Suunnittele huolella!

kengät

Me rakensimme kotimme muutama vuosi sitten. Näiden vuosien aikana on jo hyvin ehtinyt huomata, mitkä ratkaisut ovat niitä enemmän onnistuneita ja mitkä taas vähemmän. Erityisen iloinen olen alakerran pohjaratkaisusta, jossa jätettiin pois kaikki ylimääräiset väliseinät. Myös kahteen kerrokseen rakentaminen (Jos maalausvaihetta tellingeillä roikkuen ei lasketa) on ollut pikkulapsiperheessä loistava ratkaisu. Toisin kuin varoitellaan, kukaan ei ainakaan toistaiseksi ole edes tippunut pahemmin portaissa. Leikin pysyvät pääsääntöisesti yläkerrassa ja alhaalla järjestyksenpito vähän helpottuu. Iso aulatila yläkerrassa on myös loistoratkaisu. Monet sadepäivät on pelastanut tarpeeksi suuri tila, jossa riehakkaamatkin leikit onnistuvat!

Ehkäpä venyttäisin muutaman lisäneliön talon pohjan pinta-alaan, mutta rakennusvaiheessa realiteetit(rahat) ratkaisivat ja hyvin on pärjätty näin. Sen sijaan vähemmän onnistunut ratkaisu on ollut liian pieni kodinhoitohuone, jota arkieteisenäkin käytetään. Tämän tosin tiesin jo rakennusvaiheessa. Puhtaan pyykin, ulkovaatteiden, kuraisten kenkien ja hiekkaisten hanskojen käsittely samassa tilassa saa raastamaan hiuksia päästä! Nyt odottelenkin malttamattomana lopun yläkerran  valmistumista, sinne olen nimittäin piirrellyt meille uutta kodinhoitohuonetta.

blogi_suunnittelehuolella_kodari

Näihin vähemmän onnistuneisiin ratkaisuihin lisäisin myös vessan kaksi maalattua seinää. Miksi kummassa niissä muutamassa laatassa piti säästää? Kaikkihan tietävät, miten mukava maaliseinistä on milloin mitäkin roiskeita hangata.

Mutta kaiken kaikkiaan, perusteellinen piirustusten pyörittely ja aina uuden version tekeminen kannatti. Suurimpaan osaan ratkaisuista ollaan tosi tyytyväisiä edelleen!

Jenni

 

Comments

Outi
Reply

Kuvassa ei kyllä näytä kovinkaan epäkäytännölliseltä tuo kodari, jos se noin siistinä pysyy silti. 😉

Jenni
Reply

Siltä realityltä ajattelin lukijat armollisesti säästää, joka tuolla sadepäivän arki-iltana vallitsee. 😉 Pienimuotoinen raivausoperaatio luonnollisesti edelsi kuvan ottamista, jotta pääsette näkemään itse kodarin, sukkien, lapastan,kenkien,pipojen, kalsareiden, haalareiden, lelujen,reppujen ja niin edelleen tieltä 🙂

R
Reply

Aivan ihana talo teillä! Olisi kiva nähdä pohjapiirustus talostanne.
nimim. uutta suunnitellessa 🙂

Jenni
Reply

Kiitos 🙂
Tarkempaa esittelyä ja samalla pohjakuvaakin tulossa lähitulevaisuudessa.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website