Sivuterassilla

IMG_7226

Kodissamme on kolme terassia joista yksi on saanut toimittaa lähinnä säilytystilan virkaa. Nyt tilanteeseen tuli kaivattu muutos, kun vanhempani lahjoittivat heille ylimääräiset aurinkotuolit käyttöömme. Nyt on saunan jälkeen hyvä vilvoitella, näissä tuoleissa on nimittäin Euroopan paras istuma-asento! Tuolit ovat jo monta kesää nähneet mutta loistavassa kunnossa edelleen materiaalinsa ansiosta.

IMG_7203_2
Huomaa miehen koivunrungosta nikkaroima kynä, joka on tarkoitus sijoittaa lasten leikkialueelle!
IMG_7229
IMG_7225-2
IMG_7216
IMG_7192

Meidän takaterassillamme on muuten pahemmanlaatuinen oravaongelma. Riittää että terassille jää murunen ruokaa vaikkapa pöydän alle niin kurre on heti sen kimpussa. Ja voin kertoa, että oravat todellakin sotkevat. Koko terassi on enemmän ja vähemmän ulosteessa! Olisin valmis kohta voimakeinoihin, ellemme pääse tuholaisesta muuten eroon. Niin kauniilta kuin eläin muutaman kymmenen metrin päästä näyttääkin, samalle terassille en sitä halua asumaan!

Oletteko te törmänneet ongelmaoraviin? MItä kummaa sille keksisi?

Jenni
IMG_7232

 

 

Comments

Vanha Jäärä
Reply

Syliin tunkevat riiviöoravat on tuttuja meilläkin. Kaikkea on mietitty, mutta ei olla tohdittu toteuttaa. Ainoa keino taitaa olla pyydystäminen loukulla ja toimittaminen hyvin kauas pähkinäpussilla varustettuna. Edellisessä kämpässä orava kävi napsimassa mansikoita. Ei siinä mitään jos se olisi syönyt ne, mutta se haukkasi jokaisesta mansikasta kerran ja heitti sitten pois. Se alkoi ketuttaa. Ryhdyimme ammuskelemaan kurrea vesipyssyllä. Aluksi se toimi ja orava otti vilkkaasti jalat alleen suihkun nasahtaessa naamatauluun, mutta sitten orava tajusi että vettähän tämä vaan onkin ja suunnilleen tarjosi toistakin kainaloa suihkutettavaksi. Joten eipä ole toimivia oravankarkotuskonsteja tarjota – ainoastaan sympatiaa 🙂

Jenni

Kiitos sympatiasta! 🙂 JA Hoh hoi, ollaan siis kohta aikamoisessa pulassa tuon kurren kanssa. Ilmestyy millloin mistäkin tontin nurkasta pihamaalle, mutta on niin nopea, ettei mitään saumaa saada edes säikyteltyä.

Huomaan myös, että oravalle kelpaa myös kaikki missä edes hippunen ruuan hajua jäljellä, ei tarvitse olla edes varsinaisia murusia!

Anu
Reply

Ottakaa kissa, aika hyvä hiiren- ja oravankarkoitin 😉

Jenni

Kissahan olisi hyvä, mutta ei taida tähän kiintiöön enää mahtua!

JohannaL
Reply

Oravaongelmaan en osaa auttaa mutta kyllä on niin kaunista taas..huokaus ♥

Jenni

No voi Kiitos Johanna <3

Jenni

Olisihan se, mutta en taida sentään pelkän oravan takia hankkia kun eläinkiintiö alkaa muutenkin olla aika täynnä! 🙂

Vanha Jäärä
Reply

Meillä ei kyllä toimi kissatkaan. Meillä on nimittäin muutama ”lainakissa”, ei omia, mutta naapureiden vapaana toikkaroivia kissoja, jotka pitää kyllä hiiret loitolla meiltäkin, mutta eihän kissalla ole oravan suhteen mitään saumaa ja orava tietää sen (vaikkei paljon muuta tiedäkään, orava ei ole havaintojeni mukaan mikään nisäkäspenaalin terävin kynä). En kyllä yleisesti ottaen tykkää kissojen pitämisestä vapaana, mutta tyydyn siivoamaan kissankakkakasat taloa ympäröivältä sorakaistaleelta hiljaisuudessa, koska hiiriä meille ei tosiaan ole eksynyt eikä meillä ole pieniä lapsia, jotka saattaisivat napostella kissankakkaa.

Jenni

Totta, että oravia voi verrata rottiin!

Kissa ei taida tähän eläintarhaan enää mahtua! ;D

Jenni

Eikö olekin aika hauska! 🙂

Satu / Tarinoita Satumaasta
Reply

Ihan mahtava tuo kynä! Piti vähän aikaa tihrustella, että mitäs oikein kuvatekstillä tarkoititkaan, kun olin etsivinäni aurinkotuoleilta jotain pientä kynänpoikasta..;)

Oravaongelmaa meillä ei onneksi ole. Terassipohdintaa vain, kun mietitään, että kuinka paljon jatkaisimme tuota suurinta terassia ja mitä käyttötarkoituksia sille oikein olisikaan. Meilläkin on siis kolmella sivulla taloa terassit, mutta khh-oven ja pääoven terassit eivät ole toistaiseksi missään hengailukäytössä.

Aurinkoista alkuviikkoa!

Jenni

Juu, tää on kyllä joku isokokoinen isikynä tää! 🙂

Etuterassilla me aina keväisin juomme kahveja ja muuta ja nyt sivuterassikin pääsi käyttöön!

Marika
Reply

Juu oravat voivat olla aikamoinen riesa kun tulevat liian liki taloa tai alkavat pesiä talon rakenteissa. Vedestä kurret eivät tykkää ja olen kuullut joidenkin antaneet vesisuihkusta 🙂 en sitten tiedä miten kauan kurre muistaa saaneensa suihkusta ja pitääkö se pois terassilta jos jokin makupala houkuttelee 🙂

Jenni

Pitääpä testata painepesurisuihkua, jos satutaan pääsemään kurren lähietäisyydelle!

Annukka
Reply

No olipa hyvin naamioitunut kynä, kun en millään meinannu löytää :).

Terassikuvat on ihan superkauniita! Ja tuoleja tekis mieli ihan tulla kokeilemaan, koska näyttävät siltä, että niissä tosiaan on mukava löhöillä.

Mulla on kans huonoja kokemuksia oravien ruokahalusta ja terävistä kynsistä tai hampaista. (Kun olin pikkutyttö, äiti lähetti pyörän tarakalla pussillisen lämpimiä vastaleivottuja pullia tuliaisiksi ja koska oli luvattu sadetta, taittelin siihen pullapussin päälle oman (ruman, tönkkökankaisen) keltaisen sadetakkini. Vaan enhän minä niitä pullia muistanu antaa ja kun tuli kotiinlähdön aika, totesin, että ne olikin jo syöty. Oravat oli kynsineet tai nakertaneet reitin suoraan sadetakin läpi, eikä pullista ollu jäljellä kuin muruset. Ensin tuli harmitus, mutta sitten ajattelin, että jess, pääsenpähän kamalasta takista eroon. Vaan en päässy. Siihen ommeltiin aurinkoakin isompi entistä rumempi paikka :D).

Että en osaa muuta kuin toivottaa tsemppiä pikkuvekkuleiden kanssa :).

Jenni

Ihana Annukka <3 Voin nähnä sieluni silmin pikku-Annukan ja keltaisen paikatun sadetakin! :,D

Oravat ovat lempeästä ulkomuodostaan huolimatta oikeita petoja!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website