Luukku 5 – Joulukahvia tuliaiseksi

joulukahvi

Viidennestä joulukalenterin luukusta aukeaa joulukahviresepti, jonka voi valmistaa vaikkapa jouluiseksi tuliaiseksi ystävälle. Kahvia rakastava ilahtuu itse valmistetusta joulukahvista varmasti! Tarvitset vain:

Paperipusseja

Liitutaulutarraa

Liitutaulutussi

1/2 pakettia hyvää kahvia

(Itse käytin presidentin vaaleaa paahtoa)

N. 3 rkl Kardemummaa

N. 2 rkl Kanelia

Kanelitanko

Leikkaa liitutaulutarrasta ympyrä. Tarraa saa useammista askarteluliikkeistä. Kirjoita tarraan liitutaulutussilla haluamasi teksti ja liimaa paikoilleen. Kokonaista kahvipakettia ei kannata valmistaa joulukahviksi, niin isoa menekkiä sillä ei välttämättä ehdi ennen joulua olla. Sekoita kahvin sekaan mausteet ja sujauta pussiin kanelitanko tai pari. Sulje pussi vaikka puisella pyykkipojalla jouluntoivotuksen kera. Mausteita voit laittaa makusi mukaan, kannattaa keittää itselle testikupillinen niin voit tarkistaa kahvin vahvuuden. 

joulukahvi
joulukahvi mausteet
joulukahvi resepti
joulukahvi
joulukahvi

Itsekin piti joulukahvin reseptiä tietenkin testata, joten keitin kahvin, lisäsin päälle vielä vatkattua kermaa ja murskasin pinnalle pari nougat-konvehtia. Tällä reseptillä kahvista tuli enemmän kuin herkullista ja ulkona moottorikelkkaa korjaavalle miehellekin kiikutin maistiaiseksi kupillisen. Testiryhmän arvio oli erinomainen.

joulukahvi

Jenni

#sisustajanjoulu

Comments

Muuttuva Kotini Päivi S
Reply

Huippu idea 🙂

Olen jonkun pienen lahjan vienyt ystäville joulun alla ja kaikki onki kahvin juojia, tämä voisikin mennä kokeiluun. Kiitos ideasta ja ihanan näköinen on pakettikin <3

Leave a comment

name*

email* (not published)

website