Mansikkakakkua ja keskikesän juhlaa!

Vauhdikkaan alkukesän vastapainoksi Juhannuksen suunnitelmiin kuuluu hyvä seura, pitkät löylyt ja pala mansikkakakkua, se klassisin suomalainen Juhannus siis!

IMG_9459
IMG_9618_blogi

Tämä helppo jätski-mansikkakakku valmistuu vaikka mökillä ilman uunia ja ainesten mittailuunkin riittää käsivara. Itsekin teen tätä kakkua aina vähän eri variaatioilla, tänä vuonna näin:

Pohja

¾ pakettia Bastogne -keksejä
50g voisulaa

Murskaa keksit ja sekoita voisulaan, painele muruseos irtovuokaan.

Täyte

1 litra vaniljajäätelöä
1 litra mansikoita
1 levy valkosuklaata
kourallinen suolapähkinöitä
valmista kinuskikastiketta

Nostele puolet sopivasti sulaneesta vaniljajäätelöstä pohjan päälle. Täytä väli pilkotuilla mansikoilla, suolapähkinöillä, valkosuklaarouheella (jätä osa suklaasta koristeluun) ja kinuskikastikkeella. Nostele loput jäätelöstä päällimmäiseksi. Laita kakku pakastimeen 1-2 tunniksi. 

Herkuttele!

Ihanaa Juhannusta sinulle, nautitaan yöttömästä yöstä minkä hyttysiltä ehditään,

Jenni

Comments

iDiS & iNTeRiÖÖRi
Reply

Ihanaa juhannusta myös sinne <3 Me viritimme kaikki sääski-killerit mitä kaupoista löytyi ja olemme syöneet ja istuneet huitomatta, jippiiiiii!

Jenni

Sääskiongelma on kyllä tänä vuonna täällä meidänkin huudeilla melkoinen!

JohannaL
Reply

Ihana kakku, taidanpapa kokeilla itsekin 🙂

Jenni

Kokeile ihmeessä, vie kielen mennessään! 🙂

Muuttuvakotini Päivi S
Reply

Ihanan näköinen kakku ja helppo tehdäkkin, sopii meikäläiselle 🙂
Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinne näin Juhannuksen jälkeen!!!

Täältä on nippa nappa toivuttu kolmen päivän ravi reissusta 🙂

Jenni

Kannattaa ilman muuta tehdä, helppo ja niin herkullinen! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website