Luukku 6 Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tänään sytytämme kiitollisena kynttilät 100-vuotiaalle Suomelle. Joulukalenterin kuudes luukku löytyy Marulla-blogista, jossa pysähdytään tärkeän asian äärelle. Puhtaus, turvallisuus ja vapaus ovat teemoja, jotka nousevat suomalaisuudesta itselleni ensimmäisenä mieleen. Huolenpito ja vastuunkanto itsen lisäksi muista ihmisistä on mahdollistanut aikanaan sen, että tänä päivänä Suomi on maailman paras paikka asua. Ihan yhtä tärkeää on huolenpitäminen tänäkin päivänä, meistä jokainen tarvitsee vuorollaan elämässämme auttavaa kättä.

Auttavan käden voi läheisen lisäksi ojentaa myös esimerkiksi Joulupuu-keräyksen muodossa käärimällä pakettiin joululahjoja perheille, joilla ei itse ole mahdollisuutta niitä hankkia. Joulupuu-keräykseen osallistuminen onnistuu helposti, kun katsot keräyspaikat täältä. Itse käärin tänä vuonna paketteihin lahjat omien lasteni ikäisille lapsille, aikaa osallistua on 10.12. saakka.

Kiitollisuus on tämän itsenäisyyspäivän kantava teema huolenpidon ohella. Kynttilät sankarihaudoilla muistuttavat liikuttavalla tavalla siitä, että hinta minunkin vapaudestani on kalliisti maksettu.

Jenni

Leave a comment

name*

email* (not published)

website