Sopivasti sikin sokin

Kiireisen viikon jäljiltä on sikin sokin tässä kodissa yksi jos toinenkin paikka! Tällä kertaa en kuitenkaan ajatellut kirjoittaa sotkuista vaan keskittyä yhteen lempiaiheeseeni, astioihin. En omista mitenkään erityisen paljon astioita, mutta ne jotka omistan, ovat kyllä rakkaita. Astiat ovat mielestäni ihania sisustuselementtejä ja tykkään kattaa kauniisti pöytää aina kun mahdollista. Kattaus onkin tämän perheenäidin hyvä kiireindikaattori, jotakin elämän kiireellisyydestä kertonee, että olen viimeksi kattanut pöytää kauniisti joskus joulun aikaan.

IMG_0076

Sopivasti sikin sokin ovat tällä kertaa siis minun astiani. Katan mielelläni kaikkea suloisesti sekaisin, enkä ole millään tavalla ”sarjauskollinen”. Pöydästä löytyy yleensä yhtä aikaa niin kirpparilöytöjä, Iittalaa, Marimekkoa, Clas Ohlsonia kuin H&M Homen astioita. Merkkiä tärkeämpää on astioiden yhtenäinen tyyli, joka syntyy väreistä ja kuvioista. Suosin paljon valkoisia astioita, joiden sekaan käy mausteeksi marimekon voimakkaat kuviot, kirppikseltä bongatut tarjoilukulhot ja vaikkapa tuo ikean lasinen karahvi.

lisabo, ikea, ruokapöytä
ikea, lisabo
lisabo, ruokapöytä, ikea
kattaus, ikea, ruokapöytä, lisabo
marimekko, kattaus, iittala, lisabo, ikea, ruokapöytä

Kokonaisuus kattauksessa saa olla leikkisä ja hauska. Eri materiaalit, kuten puu ja tällä kertaa nuo Clas Ohlsonin bambuastiat tuovat kattaukseen mielenkiintoa. Vielä kaipaisin varastoihini muutaman ihanan savikupposen, niin kokonaisuus olisi mielestäni aika täydellinen. Ikean Lisabo-pöydän saarnipinta on niin kaunis, ettei se kaipaa kaverikseen liinaa ollenkaan, mutta jos liinaan päätyisin, saisi se olla rennosti ryppyistä pellavaa. Viime aikoina olen katsellut silä silmällä myös Iittalan Sarjaton- astioita, jotka sopisivat tähän minun kattaustyyliini varsin hyvin. Vaaleanpunaisena muutama sellainen, jos oikein villiksi ryhdyn!

Tähän lauantai-iltaan kuuluu niinkin villiä, kuin sairastelevat lapset. Ja oma olo on sellainen, että taidan liittyä sairastelijoiden joukkoon tuotapikaa itsekin..

Olisi hauska kuulla, onko sinulla jokin astiahaave juuri nyt?

xxx Jenni

Comments

Idis & Interiööri
Reply

Hih, juuri tänään mietin noita bambuastioita, joita ei vieläkään ole tullut testattua. Tosi kiva kombo sulla pöydällä, meillä on sama maku!

Tykkään kovasti kun astioita sekoittaa keskenään, mutta itseltä puuttuu nyt sopivat isot lautaset. Saiko noita bambuja muuten tosi isoina?

Jenni

No niin tuntuu olevan, samanlainen maku! <3 Olen kyllä oillut tyytyväinen näihin bambuastioihin, mielestäni ei kyllä tosi isoa lautasta ole..

S-beauty of life
Reply

Meillä on tuo Ikean karahvi käytössä päivittäin! Ihana on 🙂

Jenni

aivan ihana, meillä meni yksi jo rikki, mutta hankin samantien uuden! 🙂

Vilja @ muotoseikka\
Reply

Älyttömän kauniita astioita, jotka sopivat mainiosti yhteen. Se onkin sekä kätevää että ekologista, että hankkii vain yhteensopivia erillisiä astioita, eikä täytä kaappeja kokonaisilla eri sarjoilla, joita ei voi yhdistellä.

Jenni

Olen samaa mieltä, että säästyy niin tila kuin rahaakin, kun ei yritäkään saada haalittua täyttä sarjaa astioita vaan sekoittelee rohkeasti! 🙂

suvi
Reply

Marimekon Siirtolapuutarhaa ja Räsymattoa on tullut hankittua viime aikoina, kun ovat olleet rajouksessa. Tuon Ikean karahvi olisi ihana, mutta harmi vaan, kun lähimpään Ikeaan on NIIN pitkä matka, ettei onnistu haku..

suvi
Reply

Siis ei rajouksessa vaan tarjouksessa.. 🙂

Jenni

Hei, pitäisipä itsekin käydä katsomassa, onko tarjoukset vielä voimassa! aina muutama uusi kuppi mahtuu mukaan! 😉

Tiffany
Reply

Hello, if you speak english please, where is your beautiful timber side table from? The one with the large circle wheel behind your dining table?
Thank you!!!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website