Lisää pihamietteitä

Katselin taas raksalla lumen alta paljastuvaa kuravelliä vähän kauhun vallassa. Aika paljon duunia vaatii vielä se, että valmiilla terassi voi ihailla kukkivia kirsikkapuita. Toisaalta olen myös ihan innoissani, tyhjä taulu on nyt valmiina maalattavaksi. Listasimme pari vuotta sitten Teijan (jonka upean puutarhan esittelimme taannoin Talosanomissa), kanssa seikat jotka tulisi ainakin ottaa huomioon pihasuunnitelmia tehdessä. Palasin listaan taas itsekin, kannattaa lukea!

Viiden vuoden huikealla puutarhurikokemuksella olen oppinut jo useampia asioita, kantapään kautta nimittäin. Esimerkiksi sen, että mieluummin kannatta perustaa vain pari isoa kukkapenkkiä hyvin, kuin useita pieniä vähän sinnepäin. Näitä korjailin useampia edellisen kodin pihalla. Ja aikamoisen raskasta on muuten myös tarpeeksi isojen kuoppien kaivaminen puille ja muille isoille kasveille, ellei näitä ole otettu huomioon pihan perustusvaiheissa. Toisaalta ajattelen kyllä, että puutarhan ei ole tarkoituskaan olla valmis kerralla, vaan juttu on myös siinä, että kasvien paikkoja voi siirrellä tai puutarhaan voi hankkia kokonaan uusia ihanuuksia. Mutta tämä ei koske paria sataa aitapensastainta, ne kannattaa kyllä huomioida mahdollisuuksien mukaan jo silloin, kun kaivuri vielä möyrii tontilla.

hay lounge chair, puutarha

Itse tykkään puutarhassa selkeistä linjoista, mutta toisaalta myös salaisista sopista, joissa voi istua ja nauttia joka solulla puutarhasta. Mielestäni yksi tärkeimmistä jutuista omassa puutarhassani onkin se, että istuimia tulee olla tarpeeksi. Sinne tänne asetellut penkit, keinut ja muut istuimet mahdollistavat sen, että aamu – päivä tai iltakahvit voi käydä juomassa juuri niissä paikoissa, jonne aurinko kauneimmin paistaa.

 

Erilaisia istuimia eri puolilla puutarhaa, jotta välillä voi nauttiakin työnsä tuloksista!

 

puutarha, inspiraatio

Tällä hetkellä minua kiinnostelee kovasti erilaiset havu- ja rhodoistutukset, niistä pidin tosi paljon myös edellisessä puutarhassa. Havujen lisäksi hyötypuutarha, muutama hedelmäpuu, sopivasti kiviä. Ja ne tuolit eripuolille pihaa. Siinä oma reseptini unelmien puutarhaan.

Apua kaipaisin sen sijaan yhä niiden isojen linjojen suunnitteluun. Sain useamman vinkin pihasuunnittelijoista tämän postauksen jälkeen, mutta yhtään suunnittelijaa täältä keski-suomesta ei ilmoittautunut? Auttakaa naista mäessä, kai meillä keski-suomestakin löytyy asiantuntevia pihasuunnittleijoita? Vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan!

P.S. Minkälainen teidän unelmien puutarha on? ♥

X Jenni

Comments

Noora R
Reply

Meillä pihan suunnitteli Viherryksestä Katja R. Tavattiin silloin tontilla ja käytiin ajatuksia läpi, tuumailtiin ilmansuuntia sekä naapurustoa. Voin suositella!

Jenni

Kiitos suosituksestä, täytyy olla yhteydessä myös tänne!

maiju
Reply

Päivin Puska ja Pensas on hyvä vaihtoehto! Ei ole edes kovin kaukana teiltä. Me saimme hyvän suunnitelman sieltä pihan toimintojen ja kasvien sijoitteluun. Erillistä tarkempaa kasvisuunnitelmaa ei olla vielä tehty.

Jenni

Kiitos vinkistä, otinkin jo yhteyttä Päiviin! 🙂

suvi
Reply

Hei!
Vähän aiheen vierestä, mutta olen kuumeisesti etsinyt pientä, n. 50cm korkeaa valkoista pöytää Hay Hee-tuolien kaveriksi katetulle terassille. Kysyin tuosta teillä olevastakin pöydästä, mutta eivät suositelleet ulos. Eli siinähän on mdf-taso, niin kuin monessa muussakin pöydässä. Myös Hobby Hallilla on samoista materiaaleista tehty pikkupöytä, mutta sielläkin sanoivat ettei kannata laittaa ulos..
Eli onko tuo teidän pöytä ulkona koko kesän ja onko se säilynyt hyvänä?
Kiitos vastauksesta!

Jenni

Moi Suvi! Pöytä on ollut meillä käytännössä lähes aina sisällä, vain lämpiminä ja kuivina päivinä olen nostanut sen ulos terassille! Epäilen, että ei taida pidemmmän päälle kansi ikävä kyllä kosteuta kestää! Ikeassa on muuten kanssa jokin pyöreä pieni muovinen pöytä muistaakseni, mitenhän se toimisi?

Leave a comment

name*

email* (not published)

website