Maalaushommia

Lämpimät päivät ovat saaneet tarttumaan maalipensseliin ja kieltämättä on välillä ollut tunne, että kumpa voisi monistaa itsensä, niin paljon puuhaa pihalla ja talossa riittää. Toistaiseksi on pärjättävä kuitenkin ilman monistettuja apukäsiä ja itse olen valinnut viime päivien pääasialliseksi ajanvietteeksi talon ulkomaalauksen. Huh miten hidasta se onkaan, etenkin, kun olen aloitellut maalaamisen terassien katoista, joiden maalaminen on mahdollisimman epäergonomista touhua. Meillä ei onneksi ole talossa mitään koristevärejä, vaan kaikki maalataan samalla maalarinvalkoisella. Se vähän nopeuttaa projektia. Korkeassa talossa päätyjen ja toisen kerroksen maalaaminen täytyy tehdä henkilönostimen avulla, sellainen olisikin tarkoitus vuokrata tässä ihan lähipäivinä, jos vain kelejä riittää.

maalarinvalkoinen, maalinsävy, ulkomaalaus
ulkomaalaus, terassilaudoitus, maalinsävy, maalarinvalkoinen
talotaika, teritalot, maalaus, ulkomaali, maalarinvalkoinen
teknos, maalaus, maalarinvalkoinen

 

Maalauksella on kyllä valtava vaikutus talon yleisfiilikseen ja vähitellen etenevä terassin maalausprokkis onkin saanut haaveilemaan myös terassin sisustamisesta. Edellisestä kodista mukana kulkenut  Hamacamundon valkoinen keinu on tarkoitus ripustaa johonkin kohtaan terassia ja Hayn tuolit sijoitetaan sinne myös. Kaikki muu onkin sitten vielä (välillä turhauttavan pitkällä) hankintalistalla. Maltti on kuitenkin valttia ja nyt on tavoitteena saada vain maalausprojekti niin hyvälle mallille, että pääsen seuraavaksi pesemään terassin kunnolla kesäkuntoon rakentamisen jäljiltä. Terassilautojen käsittely saa vielä odottaa, suositus kun on, että vähintään vuosi olisi hyvä odottaa kuivumista, ennen kuin öljyä sutii lautojen pintaan.

Ihanaa aurinkoista uutta viikkoa! <3

Jenni

Comments

Lotta
Reply

Hei,
meillä on aikomus maalata rakenteillä oleva talomme myös kokonaan valkoiseksi ja kiinnostaisi tietää, että miksi päädyitte juuri maalarinvalkoiseen omassa talossanne? Erottuvatko valkoiset ikkunat maalarinvalkoisesta seinästä? Kuvissa näyttää kyllä tosi hyvältä!

Jenni

Hei! Maalarinvalkoiseen päädyimme, koska halusin maalin, joka taittaa mieluummin vähän harmaaseen, kuin keltaiseen. Lisäksi haluasimme, että väri ei taita valkoista hankea vasten siniseen ja mielestäni maalarinvalkoinen on tähän tarkoitukseen paras. 🙂

Halusimme nyt nimenomaan myös ikkunapuitteet samalla sävyllä, jotta yleisilme on eleetön ja ”moderni” 🙂

Kaitsu
Reply

Me maalattiin kanssa talo uudelleen viime kesänä. Teidän terassin katot on vielä suhteellisen helppo maalata ensimmäisen kerran, mutta sitten 10-20 vuoden päästä kun pitää maalia hioa pois niin ai että. Tiedän kokemuksesta, sillä meillä samantyyppinen laudoitus kuistilla. Noh, mutta nyt on taas kivan näköistä – on se omaan taloon panostaminen aina sen arvoista kuitenkin.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website