Kuvauspäivä

Canon D70, valokuvaus

Päiväni koostuvat toimistopäivien lisäksi tietysti kuvauspäivistä, jolloin matkaan lähtee naisen lisäksi kamera jalustoineen. Valokuvaamisen tärkein juttu tulee esiin jo termissä itsessään. Valo on mielestäni kuvan tärkein asia. Tämä tarkoittaa sitä, että kuvauskeikat sovitaan aina mahdollisuuksien mukaan, etenkin tähän vuodenaikaan, vuorokauden valoisimpaan aikaan. Ihan omat haasteensa on ilman muuta vuoden pimeimmillä päivillä, jotka taas lähenevät kovaa vauhtia.

Kuvauspäivänä minua on poikkeuksetta ollut jo kohta kahden vuoden aikana vastassa iloisia ihmisiä, jotka ylpeänä ja rakkaudella esittelevät kotiaan. Kuvauskeikat ovat ehdottomasti se työni suola ja sokeri. Kymmeniä uusia upeita ihmisiä, mielenkiintoisia koteja ja oivaltavia ideoita. Ja tärkeimpänä, niin monenlaista kauneutta!

Canon, valokuvaus
aalto

Aloittelemme kuvauksen kiertämällä ensin läpi kodin. Oma koti on asia, josta ihmisillä riittää mielenkiintoisia tarinoita jaettavaksi. Olen kerta toisensa jälkeen kiitollinen siitä, miten avoimesti ja luottavaisesti ihmiset avaavat kotinsa ovet. Mielestäni tämä kertoo kohtaamistani ihmisistä jotakin oleellista.

Kierroksen jälkeen aloitamme kuvauksen. Kuvauspäivinä minulla on usein ollut mukana assistenttini, freelancer ja oikea käteni Annukka, jonka avulla homma on sujunut jouhevasti ja vauhdilla. Ensin katselen vähän kuvakulmia, mistä valo tulee ja missä kalusteet sijaitsevat. Asettelen paikoilleen mahdolliset salamat ja lisävalaistuksen. Katsomme kohdilleen sälekaihtimet, verhot, tyynyt ja matonkulmat. Räps räps, yhteensä  koko kodista sadan kuvan verran, huone kerrallaan. Välillä vaihdetaan laajakulmaobjektiivi kiinteään 30 milliseen, korjataan valotusaikaa, ISO-arvoa ja aukkoa. Tuttuja termejä monelle bloggaajalle.

Valokuvaus, Canon D70

Noin parin tunnin päästä työ on paketissa, keikka on sujunut leppoisasti jutellen ja aina ihastellen niitä lukemattomia yksityiskohtia, mitä kodeista paljastuu.

Huiskutamme iloiset heipat, kameralle on tallentuneena taas iso kimppu kuvia ihanasta kohteesta. Työ jatkuu kotona, kun raakakuvia aletaan valikoida. Jokainen kuva kun käsitellään yksitellen. Suoristus, croppaus, värilämpötila, kontrasti, valotus ja niin edelleen. Tavoitteena on saada selkeitä, kirkkaita, väreitään aitoja kuvia, jotta katselukokemus olisi mahdollisimman miellyttävä!

Lopputuloksena on täyden työpäivän ja vähän toisenkin jälkeen jälleen uusi kuvamateriaali esittelyä varten!

Kuvaaminen on vain yksi osa työtäni, mutta antoisa, haastava ja kiinnostava taiteenlaji, jossa saa jatkuvasti olla oppimassa uutta! Mitä enemmän kuvaan, sitä enemmän rakastun kameraan työvälineenä. Haasteita ja opittavaa riittää, mutta sitähän varten täällä ollaan!

Iloista Iltaa!

Jenni

P.S. Nämä kuvat uudesta ihanasta mummolasta!

IMG_5822

Comments

Kati
Reply

Näyttääpä mummola mielenkiintoiselta, lisäkuvia ootellessa!

Jenni

Mummola on ihana! 😉 Lisäkuvia tulee lähiaikoina! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website