Matka Pohjolan rivieralle, Pärnuun

Pärnu

Eipä äkkiä arvaisi, että Helsingistä parin tunnin laivamatkan ja reilun tunnin autoilun päässä sijaitsee ihan Etelä-Euroopan lomakohteille vertoja vetävät paratiisirannat. Täytyy myöntää, että itsellänikin oli sitkeässä mielikuva keski-ikäistyvien suosiossa olevasta, vähän nuhjuisesta kylpyläkylästä, mutta väärässä olin!

Alkukesän kylmyys vaihtui kuin taikaiskusta välimerelliseksi ilmastoksi, kun astuimme Helsingissä laivaan. Mittari näytti koko lomamme ajan reippaasti hellelukemia. Viron luonto ei juurikaan eroa Suomen vastaavasta, mutta ympärillä olevista rakennuksista tietää olevansa jossakin muualla kuin Suomessa. Rakennuskanta on vaatimattomampaa ja vanhempaa. Maaseutujen läpi ajaessa lähes jokaisessa pihassa näkyi perunapellot ja suuret kasvimaat. Maan hurja historia on vahvasti Virossa läsnä.

Pärnu on kuitenkin sympaattisella tavalla kaunis, vähän boheemi ja helposti lähestyttävä pikkukaupunki, joka etenkin kesällä tuntuu olevan kovin vireä ja täynnä iloista lomaväkeä.

Pärnu
Tytär ja katusoittajat
Tytär ja katusoittajat

Koska matkaan lähti kaksi Kiljusen Herraväkeä, totesimme heti alkuun, että hotellivaihtoehto on poissuljettu. Pienen googlettelun jälkeen päädyimme Estrentin sivuille. Tätä kautta onnistuimme vuokraamaan mökin, jonne koko pesueemme saisimme mahtumaan. Emme hakeneet luksusta, vaan rauhaa ja tilaa. Ja sitä saimme!

Mökkimme oli kuin suoraan Italian maaseudulta. Vähän kallellaan oleva rakennelma, josta löytyi vaatimaton keittiö ja hulpeasti makuutilaa.

Pärnu, Estrent
Pärnu, Estrent
Ruusut
Pärnu, Estrent
Pärnu, Estrent

Suojaisassa pihapiirissä oli helppo antaa lasten potkia palloa rauhassa ja kiistellä keinuvuoroista. Päivät kuluivat pääasiassa rannalla, mökille vietimme vain illat ja aamut. Iltaisin söimme edullisesti ravintoloissa ja kuljeskelimme Pärnun Vanhassa Kaupungissa. Vanhempien vapaa-aika koitti kun remuamisesta umpiväsyneet lapset kipattiin illalla sänkyihinsä.

Katoimme pöydän aikuisille simppeleillä kesäherkuilla ja istuimme lämpimässä illassa pitkälle yöhön. Voin kertoa, että täydellisempää komboa saa etsimällä etsiä. Rakkaat ystävät, hyvä ruoka, satumaisen lämmin kesäilta ja hiljaa yössä soiva kitaraduetto. Ja oi kyllä, nyt sorrun hehkuttamiseen, niin onnellinen lomasta vieläkin olen!

Pärnu
unikko
Pärnu matkailu

Rannat ovat Pärnussa ehdottomasti nimensä veroiset. Varmasti upeilla lomasäillä oli vaikutuksensa meidän mielipiteisiimme mutta oli mahdotonta sanoa missä päin Eurooppaa oli, kun helteestä utuista rantaviivaa jatkui kilometritolkulla aina silmänkantamattomiin.

Pärnu
Pärnun rannat

Matkailija näkökulmasta Viron parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti edullisuus, läheinen sijainti ja Pärnun upeat rannat. Niin ja pisteet myös Tallinnan kupeessa olevalle eläintarhalle, jossa saimme ihailla muun muassa norsua ja krokotiilia!

Jäätelökesä
Pärnu keskusta
Petuniat

Parasta lomassa oli kuitenkin lasten riemun seuraaminen,  rakkaat ystävät ja täydellinen irtiotto arjesta!

Rentoutuneena,

Jenni

Comments

ErMu
Reply

Kiitos rakkaat! Parempaa matkaseuraa saa hakea!
Ihanasti olit saanut kuvin ja sanoin tiivistettyä kaiken oleellisen lomasta! <3

Jenni

<3

Jenni

Kiitos! Tunnelma oli paikoin jopa trooppinen 😉

Neea
Reply

Samoilla seuduilla lomailimme/lomailemme. Pärnun ohessa kävimme Latvian Jurmalassa useamman yönseudun. Yli kolmekymmentä kilometriä hiekkaista merenrantaa ja hellelukemat, voi vain kehua! Liettuakin tuli katsastettua ja nyt taas Virossa. Loma!

Jenni

Tämä suunta oli ehdottomasti positiivinen yllätys! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website