Olipahan vuosi 2016

Mielenkiintoinen, hullu, ihana ja raskas raksavuosi, jonka jätän ihan mielelläni taakse ja nautin sen sijaan vuoden työn tuottamasta lopputuloksesta. Pari viimeistä viikkoa on otettu rauhallisesti, kroppa ja mieli ovat kaivanneet syksyn (tai koko vuoden) minuuttiaikataulusta lepoa. Ihana huomata, kuinka vähitellen voimat alkavat palautua.

Talo Taika, Teritalot
Mademoiselle keinu, tapiovaara
pentik torkkupeitto

Perheen, töiden ja hartiapankkiprojektin yhdistäminen vaatii asennetta, organisointia, heittäytymistä ja sinnikkyyttä. Olen iloinen ja ylpeä, kun huomaan noita ominaisuuksia löytyvän tästä meidän tiimistämme. Kun rakentaminen on suurimmaksi osaksi oman lihasvoiman takana, ei raksalla tapahdu mitään, ellet itse ole paikalla. Etenkin tuo taitava mieheni ansaitsee ylimääräisen hatunnoston, kun jaksoi urheasti joka ilta käynnistää pakettiautonsa ja painella tekemään oman työpäivänsä päälle vielä raksalla toisen samanmoisen!

olohuone, talo taika
Leikkuulauta, farö
pukkijalkapöytä

Uudessa kodissa ihanalta tuntuu tietenkin moni asia. Eniten nautin ehkä avaruudesta ja puhtaista uusista pinnoista. Luonnolliset materiaalit, puu, villa, ja pellava tuntuvat sopivat uuden kodin henkeen juuri nyt parhaiten. Sisustamista olen vähitellen makustellut, mutta kiirettä ei ole. Vaalea kokonaisuus saa vähitellen terästystä ainakin mattamustista yksityiskohdista. Muutamia kauniita valaisimia olen ihastellut, sohvapöydän tilannut sovitukseen ja ruokapöytä lienee pakollisena hankintalistalla, mutta muuten sisustus saa rakentua rauhassa elämän mukana, kerros kerrokselta. Muutama taideteos on kyllä seinille kevään mitttaan tulossa, niitä odottelen innolla!

Jos ensimmäisen rakennusprojektin jälkeen oli aikanaan kiire saada sisustuksesta valmista, nyt huomaan asian olevan päinvastoin, taloon tekee mieli tutustua vähitellen ja etsiä ajattomia, aikaa kestäviä ja juuri näihin tiloihin parhaiten sopivia ratkaisuja kaikessa rauhassa. Niin ja tietenkin tekee mieli saada ensin nuo muuttolaatikot purettua ja pois silmistä. Jaksan ihmetellä, miten saatiinkiin alle 80 neliön asuntoon mahtumaan niin paljon tavaraa!

portaat

Vuosi 2016 oli todellakin meille nimenomaan raksavuosi, vaikka mahtui vuoteen paljon muutakin. Töitä, uusia mielenkiintoisia projekteja, kohisemalla kasvavat lapset ja kuopuksenkin siirtyminen koulutielle.

Vuosi 2017 tuo toivon mukaan tullessaan kaivattua tavallista arkea, koti-iltoja ja tietenkin sopivasti uusia raikkaita tuulia. Ja myönnän, odottelen jo vähän, että pääsen suunnittelemaan ja toteuttamaan lumen alta paljastuvaa puutarhaa. Sitä ennen lumi saa kuitenkin puolestani pysyä vielä muutaman kuukauden, suunnitelmissani on nimittäin työpäivien jälkeen käpertyä viltin alle, kävellä rauhallisia kävelylenkkejä ja ennen kaikkea vain fiilistellä tätä Talo Taikaa. 

Jenni

Comments

Lotta
Reply

Olette te kyllä sisukkaita! Ja nyt näyttää niin upealta, hienoa työtä!!

Jenni

Kaunis kiitos Lotta <3

Muuttuva Kotini Päivi S
Reply

Hienoa työtä olette tehnyyt ja kovalla vauhdilla 🙂 Ajan kanssa onkin hyvä laittaa, näkee mihin mikäkin löytää sopivan paikkansa. Kiitos kun olen saanut ollut seuraamassa projektianne ja jatkossa taas kiva seurata kun sisustelet ja laittelet pihaa. Täällä kans pitäsi pihaa laitella, jäänyt retuperälle. Tuntuu, ettei vuorokaudessa aina nuo tunnit riitä ja onneksi nyt alkuvuosi on vain kolme päivää töitä ja koulukin alkaa vasta huhtikuussa eli ehtii hyvin hengähtää.

Jenni

Kiitos Päivi! Tuttu juttu, rakentamiseen ne tunnit ihmeellisesti riittää, mutta kun muuttaa asumaan, ei yhtäkkiä ehdikään tehdä mitään! 😀

Mirella
Reply

Aivan upealta näyttää, kyllä uurastus on nyt palkittu niin mahtavalla kodilla. Jos sopii, niin tulisin käymään teillä seuraavalla Jyppilän reissullani. =)

Jenni

Kiitos Mirella! Laittele viestiä kun täällä suunnalla liikuskelet! 🙂

Hanna H
Reply

Nauttikaa nyt olostanne ja muistakaa rentoutua!

Jenni

Kiitos Hanna, kyllä, nyt pitää hetki hengähtää! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website