Lempeyttä, rohkeutta ja rajoja vuoteen 2018

Teksisi kyllä mieli sanoa ja sanonkin, että menihän se nopeasti, ensimmäinen vuosi uudessa kodissa. Joulu on kerätty varastoon ja ajatuksia koottu niin menneestä, kuin tulevastakin vuodesta. Joulun tauko töihin ja arkeen on kyllä itselleni se henkireikä, jonka voimalla jaksaa taas yhden ruuhkavuoden eteenpäin painella.

Vuosi 2017 oli paitsi uuden kodin ihastelua, myös toipumista raksavuodesta. Tältä tulevalta vuodelta taas toivon ja tavoittelen alla olevia asioita niin elämän, kuin kodin ja sisustamisenkin suhteen, nämä toiveet kun pätevät niihin kaikkiin. Ei siis lupauksia, vaan toiveita ja tavoitteita sen sijaan:

  • Lempeyttä – niin omaa kuin kodinkin keskeneräisyyttä kohtaan. Tätä harjoittelin kovasti jo viime vuonna ja tämä tie tuntui kovin hyvältä, joten harjoitukset jatkuvat.
  • Rohkeutta – uusien haasteiden vastaanottaminen vaatii rohkeutta ja rohkeutta kaipaan nyt lisää ja sitä olen päättänyt myös opetella pienin askelin. Ehkä rohkeus syntyy tuon ensimmäisen kohdan oppimisella, itselleen lempeä kun uskaltaa hypätä kohti uuttakin, vaikka vähän keskeneräisenä.
  • Rajoja – omien rajojen vahvistaminen tuo elämään selkeyttä. Ei – sanan opettelu ja priorisointi taas vapauttaa aikaa tärkeimmille, perheelle ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiselle.

Mielenkiintoista on, että nämä ihan samat tavoitteet, joita kohti haluan elämässä kulkea, pätevät tavoitteiksi myös bloggaamiseen. Tämä rakas työ/harrastus on olut viime vuoden aikana isossa murroksessa, kun iso osa varsinaisesta työstä on siirtynyt blogin ulkopuolelle. Blogi on hakenut omaa linjaansa ja paikkaansa siinä missä bloggaaja itsekin. Olen miettinyt blogin sisältöjä ja tullut siihen tulokseen, että riman korkeutta säätelen vain minä itse. Olen kuvien ja tekstien suhteen kriittinen ja kompastun usein siihen ajatukseen, että sisältö ei ole tarpeeksi hyödyllistä sinulle lukijana, jolloin postaus jää luonnoksiin pyörimään. Entä jos hioisi vähemmän ja bloggaisi enemmän? Ehkäpä sisältöön tulisi sitä tarpeellista hajua ja makua, joita lukijat blogeilta varmasti kaipaavat. Siinä missä muussa elämässä voisin opetella sanomaan toisinaan ei, bloggaamisessa voisin useammin sanoa kyllä, siinä tavoiteltavaa ensi vuodelle!

Jos elämässä ja blogaamisessa tavoittelen samoja asioita, niin sopivat nuo ihan samat tavoitteet tähän rakkaaseen harrastukseen sisustamiseenkin, jonka ympärillä blogi paljon pyörii. Vaikka asumista tässä kodissa on jo vuosi takana, tuntuu koti edelleen uudelta. Sisustaminen on edennyt verkkaista tahtia ja joulua pois riisuessa on käynytkin mielessä useampia ideoita, joita haluaisin tulevana vuonna toteuttaa.

Haaveilen edelleen ihanasta löhötuolista olohuoneeseen ja ruokailutilaan kaipaisin hyllyjä tai kaappia astioille. Makuuhuoneen sisutamisessa olen aikalailla lähtökuopissa, jokin on estänyt tarttumasta maalitelaan, ehkä arvon vieläkin tumman ja vaalean makkarin välillä. Lisäksi kodissa tapahtuu myllerryksiä, kun toimisto muutti yläkerran aulasta autotallin yhteydessä olevaan työhuoneeseen ja nyt yläkerran aulan saisi sisustaa ihan uudelleen. Ja tietenkin myös toimisto kaipaa sisustusta! Seikkailut sisustamisen parissa jatkuvat blogissa vahvasti siis edelleen! Ihanaa kun olet pysynyt mukana ♥

Jenni

 

 

 

 

 

 

Comments

AnKa
Reply

Kovin tutun kuuloisia nuo sinun toiveet ja tavoitteet. Samanlaisia ajatuksia ollut täälläkin. Hyvää alkanutta vuotta! 🙂

Niina
Reply

Ihanaa uutta alkanutta vuotta sinulle ja koko teidän perheelle!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website