Kootut vinkit rakentajalle osa 1

Tiedän, että siellä lukijoissa on paljon teitä, jotka haaveilette oman kodin rakentamisesta tai olette ehkä jo aloittaneet oman projektinne. Tähän postaukseen ajattelin koota vinkkejä Talosanomien esittelykotien rakentajilta, niiltä parhailta asiantuntijoilta, eli perheiltä itseltään!

Talosanomissa on esitelty toinen toistaan upeampia ja keskenään ihan erilaisia koteja. Niin hartiapankkivoimin rakennettuja, kuin täysin muuttovalmiita kokonaisuuksia. Kun vinkit kokoaa, esille nousevat selkeästi muutamat keskeiset asiat, joita  jokainen rakentaja kehottaa miettimään tarkemmin ennen projektin aloitusta! Poimi tästä talteen itsellesi hyödyllisimmät!

Viime syksynä esitelty ihana kolmen kerroksen kivitalokoti - Lakka Kivitalot

1. Suunnittelu, suunnittelu ja suunnittelu! 

Jokainen rakennusprojektin kokenut perhe toteaa tämän yhdeksi tärkeimmistä asioista koko projektissa. Hätiköidyt päätökset kostautuvat väistämättä jossakin vaiheessa. Joskus on tarpeen muutaman päivän tai viikon aikalisä, eikä vaikkapa piirustusten lähettämistä uudelleen muokattavaksi tarvitse yhtään miettiä. Suunnitelmia on ehdottomasti helpompi muuttaa paperilla kuin työmaalla. Joten, rohkeasti vain muokaamaan kokonaisuutta niin kauan, että jokainen huone uudesta kodista on käyty läpi, mieluummin useaan kertaan.

Ryhmärakentamiskohde, joka pääsi esittelyyn alkutalvesta

2. Olet itse työmaan korkein johtaja 

Tämä koskee sekä hartiapankkirakentamista, että muuttovalmista taloprojektia. Toisin sanoen, kaikkien lankojen kuuluu kulkea sinun käsiesi kautta, sillä kyseessä ovat sinun rahasi! Ei ole olemassa projektia, jonka aikana voit täysin jättää vastuun töiden toteutumisesta muille.

Sievitalo

3. Mieti etukäteen mihin haluat panostaa! Jos olet normikansalainen, kaikkeen et pysty! 

Siinä vaiheessa, kun kotiin valitaan pintamateriaaleja, kodinkoneita, vesikalusteita, keittiötä jne, olet kuin karkkikaupassa. Kaikki näyttää hyvältä ja jokainen osapuoli tarjoaa juuri sitä parasta (ja kalleinta) mitä markkinoilta löytyy. Kun olet tehnyt valmiiksi selkeät suunnitelmat ja pitäydyt niissä, olet lopputulokseen todennäköisesti paljon tyytyväisempi, kuin siinä tapauksessa, että antaisit myyjän ohjata valintojasi täysin. Pääsääntöinen viesti rakentajilta on, että panosta niihin asioihin, joiden muuttaminen on vaikeinta. Lattia, ikkunat ja laatat, muutamia mainitakseni. Keittiön laminaattitason saat aika helposti päivitettyä haaveilemaasi kivitasoon myöhemminkin!

Tässä ensimmäinen osa kootuista vinkeistä, olkaapa hyvät!

Iloista keskiviikkoa,

Jenni

Kuvissa esillä Kolmen kerroksen Lakka-kivitalokoti, ihana kaupunkikoti pääkaupunkiseudulta ja upeasti väreillä sisustettu muuttovalmis Sievitalo

Leave a comment

name*

email* (not published)

website