Pitsiä ja pastellia

Blogi_kirppu4

Kesäpäivät painuvat iltaan luvattoman nopeasti. Tänään on säilötty kilokaupalla mansikkaa kylmien talvi-iltojen iloksi. Marjoista vähintään joka kolmatta oli tasalaadun varmistamiseksi maistettava. Ja kuka nyt maistettua marjaa pussiin pistäisi, joten se oli tietenkin sama syödä kokonaan. Yliannostus on siis nautittu ja voi hyvillä mielin siirtyä muihin marjoihin. Mustikat odottavat metsissä poimijaansa ja vadelmat tippuvat pensaista parin viikon sisään, ellei ämpäriä ehdi saada alle sitä ennen.

Blogi_kirppu2
Blogi_kirppu1

Kesällä on mukava heittäytyä vähän hempukaksi, ja tykästyä luvan kanssa pitsiin ja pastelliin. Kirpparikierros lomareissulla olikin näiltä osin varsin tuottoisa. Kepeisiin kesäkattauksiin löytyi hempeän lempeä pitsiliina, makean pastellinen termari ja kauniita lasikippoja kesäherkuille. Kynttilänjalkojen keräily kirpulta on jo perinne. Taas liittyi yksi lisää sekalaiseen seurakuntaan. Sisälle varpaita lämmittämään taas pääsi herkkä, ilmiselvästi käsinkudottu viltti.

Syksyllä sitten taas karsitaan ja jätetään vain olennainen. Olen huomannut, että ilmiö toistuu joka vuosi. Kesällä rönsyillään, mutta syksyn tullen palataan taas tuttuun ja turvalliseen. Kodin valtaa jälleen valkoinen, harmaa ja ehkäpä ripaus konjakkia. Mutta siihen asti me hörpimme kahvit iloisen värikkäissä tunnelmissa.

Iloista, hempeän lempeää viikkoa myös teille!

Jenni

Blogi_kirppu3

 

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website