Nyt on vihreää! Ja muutama vinkki miten pysyykin vihreänä.

Voisi luulla, että viherkasvit lisääntyvät itsekseen öisin ja sitä selitystä olen miehelle tarjonnutkin (huonolla menestyksellä), kun on erehtynyt ihmettelmään tätä vihreän vallankumousta. Olen niin innostunut (tiedän että tämä kehuminen kostautuu) kun olen saanut ison kaktukseni, lyyraviikunan ja peikonlehden pysymään hengissä ja jopa kasvamaan, että kasvatin viidakkoani taas muutamalla uudella pienemmällä tulokkaalla. Rakastan puutarhan laittamista ja hoitamista, mutta viherkasvien kanssa olen vielä aika aloittelija. Päätin kerätä tähän vinkit, joilla ainakin itse olen vähäisillä viherkasvitaidoilla toistaiseksi onnistunut:

  1. Muistutus kännykkään – kyllä, vähän se hullulta kuulostaa, mutta toimii omalla kohdallani ennen kuin on liian myöhästä. Kerran viikossa ilta-aikaan piippaava ” Kastele kukat” – voi olla menestyksen salaisuus.
  2. Kaktukselle VÄHÄN sitä vettä – kun sinusta tuntuu, että kaktus kuolee kuivuuteen ihan just, niin todennäköisesti kastelet sitä silloin juuri sopivasti.
  3. Kunnioita ohjeita – Jos kasvi ei kuulu suoraan auringonvaloon tai on herkkä vedolle, ole tarkkana äläkä sijoita sitä ikkunoiden eteen tai oven viereen. Näin olen itse päässyt eroon useammasta kasvista.
  4. Maltillisen kokoiset ruukut – Älä istuta kasvia reilusti isompaan ruukkuun, kun keväällä vaihdat niille multaa. Kasvit tykkäävät jostain kumman syystä asua aika ahtaasti.
  5. Suihkuttele – Ainakin peikonlehti ja lyyraviikuna nauttivat selkeästi, kun vien ne toisinaan suihkuun. Ja samalla pölyt saa pestyä näppärästi pois.
  6. Lannoita – Tässäkin olen aikaisemmin vähän luistanut, mutta Plantagenista ostettu kätevä pumppupullo helpottaa operaatiota.
  7. Juttele – No tämä taitaa mennä vähän hömppöosastolle, mutta siitä huolimatta suon näille kasvateille välillä sanasen.
iso kaktus
lyyraviikuna, peikonlehti
kaktus, kilpipiilea

Onko viherkasvibuumi sielläkin menossa? Millä vinkeillä sinä olet onnistunut?

Jenni

 

Comments

Hanna/Pastellimaja
Reply

Täällä taitaa taas kevään häämöttäessä kasvikuume nousta, kun pariin päivään kannoin tänään jo kolmannen uuden viheriäisen kotiin. Tosin uusi koti ja tyhjät nurkat myös huutavat kodikkuutta kasveista, kun entiset jouduttiin jättämään muuttaessa kyydistä :(. Suihkutteluun ja säännölliseen kasteluun luotan täälläkin, vaikka silti joku välillä kuolee.

kirsi
Reply

Hei,
mistä nuo harmaat ihanat ruukut ovat?

Kirsi

Jenni

Hei, harmaat ruukut ovat Plantagenista ja Etolasta!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website