Lomaa, arkea ja armollisuutta eli mitä kuuluu?

Likipitäen koko Suomi lomailee nyt vuoroviikoin ja tällä viikolla on keski-suomen vuoro hellittää hetkeksi tahtia. Yrittäjänä ”lomailut” sujuvat tämän hiihtoloman osalta vähän heittomerkeissä. Hienoa kotitoimistossa on, että lapset saavat olla loman ajan kotona, vaikka äiti uppoutuukin välillä töihinsä. Me starttasimme lomatunnelmiin jo viikonlopun minireissulla Pohjanmaalle ja nyt viikolla on ehdotonta etua siitä, että laskettelukeskuksia löytyy tunnin ajomatkan sisältä puolenkymmentä. Päivän/illan mittaisia vierailuja lomatunnelmiin on siis helppo tehdä myös kotoa käsin. Lasten suunnitelmiin on kuulunut ainakin vaahtokarkkikaakaota, kirjastoa, hoploppia ja yökyläilyä, eiköhän loma siis suju ihan mukavasti, vaikka perheen aikuiset töitä joutuvatkin tekemään.

vaahtokarkkikaakao
kaakao
kotitoimisto

Uudessa kodissa on ehditty asua nyt jo parisen kuukautta. Aika on mennyt nopeasti ja vähitellen pahin väsymyspiikkikin alkaa helpottaa. Täytyy sanoa, että ainakin tälläinen hartiapankkiprojekti pistää loppumetreillään aika kovasti hapottamaan. Uudessa kodissa olen tähän mennessä nauttinut eniten arjen helppoudesta. Siitä, että tilaa talvitamineille on tarpeeksi, eteisessä ei tarvitse jonottaa ulosmenoa ja tiskaaminen ja pyykkääminen sujuu ihmeellisen helposti väliaikaiskodin olosuhteisiin verrattuna. Paljon muuta emme perusarjen lisäksi ole kodin eteen jaksaneetkaan tehdä. Moni pikkuasia, lähtien yläkerran wc:n peilin asentamisesta ja päättyen muutaman kulmalistan asennukseen, eivät ole edenneet parin kuukauden aikana mihinkään.

keskuspölyimuri

Olemme todenneet kuitenkin, että nämä muutamat pikkuhommat eivät mihinkään katoa ja vaikka kliseisesti ei ole tarkoitus jättää projekteja roikkumaan niin pitkäksi aikaa, että silmä niihin tottuisi, ollaan ajateltu olla armollisia. Listoittamisen sijaan olemme iltaisin sytytelleet takkaan tulet, hypänneet lenkkikenkiin, lasten kanssa luistelemaan ja ulkoilemaan tai sitten on vain oltu ja fiilistelty uutta kotia sohvan pohjalla, ihan perusarkea siis.

sarjaton
kahvi

Aika on kuitenkin myös väsymyksen suhteen armollinen kaveri, se saa voimat vähitellen palaamaan. Onko siellä muita, jotka kokevat tai ovat kokeneet raksaprojektin jälkeen muutaman kuukauden uuvahduksen? Meillä tästä on kokemusta jo kahden projektin verran ja aikalailla sama kaava on tuntunut toistuvan molemmissa, palautumisaikaa tarvitsee useamman kuukauden.

saana ja olli
hedelmäsalaatti

Jatkuvasta lumisateesta huolimatta oven takana kolkuttelee kevät. Lisääntyvä valo saa aikaan ihmeitä ja kyllä vieläkin välillä myönnän nipistäväni itseäni, että me todellakin ollaan täällä uudessa kodissa ja miten hienoa on, että koko projekti sujui kaiken kaikkiaan niin hyvin.

Mutta nyt on jatkettava töitä ja tämän kotisirkuksen johtamista

Jenni

*Jutun kuvat ovat satunnaisia räpsyjä tältä viikolta

Comments

Muuttuva Kotini Päivi S
Reply

Nostan kyllä hattua, että olette kaksi taloa rakentaa näinkin lyhyellä ajalla. Vanhan rintamamiestalon omistajana ja 16 vuotta remonttia, välillä oli kyllä pisin tauko 3 vuotta ettei tehty mitään. Olen kuopannut jo ajatuksen ihan uudesta omakotitalosta. Olisi ihana löytyy vähän loft tyyppinen asunto ja siihen pientä remonttia vaan 🙂 …taitaa olla vaikea yhtälö. Olen jo lämmennyt ajatukselle, että kerrostalo ja mökki, isännän haave ja lapsetkaan ei sitä comboa hylkää…jos olisi se kesämökki. Ilman pihaa, en osais olla kesää. Hyvää lomaa sinne, täällä onki ensi viikkoa ja pieni miniloma tiedossa. Kiva vaihtaa vähän maisemaa 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website