Retroherkkuja

Blogi_herkku8

Sunnuntaina kokkailtiin oikeita retroherkkuja, kun tarjolla oli kotitekoista pitsaa ja kääretorttua. Pitsan rapsakan pohjan salaisuus on reilu loraus oliiviöljyä ja reipas kauliminen. Osa öljystä kannattaa lisätä ihan taikinan tekemisen loppusuoralla, näin siitä on helppo vaivata ja kaulita ohuen ohut pohja. Päälle oman maan basilikaa ja ruohosipulia.

Reilu loraus oliiviöljyä, ohut pohja ja kiertoilma, siitä on paras pitsa tehty.

Blogi_herkku1
Blogi_herkku7

Blogi_herkku2

Torttu oli todistettavasti hyvää, viimeisetkin rippeet kaavittiin lautaselta hartaasti. Parasta ovat takapihan vattupuskat. Sieltä on haettu marjat niin aamupuuroon kuin tortunkin päälle. Taloudessa on vaan useampia niitä, jotka mielellään söisivät marjoja, mutteivat kyllä millään viitsisi mennä poimimaan niitä pensaista. Arvatkaapa sitten kuka siellä sateessa on marjoja joka aamu ollut perheelle keräämässä. Mitäpä sitä ei äiti(tai vaimo) perheensä eteen tekisi.

Sitä paitsi sadepäivät ovat toisinaan ihan mukavia, saapahan keskittyä kunnolla kotoiluun. Kynttilätkin sytytettiin illalla, sen verran hämärä hiipi pirttiin.

Nyt saisi sateet kuitenkin hetkeksi hellittää, pihalla odottelee projekti jos toinenkin. Ja mikään niistä ei, kumma kyllä, valmistu itsekseen.

Jenni
Blogi_herkku3

Leave a comment

name*

email* (not published)

website