Lisää valoa!

Minun oli helppo osallistua Taloon.comin valaisinhaasteeseen, jossa on tarkoitus kertoa tarina jostakin omasta valaisimesta ja samalla vähän aukaista tulevia valaisimiin liittyviä haaveita.

Kaikkien aikojen lempivalaisimeni on ollut jo pitkään Artemiden Tolomeo, joka on samaan aikaan siro, tyylikäs ja yksinkertainen. Oman Tolomeomme hankintaan liittyy tarina, joka voisi kuulua kategoriaan ”Mitä tästä opimme”

IMG_9540

Vähän vaille viisi vuotta sitten kevättalvella oli omakotitalomme keittiö hyvää vauhtia valmistumassa. Oli alusta asti selvää, että keittiön seinävalaisimeksi halusimme Artemiden Tolomeon. Pienessä kiireessä valitsimme sitten nettikaupan, jota google hakusanoilla ”Artemide Tolomeo” tarjosi. Klikkailimme ostokset koriin, yhteensä kolme kappaletta lempivalaisimia. Homma toimi simppelisti, maksu hoitui Visalla ja valaisimien piti saapua kotiovelle muutamassa viikossa. Mutta eipä saapunut. Kului kuukausi jos toinenkin, eikä valaisimista kuulunut yhtikäs mitään. Epäilyksemme heräsivät ja kiireessä valittua nettikauppaa alettiin tutkia vähän tarkemmin. Nettikeskusteluista kävi selville, että emme olleet ainoita, jotka kiltisti odottelivat tilaustaan ja me olimme heränneet epäilemään jo hyvissä ajoin, osa oli nimittäin odotellut valaisimiaan jo vuoden päivät.

Meille tämä ei kuitenkaan sopinut, joten mieheni aloitti pienimuotoisen salapoliisityön ja selvitti nettikaupan alkuperän, joka paikantui Italiaan, pienehkölle paikkakunnalle. Henkilökohtainen tiukkasävyinen sähköpostiviestittely ei alkuun tuottanut tulosta, vaan tilaus yhä vaan venyi. Lopulta mies vielä vähän jatkoi salapoliisin työtään ja onki selville paikallisen poliisilaitoksen yhteystiedot. Selkeä viesti, jossa ilmoitimme mahdollisesta yhteydenotosta paikalliseen, kenties tuttuun poliisiin, sai yhtäkkiä rattaat pyörimään. Viestin jälkeen valaismet tulivat perille parissa päivässä.

Ja mitä tästä sitten opimme? No ainakin sen, että valitse mieluiten kotimainen kauppa. Ja toiseksi, ulkomaisen nettikaupan luotettavuus kannattaa eri keinoilla selvittää, ennen tilausta. Ja kolmanneksi, henkilökohtainen kontakti toimii parhaiten. Nettikauppaakin pyörittää ihminen.

IMG_9543-2

Parhaillaan pyörittelemme uuden kodin sähkösuunnitelmaa käsissämme ja mietimme, mihin mahdollisia valaisimia ja pistorasioita talossa täytyy laittaa. Tästä muuten teen postausta ihan erikseenkin. Mielenkiintoinen aihe! Tavoitteena on saada uuteen kotiin puhdasta yleisvaloa ja toisaalta tarpeeksi paljon paikkoja tunnelmavaloille. Poimin Taloon.comista muutamia valaisimia, joita näkisin mieluusti myös uudessa kodissamme. Tällä kertaa päädyin selailemaan laastenhuoneisiin sopivia valonlähteitä, ja nämä kaksi hauskaa ja leikkisää Eero Aarnion valaisinta  kiinnitti huomioni.

Nämä hauskat valaisimet löydät täältä!

Valaisimet ovat tavallaan koko kodin kruunu, joten tykkään valita ne huolella ja aikaa kestäviksi. Minua kiinnostaisi kuulla, mitä valaisimia teidän mukaanne tuolta kaupasta tarttuisi. Haastankin nyt mukaan ihanat blogit: Beauty of lifen ja Valkoisen Soihdun mukaan valaisinhaasteeseen! Täältä löytyy tarkemmat ohjeet haasteen toteuttamiselle!

Iloista päivää,

XXX  Jenni

Yhteistyössä:

 Taloon.com

Comments

Minna
Reply

Hei, kuullostaa jännältä, sillä meilläkin pian alkaa raksa ja mietin myös valaistusta. Tuleeko teille päivänvalo valaistus? Mielenkiinnolla seuraan blogia:) ja tsemppiä tulevaan!

Jenni

Me vielä mietitään valasitusta, toisaalta karsastan liian ”kylmää” valoa, joten toistaiseksi vaihtoehdot ovat vielä avoinna. Varmasti kirjoitan niistäkin, kun niiden aika on! 🙂

Kirsikka
Reply

Moikka! Toi Artemide Tolomeo on kieltämättä yksi upeimmista valaisimista, ikävä kyllä ei itse pysty edes harkitsemaan tällä hetkellä. Meillä meni justiinsa budjetti kymmenenkertaisesti yli kun laitettiin oma koti kuntoon. Suurin osa sähkötuotteista tuli muutenkin tilattua sähköbitistä http://www.sahkobit.fi/ Voi olla, että pitää vielä joku päivä tuo valaisin hankkia myös itselle 🙂

Jenni

Artemiden tolomeo on kyllä oma lemppivalaisin, ollut jo pitkään! <3 Laita haavelistalle, ne tuppaavat joskus toteutumaan! 😀

Leave a comment

name*

email* (not published)

website