Näkymä ulko-ovelta ja muut yksityiskohdat

Uuden kodin suunnittelua ohjasi meidän kohdallamme paitsi tietyt toiveet talon arkkitehtuurista myös muutamat ehkä vähän hassutkin yksityiskohdat. Yksi niistä oli tämä ”Mitä ulko-ovelta näkyy” –  juttu. Suunnittelimme kodin pohjaratkaisua niin, että sisään astuessa avautuu näkymä olohuoneen isoon ikkunaan ja suoraan ulos. Pidimme tästä ratkaisusta edellisessä kodissa kovasti, joten pyörittelimme pohjakuvaa niin, että sama fiilis saatiin tähänkin kotiin.

eteinen, sisäikkuna

Asumiseen ja uuden kodin suunnitteluun liittyy kaikilla erilaisia toiveita ja tarpeita. Kaikille sopivaa täydellistä ratkaisua ei ole olemassakaan ja se mikä toiselle on tärkeää, ei toiselle merkitse juurikaan. Itse kiinnitimme kotia suunnitellessa huomiota arjen käytännöllisyyden lisäksi muun muassa siihen, miten valo kulkee ikkunoista päivän mittaan, mitkä näkymät tiloista toiseen kulkiessa avautuu ja ylipäänsä minkälainen tunnelma missäkin tilassa on. Eteiseen oli ensin tulossa pelkkä lasiseinä, mutta päädyimme kuitenkin yhdistämään umpiseinää ja lasia, jotta katse ohjautuu keittiön tiskien sijaan enemmän olohuoneeseen ja ruokailutilaan. Kuuluu kyllä hyviin päätöksiin, näin rauhoitimme sekä eteisen, että ruokailutilan tunnelmaa.

takka, betonipinta, betonipinta takkaan

Muita talon suunnittelua määrääviä yksityiskohtia olivat portaiden paikka (jonka halusin omaan rauhaansa niin, etteivät portaat näy olohuoneesta tai eteisestä), yhteinäinen laatoitus ilman kynnyksiä vessan ja eteisen välillä (no tämäkin on vähän hassu, mutta tykkään siitä jatkumosta) ja kaunis näkymä portailta alakerran ruokailutilaan, muutamia mainitakseni.

olohuone

Minkälaisia ehkä hassujakin yksityiskohtia teidän kodeistanne löytyy, joista pidätte erityisesti tai jotka nimenomaan halusitte suunnitella uuteen kotiin?

Jenni

P.S. Meillä ei ole vieläkään sohvaa, tovottavasti miehet tehtaalla laittaisivat hommiin vauhtia ja korjaisivat vian nopeasti..

Comments

Jaana Karhu
Reply

Ihana valo ja kaunis näkymä!
Nämä on juuri niitä asioita joita haluaisin toteuttaa siinä ”joskus ehkä toteutuvassa” unelmien talossa. Kun rakensimme nykyiseen taloomme laajennuksen, halusin ehdottomasti että pääovelta tulee suora näkymä laajennuksen perälle ja että siellä päässä on ikkuna, se toteutettiin ja aina jaksaa ilahduttaa 🙂

Jenni

Kiitos Jaana <3 Sehän näissä ratkaisuissa on parasta, että ne ilahduttavat kyllä joka päivä!

Marie
Reply

Ihania juttuja. Me myös pyörittelimme samantapaisesti näitä, mutta kaikkea emme voineet toteuttaa koska tontti saneli niin paljon. Meillä on jo olemassa olevaa puutarhaa ja kaiken sen halusimme säästää ja talon piti tulla tiettyyn kohtaan tonttia. Mutta paljon hyvää saimme taloon kuitenkin.
Mikä tuo teidän eteisen naulakko on? Entä onko juutti (?) matto ollut toimiva eteisessä? Just olen pyöritellyt muutaman vkon näitä eteisen hankintoja ja siksi heti huomio kiinnittyy niihin ja samantapaisia ratkaisuja olen miettinyt 🙂
Marie

Jenni

Hei, juuttimatto on ollut tosi toimiva eteisessä, etenkin nyt kun pihat ovat keskeneräiset ja hiekkaa ja kuraa riittää, pysähtyy aika hyvin tähän mattoon 😀

Elina
Reply

Meillä oli suorat portaat yksi ehdoton juttu ja se että ne lähti yläkertaan olohuoneesta.

Jenni

Kyllä, tietyt jutut nousevat suunnittelussa tärkeäksi ja ne kyllä tulee mahdutettua mukaan suunnitelmiin vaikka jostain muualta pitäisi sitten joustaa ja tehdä kompromisseja!

Pienen talon postia
Reply

Me aloitimme marraskuussa toisen talomme rakennusurakan. Ensimmäinen oli avara ja persoonallinen 1-tasoinen Vihervaara, mutta 4v pohdimme ja pohdimme ja meille sai riittää äänteen jatkuva sekoittuminen/rauhallisten paikkojen puute, johon vetäytyä tarvittaessa. Lisäksi pohdimme että kun lapset tulevat murrosikään, halusimme talosta 2-krs, jotta heille kavereineen löytyy oma rauha meistä ”fossiileista”:).
Mutta avaruutta emme halunneet hukata, vaan väliseininä on ikkunaväliseiniä ja juuri se että pääovelta näkee suoraan takapihan metsikköön.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website