Luukku 19 Joulupöydän juhlakattaus

Jouluaaton parhaita hetkiä on katettuun juhlapöytään istuminen. Meidän pöytäämme voisi myös jouluaattona koristaa tälläinen jouluisista aineksista koottu kukkakimppu, josta löytyy eukalyptyksen lisäksi hyasinttia, kanervaa ja tulppaaneja. Pöytään katetaan myös mummolta perityt ihanat kankaiset käsinkirjotut lautasliinat, jotka tuovat rakkaita muistoja jo poisnukkuneesta mummosta. Tänä vuonna lautasliinarenkaina toimii kultainen rautalanka, johon on pujotettu joulun lempimausteeni tähtianis. Rakastan aniksen tuoksua vaikka en sitä mausteena juuri osaa käyttää, ostan sitä joka vuosi joulun aikaan. 

joulukattaus
joulukattaus
kankainen lautasliina

Jouluateriaan on varattu aikaa ihan reilusti, mutta klassikko on, että noin vartin päästä aloittamisesta on ensimmäinen lapsi jo valmis ja malttamattomana pyörii penkissä kyselemässä, milloin pukki oikein tulee. Meidän joulupöydästämme löytyy perinteisten makujen lisäksi muun muassa erilaisia salaatteja. 

joulukattaus

 

Tänään joulukalenterin luukuista paljastuu neljä erilaista kattausta, joista voit hakea inspiraatiota omiin jouluisiin kattauksiin. Marun blogissa istahdetaan joulupuurolle, Piia taas herkuttelee jouluherkuilla kahvin äärellä ja Katja kattaa tunnelmallisen glögihetken.

Meillä on jo joulukuusi, lahjatkin alkaa olla hankittuna ja innostuin vähän myös leipomaan, eiköhän se joulu saa kohta tulla! ♥

Jenni

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website