka kokonaisuus. Tärkein ominaisuus on olohuoneessa mielestäni muunneltavuus, koska huone on koko perheen paikka. Tykkään siitä, että tarvittaessa olohuoneen lattialla mahtuu jumppaamaan tai vaikkapa pelaamaan sitä twisteriä koko perheellä. Tämä mahdollistuu sillä, että kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirrettäviä.

Tärkein paikka olohuoneessamme ei ole sohva, vaan lattia, johon meillä on tapana talven tullen viikottain haalia kaikki talon tyynyt ja löhöillä takan edessä. Myös piknikit ovat lasten suosiossa. Silloinkin saavat kalusteet väistyä ja olohuoneeseen levitetään viltti ja piknikeväät. Helppoa, halpaa ja hauskaa!

Kasbi, mademoiselle, tapiovaara, one nordi key, Valanti
Roudasin terassilla olleen violetin  kasvin sisälle, mielenkiintoista nähdä saanko sen pysymään hengissä!
Valanti Oiva sohva, mademoiselle keinutuoli, olohuone, one nordic key pöytä
Hay lounge hair

Olohuoneessa kalusteita tärkeämpää onkin tunnelma, joka syntyy ihmisistä. Kauneimmillaan olohuoneen muistan hetkistä, kun itse nojailen keittiön tasoon juhlien lomassa ja katselen olohuoneeseen kokoontuneita nauravia ja seurustelevia ihmisiä.

Jos realiteetit eivät rajoittaisi asumista, olohuoneemme olisi ainakin seitsemänkymmenen neliön tila. Siellä mahtuisivat olemaan sulassa sovussa äidin sievä sohvaryhmä, lasten keinut, puolapuut ja jumppapatjat. Niin ja miehen soittimet.  Kaikki tietenkin tyylikkäissä trendiväreissä, joku roti sentään! 😉

Ei vaan, olennaisinta lienee, että olohuone on vaatimuksista vapaa paikka. Siellä ihmisen pitäisi voida tehdä  juuri sitä mikä parhaalta tuntuu. On se sitten karkin syömistä sohvan nurkassa, kuntopyöräilyä tai sohvatyynyjen siloittelua. Ja jos meidän neljävuotiaalta kysytään, niin eihän meillä edes ole olohuonetta. Mutta sen sijaan meillä onkin polkkatukkaprinsessan tanssisali tai ratsastuskenttä, ihan päivästä riippuen!

Luovuutta tiistaihin,

Jenni

P.S. Bloggaaja, nappaa haaste täältä itsellesikin!

IMG_0849
Harmaa lempparityynyni Ululailta!

Comments

Katri
Reply

Ihana postaus! <3 Meilläkin olohuoneessa lattia on aika kovassa huudossa (tekee muuten omallekin selälle hyvää maata lattialla!), varsinkin takan etunen. Siihen isompi vie syksyn tullen lampaan taljan ja houkuttelee nyt pienempää viereensä köllimään.. Vaan hän ei tietenkään pysy paikallaan makoilemassa, on niin paljon tutkittavaa.. Sen vuoksi meillä onkin olohuone aikamoisen kaaoksen vallassa nykyään.. 🙂 Mutta kun on kivat korit leluille ja kirjoille, niin kyllä ne jotenkin ruodussaan pysyvät, ainakin yöllä.. 😀

Jenni

Kiitos Katri! 🙂 Hih, yö onkin äidin luvattua (sisustus)aikaa! 🙂 Silloin järjestys pysyy ainakin hetken! 😉

Päivi Peltotien päästä
Reply

Teillä on kyllä kaunis olohuone! Ja sun kuvat aina upeita : ) Tuo muunneltavuus on kyllä iso plussa. Meidän olkkari on jotenkin jämähtänyt, huonekaluja haluaisin välillä siirrellä, mutta en keksi miten… Keittiö-olohuone pysyy tosin nykyään siistinä vallan helposti, kun lapset ovat jo niin isoja, että haluavat pitää omat tavaransa huoneissaan 🙂

Jenni

Kiitos Päivi <3 Meillä pyörii kalusteet ahkeraan, aloitat vaan jostakin, niin huomaat että on pakko siirtää kaikki muitakin! 😉 Ihana, sitä aikaa odotellessa, että siisteys hetken pysyy! 😉

Sanna/Vanilija
Reply

Kerrassaan upeita kuvia jälleen. Hayn tuolista mäkin haaveilen -onko siinä hyvä istua pidempään?
Mukavaa keskiviikkoa.

Jenni

Moi Sanna! Kiitos! <3 Tuoli on yllättävän hyvä istua, mutta kaipaisi kyllä vaikkapa lampaantaljaa etenkin nyt talven tullessa!

Rebekka
Reply

Ihana koti sinulla ja blogiasi seuraan päivittäin 🙂 saako kysyä mikä matto sinulla on olohuoneessa on niin ihana ?:)
Ihanaa syksyn jatkoa 🙂

tiina
Reply

Hei,
Eksyin sivullesi valkoisia lattioita googlaten ja pakko kysyä, mikä sävy lattiassanne on? Siis jos olette itse maalanneet ja sävy/maali tiedossa. 🙂

Jenni

Hei Tiina! Tämä edellisen kodin lattia oli maalattu sävyttämättömällä öljypohjaisella betoluxilla 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website