Levollinen Sunnuntai

IMG_0872

Jostakin syystä, vaikka arkeen on ollut mukava palata, tämä viikko on tuntunut aika pitkältä. Viikonloppu oli siis oikein tervetullut! Viikonlopun agendalla on ollutkin ihmeellisen vähän ohjelmaa. Joulunaikaan kun kaikki vapaat päivät täyttyivät viikkoja etukäteen. Olen syksyihminen, mutta sen lisäksi pidän paljon tästä tammikuun hiljaisuudesta. Etenkin nyt, kun paksu lumikerros ihan konkreettisestikin tekee maailmasta jotenkin pehmeämmän paikan.

IMG_0858-2
IMG_0860
IMG_0863

Pohjimmiltaan varsin introvertille ihmiselle nämä työntäyteiset mutta hiljaisemmat viikot sopivat vallan mainiosti. Perjantaina tiiviin työpäivän jälkeen uuvahdin hetkeksi sohvalle ihmettelemään, millä kumman energialla raahaan itseni hellan ääreen, ärsyttävästi kasaantuvan tiskipinon luokse ja mopin varteen. No, mietin uudemman kerran ja jäin sohvalle vain katselemaan, kun nuorimmainen nukkui kainalossa myöhäisiä päiväuniaan. Ystäväni Facebook-päivitystä mukaillen: Kun tiskivuoret jaksavat ärsyttää, elämässä kaikki on hyvin.

Vietin loppuillan siinä sohvalla ja lasten kanssa pihalla. Se oli hyvä päätös, kannatti antaa sen siivouksen olla. Lauantaina riitti taas tarmoa raivaamiseen ja illalla saimme vielä ystäviä kylään. Lähipiirissä on  viime vuoden aikana tapahtunut paljon, on vakavia sairastumisia, kuolemaa ja läheltä piti-tilanteita. Kaikki muistutuksia siitä, miten kiitollinen tästä tavallisesta arjesta saakaan olla. Maaret Kallio kirjoitti siitä täällä osuvin sanoin. Kehotan lämpimästi lukemaan!

Hyvä viikonloppu. Ihanan tavallinen. 

Levollista Sunnuntai-iltapäivää!

Jenni

IMG_0869

Leave a comment

name*

email* (not published)

website