Reppuja ja kenkiä

Blogi_reppu4

Niitä on taas eteinen pullollaan. Koulureput, hoitoreput, treenireput, kannettavien laukut ja niin edelleen. Iloisesti siellä saappaiden ja lenkkareiden seassa. Mutta nytpä meillä on alkanut taas koulutus. Ja se koskee kaikkia perheenjäseniä, ihan itseni mukaan lukien.

Koitamme  jälleen siirtää sisäisen villin ja vapaan kesäeläimen arkimoodiin. Tämän arkiversion tulisi malttaa käyttää kodin arkieteistä. Kengät ja reputkin pitäisi vielä osata ohjata paikoilleen hyllyyn ja naulakkoon. Mitä ilmeisemmin haasteita on vielä edessä, mutta kuvassa näkyvä on jo hyvä suoritus. Vielä kun nuo tuolla saadaan järjestykseen ja asiaankuulumattomat esineet pois hyllystä, mahtuu sinne vielä muutama lattialla lojuva pari. Joku taisi lohduttaa, että kyllä ne oppii, mutta vasta siinä vaiheessa kun muuttavat kotoa.

Blogi_kenka2
Blogi_reppu3

Ykköseteinen yritetään (paino tällä sanalla) rauhoittaa tältä reppu- ja saapasvirralta niin, että sen naulakko olisi tyhjä ja dotsit vain vierasvaraa. Mietin auttaisitko kepin sijaan porkkana, ja olenkin mielessäni kehitellyt jos jonkinmoista motivaattoria. Mutta sitten hoksasin, mitä isot edellä ja niin edelleen. Jos itse käytän pääovea ja riisun kengät reteästi naulakon alle, lienee turha odottaa ja vaatia jälkikasvulta sen kummempaa suoritusta.

Eli harjoituksia jatketaan. Reipasta viikonvaihdetta!

Jenni

Blogi_reppu1

Comments

Annukka
Reply

tuo on tosi, että jos ite käyttää pääovea eikä arkiovea/eteistä niin lapset tulee perässä, meillä ainakin pätee.. 😉 niinpä olen siirtynyt suosiolla arkieteisen kulkuun myös ite 😉

Jenni

Täytyisi varmaan pitää pääovi ihan aina lukossa, josko se ohjaisi liikennettä oikeaan suuntaan 🙂

Mari
Reply

Se vaatii toistoa, toistoa ja vielä kerran toistoa. Itse uskon, että omalla esimerkillä, ennakoinnilla ja nopealla reagoinnilla voisi syntyä tulosta :). Sitten tietty puitteet pitää olla myös lapsille hyvät. Juuri laitoin kaappien järjestykset uusiksi, niin että lapset yltää koreille ja naulakoihin.. taktiikka laji, katsotaan miten syksy ja ulkovaatekelit pyörähtää käyntiin..

Jenni

Sitä se juuri on.. Huomaan, että meilläkin käytännöllisyydessä parantamisen varaa. Lisää tilaa naulakoihin, että on helppo jättää niihin vaatteensa 🙂

Annukka
Reply

meillä on pääovi lukossa ja kuljetaan AINA arkieteisen kautta, VAIN VIERAAT kulkee pääovesta 😉

Jenni

Näin sen pitäis olla, me ollaan oltu liian laiskoja 😉

Leave a comment

name*

email* (not published)

website