Muutoskohde: yläkerran parveke

Olemme asuneet kodissamme pian neljä vuotta ja koko tänä aikana yläkerran parveketta on käytetty lähinnä mattojen tuulettamiseen. Nyt kuitenkin, kun yläkertaan muodostui kokonaan uusi oleskelutila ja työpisteeni sijaitsee parvekkeen vieressä, on tullut mieleen, voisiko kevään aurinkoisina päivinä parveketta jotenkin hyödyntää.

Auroran parveke, Kannustalo
Kannustalo Aurora parveke

Lähtötilanne on siis herkullinen nolla. Parvekkeella ei nimittäin majaile tällä hetkellä yhtään kalustetta. Tila on aika pieni ja kokonaan sään armoilla. Lisäksi riskinä on, että joku lapsista keksii käyttää kalusteita kiipeilyyn. Täytyy siis olla tarkkana, minkälainen kokonaisuus kannattaa luoda.

Tavoitteena olisi saada  paikka vähintään kahdelle istuimelle. Lisäksi houkuttelisi hankkia matala hylly yrteille ja kukkasille, jotka menestyisivät aurinkoisella puolella varmasti mainiosti. Jos olisin auringonottaja, hankkisin tietenkin löhötuolin, mutta kun olen ainoastaan kahvittelija, jäisi tuoli varmasti käyttämättä.

Kannustalo Aurora Parveke
Tässä koti viime kesänä kirsikankukkien aikaan.
Tässä koti viime kesänä kirsikankukkien aikaan.
Inspiskollaasin kuvat Pinterest, Ikea, Granit ja Houzz
Inspiskollaasin kuvat Pinterest, Ikea, Granit ja Houzz

Minua voisi kiehtoa jälleen kahvilahenkinen tunnelma, nämä tuolit olisivat hinnaltaan huokeat ja muotokieleltään aika makeat! Haluan kalusteiden olevan sellaisia, että kesäsateen sattuessa ei tarvitse juosta niitä pelastamaan säältä suojaan. Muutama betonirukku ja ihania paahteessa viihtyviä kasveja niin kyllä tuolla kelpaisi kahvitaukoa viettää!

Lupaan kuvia, kun projekti etenee! Ottaisin myös enemmän kuin mielelläni vastaan ideoita, miten kohtuu pienen tilan saisi parhaalla mahdollisella tavalla hyötykäyttöön? Linkatkaa vaikkapa omiin parvekekuviinne?

Jenni

Ps. Edessä on myös se vähän tylsempi osuus. Parvekkeen kaiteet kaipaavat jo kipeästi uutta maalia pintaansa!

 

Kannustalo, parvekkeen pylväät

Comments

Muuttuvakotini Päivi S
Reply

Hyvät on mielestäni valinnat. Itekki tykkään betonista,luonnonkivistä, puusta ja vihreistä kasveista. Mattoa ei varmaan kannata ajatella ko taivas alla? Sisal tai joku luonnonvärinen matto passais hyvin. Kekkilällä on kivoja telineitä/tikkaita kasveille. Tulee varmasti kiva ko saat laitettua ja työ ispiraatio kasvaa ja uusia ideoita syntyy ko tuolla kahvistelet hienolla kelillä 🙂 Täällä kans on ollut terassin suunnittelua. Lunta van turhan paljon, ettei ihan vielä pääse laittaan ja yöllä tuli vielä lisää :(.
Hyvää tiistaita sinne <3

Jenni

Sisal sopisi väreiltään noihin valintoihin, mutta matto ei taida tulla kysymykseen taivasalla! Olen katsellut noita Kekkilän ihania juttuja, aika kalliitahan ne ovat, saa nähdä raskiinko sellaiseen sijoittaa 🙂 Mukavaa Päivää! <3

Sari halonen
Reply

Oletko Jenni nähny kun kuormalava on maalattu valkoiseksi ,nostettu pystyyn ja lisätty muutama poikkilauta ns. Hyllyn alalaudaksi, ja tehty näin ihania yrttitelineitä? Sopis varmaan hyvin kaidetta vasten, estäis lapsia kiipeilemästä ja näyttäis niin ihanan vihreeltä että!!!

Jenni

Hei, hauska idea, täytyypä tutkia vähän internetin syövereitä, löytyisikö tälläisesta kuvaa, kiitos Sari vinkistä! 🙂

Laura Hovila
Reply

Voi kuinka kaunis talonne onkaan!!! Satutko muistamaan maalauksessa käytettyjen värejen sävykoodeja? Meillä ensi kesänä edessä Auroran maalaus

Jenni

Oi kiitos palautteesta! Koristelaudat ovat kaikki pelkkää valkoista ilman mitään sävyä, talo myös valkoinen, sävy 619X, Värisilmän pellavaöljymaali. 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website