Lomakuulumisia!

IMG_0221

Lähes viikon mittainen täydellinen irtiotto omasta arjesta teki niin hyvää ja nyt on niin kiva olla linjoilla taas! Lomakohteenamme oli viime vuonna hyväksi havaittu Pärnu, jonne suuntasimme samalla kokooonpanolla kuin vuosi sitten. Kun kaksi Kiljusen Herrasväkeä matkustaa, täytyy ottaa huomioon muutama seikka jo lomaa suunnitellessa. Hotellin sijaan majoittauduimme jälleen vuokraamassamme talossa (200m2), jonne mahtui huoletta ääntä ja elämää. Talo sisaitsi viihtyisällä pikkukadulla ihan Pärnun keskustan laitamilla. Talon vuokraaminen hoitui sujuvasti Estrentin kautta. 

IMG_0011
IMG_9999
IMG_0012
IMG_0027
IMG_0030

Suunnittelimme aikataulun niin väljäksi, että rennolle yhteiselolle riitti aikaa aktiviittettien välissä. Kesäkuussa oli turha haaveilla näillä korkeuksilla rantalomasta, joten suunnittelmissamme oli alusta pitäen vierailla lapsia kiinnostavissa paikoissa. Yhdeksi päiväksi ajelimme muun muassa Tarttoon, jossa ensin kolusimme perusteellisesti Tiedekeskus Ahhaan ja tämän jälkeen rentouduimme Tarton Yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa, joka oli muuten mielettömän upea paikka tälläiselle wannabe-puutarhurille.

IMG_0129
Tiedekeskus Ahhaa
IMG_0122
IMG_0183
IMG_0191
IMG_0223
IMG_0161
Tuulessa tuivertunut tukka ja kesämieli!
Tuulessa tuivertunut tukka ja kesämieli!
IMG_0229
IMG_0230-2

Pärnun paikallinen Minizoo sai myös jälkikasvulta kovasti kehuja, vaikka hämppispelosta kärsivä äiti joutuikin ylittämään paikassa itsensä. Siedätyshoitoa pelkoihin tarjottiin muun muassa mahdollisuudella silitellä hämähäkkejä ja pidellä kaulalla kuristajakäärmeitä. Paikasta teki erityisen kivan ihana henkilökohtainen palvelu, kun opas jaksoi yli tunnin verran kertoilla lapsille mielenkiintoisia tarinoita matelijoista. Myös kylpyläpäivä oli ilman muuta jälkikasvulle yksi loman lempijutuista. Pärnun suurin kylpylä on siisti ja erityiskiitokset se saa lapsilta siitä, että liukumäkiä riitää jokaiseen makuun!

IMG_0081
IMG_0068
IMG_0100
IMG_0064
IMG_0237

Parhaalla lomalla sekä lapset, että aikuiset pääsevät rentoutumaan. Ihanaa vastapainoa touhukkaille päiville oli se, kun illalla lapset kaatuivat väsyneenä sänkyihinsä ja aikuiset saivat istua pitkää iltaa kaikessa rauhassa ja loistavassa seurassa ♥

Takana on siis ihana loma ja ladatut akut. Kaiken lisäksi kesä on täällä ja pionitkin ymmärsivät odottaa kukintaansa siihen asti, että puutarhuri on taas paikalla!

Ihanaa viikonloppua sinulle!

Jenni

IMG_9986

Comments

katri/tohkeissaan
Reply

Ihana loma! Mekin olemme pari kertaa olleet pärnussa ja vuokranneet asunnon, tosin sieltä joen toiselta puolelta,vähän liian pitkä matka.. Täytyykin katsella tätä suosittelemaasi..! Ekana vuonna oli täydellinen rantakeli, Pärnu oikein loisti rivieransa ansiosta. Mutta toisella kerralla kun oli viileää ja vähän jopa satoi, niin meinasi käydä vähän aika pitkäksi, eikä ollut lainkaan niin mieleenpainuva reissu!:) mutta kiva joka tapauksessa.. Toivottavasti taas mentäsiin!

Jenni

Pärnu on kyllä lasten kanssa loistava matkakohde ja kun vallan pitkästi ei ole muihinkaan kaupunkeihin, niin tekemistä riittää 🙂

Jenni

Kiitos Sanna! 🙂 Nyt on viikon pätkä lomaa kohta lusittu ja sitten taas innokkaana töiden kimppuun ennen seuraavaa lomaa! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website