Sisustajan Ekohaaste!

Tähän Valkoisen harmajan Suvin haasteeseen en voinut jättää vastaamatta. Lisää haasteesta pääset lukemaan myös Joutsenmerkin verkkosivuilta. Omia valintoja on hyvä pohtia ekologisuuden ja kestävyyden näkökulmasta. Kierrätettyä, kestävää ja kotimaista, niihin haluan itsekin mahdollisimman pitkälle pyrkiä. Tässäpä jo muutamia, näitä arvoja tukevia valintoja, joita kodistamme löytyy:

Perittyä, klassikoita sukupolvelta toiselle

Kierrätettyä, pieniä ja suurempia kirpputorilöytöjä

Itsetehtyä ja tuunattua

Pidemmällä tähtäimellä on ehdottomasti ekologisempaa ja taloudellisempaa panostaa laatuun tai näperrellä itse. Miehen nikkaroimat siperianlehtikuusipenkit ovat taatusti ilahduttamassa meitä pitkään ja isäni tekemä terassinpöytä samoin. Tapiovaaran Madamoisellessa soisin vielä lastenlastenkin kiikuttelevan. Omakohtaista kokemusta on myös niistä ei-niin-järkevistä-valinnoista, kun raha ja malttamattomuus ovat ratkaisseet. Kuitenkin toistamiseen on tullut todettua, että maltti on valttia, eikä köyhällä totta tosiaan ole vara ostaa halpaa. Omia valintoja voisi ilman muuta tehdä vielä huomattavasti järkevämmin, aina on varaa parantaa!

Suomalainen suunnittelu ja muotoilu ovat olleet vahvasti esillä ja nyt on arvoonsa noussut myös suomalainen tekeminen, käsityö ja ekologisuus. Siis sen lisäksi, että tuote suunnitellaan Suomessa, se tuotetaan maan rajojen sisällä vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Ja se on hyvä suunta se!

 Osallistukaa blogiystävät haasteeseen kohtuullisuuden ja kestävyyden nimissä!

Jenni

Joutsenmerkki ekoasumishaaste

Leave a comment

name*

email* (not published)

website