Missä on terassi?

Blogi_terassilla4

Meillä se on pohjoisen puolella, ja hyvä niin. Rakentajan kannattaa miettiä tarkkaan, miten päin talon tontille sijoittaa. Niin moneen asiaan se vaikuttaa, ettei sitä rakentamisvaiheessa välttämättä ymmärräkään. Meidän talomme saattaa joidenkin oppien mukaan sijaita tontilla vähän väärin päin. Kuitenkin ennen kaikkea kannattaa ajatella omia tarpeitaan , eikä sitä, miten päin mökki kuuluisi rakentaa.

Pohjoiseen avautuva iso terassi ei tuo iloa maaliskuun ensimmäisille aamukahveille ulkona, mutta meille oli tärkeämpää, että saamme kesä-heinäkuussa syödä ulkona suojassa auringon paahteelta. Aurinko paistaa pohjoisen puolen terassille keskikesällä lähes puoleen päivään saakka, kuumimman ajan taas saamme olla varjossa, kunnes taas ilta-aurinko pääsee taas tuomaan illan viimeiset säteet terassilla iltaa istuvia ilahduttamaan.

Toki kaikki tietävät, että monet muut asiat tulevat ensin, kun mietitään talon sijoittamista tontille, mutta tämäkin asia kannattaa ottaa mahdollisuuksien mukaan huomioon.

Ps. olen muuten tyytyväinen myös siihen, että kodin isoimmat ikkunat antavat pohjoiseen.

Jenni

Blogi_terassilla5
Blogi_terassilla1

 

Blogi--terassilla3

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website