Liikaa tavaraa = liikaa sotkua

On selvää, että kaikki sisustukseen liittyvät ajatukset ovat jo uudessa kodissa ja väliaikainen asunto tuntuu, hmm..varastolta, ja itseasiassa taitaa näyttääkin useimmiten siltä. Eikä tämä näytä varastolta sen takia, että olisimme ostaneet jo uuteen kotiin uusia huonekaluja tai muuta sisustustusta, vaan sen vuoksi, että meillä on vieläkin tavaraa ihan liikaa. Voisi kuvitella, että uusi koti tarkoittaisi pitkää ostoslistaa sisustuskaupoille, mutta ei meidän tapauksessamme, jos sen vain jotenkin voin estää! Voin kertoa, että tässä ahtaudessa, jossa täällä väliaikaisessa kodissa elämme, ajatus hyvin pelkistetystä, selkeästä ja vähäeleisestä sisustuksesta saa sisäisen sisustajani laulamaan. Tavaraähky on ollut tapetilla eri medioissa jo pitkään, mutta hyvin konkreettisesti koen sitä nyt omassa elämässäni, kun luovimme tässä napakan kokoisessa kolmiossa tämän sakin kanssa.

Toki arjen sotkuista suurin osa syntyy muusta kuin sisustukseen liittyvistä jutuista, mutta jos kalustamisella ja sisustamisella voi jotakin vaikuttaa, niin sen aion tehdä. Elämän kuuluu näkyä, sitä vartenhan kotia rakennetaan, mutta kun tavaroita on liikaa suhteessa säilytystiloihin, eivät ne meinaa millään löytää paikkaansa, vaan ajelehtivat epämääräisinä kasoina pitkin kotia. Pahimpia sotkun aiheuttajia tässä taloudessa ovat lelut, vaatteet ja se ihmeellinen epämääräinen silppu, jota voi roskapussi kädessä keräillä etenkin lastenhuoneesta, mutta myös kaikkialta muualta kodista. Löytyykö sitä teiltä, vai kuulummeko vain me johonkin kummalliseen silppuajien heimoon?

IMG_1901
Se tavallinen näkymä
IMG_9559
Tässä näkyy uuteen kotiin pääseviä juttuja.

Aion alkuun nauttia täysin siemauksin tyhjästä avarasta tilasta ja esteettömästä liikkumisesta, joka sekään ei tunnu olevan tässä asunnossa itsestäänselvyys. Rakkaimmat huonekalut jatkavat mukana myös uuteen kotiin. Niihin kuuluvat muutama vuosi sitten hankittu Kirsi Valannin Oiva-sohva, kuten myös kaikki vähitellen hankkimamme tuolit. Se olo, että klassikoita valitessaan ei tarvitse olla kokoajan hankkimassa uutta, on vain vahvistunut.

Välttämättömiä sisustusostoksia ei uuteen kotiin montaa ole. Ruokapöytä ja lasten sängyt ovat sellaisia, jotka täytyisi saada piakkoin, niin ja siitä daybedistä haaveilen toki edelleen..Kaikki muu makustellaan rauhassa. Minimalisti minussa hykertelee jo nyt, kun tiedän, että aion taas uudessa muutossa hävittää/myydä/kierrettää kaiken vähänkin turhalta ja ylimääräiseltä tuntuvan tavaran. Kodikkuus syntyy kyllä kerroksellisuudesta ja niistä vuosien mittaan kertyneistä tärkeistä esineistä, mutta itselleni vähemmän on enemmän ja muutama rakas ja tärkeä esine riittää.

IMG_9965

Onko sielä muita tavarapaljouteen kyllästyneitä? Vai johtuuko sotku ja tavaraähky sittenkin siitä, että satun olemaan vain tolkuttoman huono siivooja?

Keskiviikkoterkuin Jenni

Comments

Heidi
Reply

Silppuajien heimo on laaja ja monilukuinen. Yläasteelle siirryttäessä heimolaisten tavat yleensä muuttuvat ja silppuaminen muuttaa muotoaan. Silloinkin olisi hyvä olla vähintäänkin isoautotalli johon saa sitten vietyä suljettuja laatikoita. Täynnä toinen toistaan tärkeämpiä silppuja, odottamaan vuosikymmenten kultaamista ja aikanaan aukomista, jotkut kun tykkäävät sitä kautta palata elettyihin aikoihin. Myös valokuvaaminen auttanee muistojen palaamista. Miten sitä ei aikuisena omassa kiireessään aina huomaakaan, että silput ei oo aina ihan mitätahansasilppua vaan joskus siellä on seassa myös Silppua. Tarkkoja silmiä silppujen erotteluun 🙂

Jenni

Sehän se siivoamisesta haastavan tekeekin, kun jokainen silppu täytyy käydä läpi, ettei vahingossa sujauta aarteita roskapusseihin <3 Ihan kaikkea tärkeää ei voi säilyttää, mutta muutamia muistoja kyllä!

Pirpu
Reply

Karsiminen, ah lempiaiheeni! Miten siitä tuleekin suorastaan puhdistautunut olo, kun saa karsittua ronskilla kädellä ja myytyä tavarat kirppiksellä?! Omakotitalosta vuokralle muutettaessa karsin tehokkaasti, mutta vielä uuteen kotiin muutettaessa tein uuden kierroksen -juuri tuo, että uuteen kotiin haluaa viedä vain tärkeimmät. Mutta… Kummasti sitä ylimääräistä tavaraa vain kertyy! Jälleen olisi kippistelyn aika

Jenni

Sitä kyllä kertyy, toiveissa on, että edes hetken aikaa saisi nauttia avarasta tilasta! 😀

HannaEmilia
Reply

Tuttua tuttua, vähemmän on enemmän!

Jenni

Kyllä, täytyy malttaa mielensä uuteen kotiin muuttaessa. Haaveena on, ettei heti täyttyisi nurkat tavaralla! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website