Esittelyssä: Syksy Sievitalon Pihlajassa

Pihlaja 136
ASUKKAAT Äiti, Isä, 2 lasta 4v ja 6v

KOTI Sievitalon Pihlaja 136, muunneltu. Yläkertavarauksella. Pohjakuva artikkelin lopussa.

Pihlaja 136, Sievitalo

Vaakatasossa vihmova vesisade unohtui välittömästi, kun astuimme tänne lämminsävyiseen ja kutsuvaan lapsiperheen kotiin. Vilkkusilmäiset pikkutytöt olivat meitä innolla vastassa ja avuliaasti opastivat meitä peremmälle kotiin.

Perhe on ehtinyt asua uutta kotiaan vasta alle puoli vuotta, mutta on moneen kertaan vakuuttunut siitä, että rakentaminen oli yksi elämän parhaista ratkaisuista. Tilaa ja valoa ihmetellään yhä päivittäin, rakennusaika kun vietettiin lasten kanssa alle viidessäkymmenessä neliössä.

Pihlaja 136, Sievitalo
Sievitalo

Koti rakentui omakotialueen laitamille, vankan kuusiaidan kupeeseen. Tämän perheen kotiunelmaa toteuttamaan valikoitui Sievitalo. Ratkaiseva tekijä oli oikeastaan myyjän loistava kommunikointi ja arvostava asenne.

-Se herätti luottamuksen. Kilpailutuksen myötä nimittäin huomasimme, että se ei ole ollenkaan itsestäänselvyys!

Luottamusta herätti myös rakennustapa, koti rakentui paikalleen pitkästä tavarasta, eli perhe näki kokoajan mitä seinät sisäänsä söivät. Muuttovalmis toimitus oli pikkulapsiperheen elämäntilanteeseen paras vaihtoehto, tällöin päävastuu rakentamisesta oli ammattilaisilla.

-Yllätyimme myös positiivisesti siitä, kuinka laaja talopaketti oli. Oikeastaan siihen kuului huomattavasti enemmän, mitä osasimme edes kilpailutuksen perusteella ja muihin toimituksiin vertaamalla odottaa.

Sievitalo Pihlaja
Sievitalo

Talo alkoi nousta tontille tammikuussa 2013 ja muuttokuorma kannettiin sisään heinäkuussa. -Rakentamisaikataulu piti ja sovituista asioista ei lipsuttu. Myös työnjälki miellytti! Maatyöt sen sijaan aiheuttivat perheelle päänvaivaa, niissä budjetti nimittäin ylittyi roimasti. Pääkaupunkiseudalla asuva perhe on kuullut samanlaisia tarinoita useilta rakentajilta.

Yllätys oli myös muuttovalmiin rakennusprojektin sitovuus.

-Vaikka päävastuu ammattilaisilla olikin, täytyi raksalla käydä päivittäin. Tätä ei välttämättä muuttovalmista taloa ostaessa hoksaa.

Sievitalo
Sievitalo Pihlaja 136

Pintamateriaalit löytyivät kaikki Sievitalon yhteistyökumppanin Oulaisten Värisilmän valikoimista. Osa Sievitalon tarjoamasta perusmallistosta, osa malliston ulkopuolelta.

Koko kodin pinnat ovat kauttaaltaan vaaleat. – Tyylimme on kotoisa sekoitus vanhaa ja uutta, pienellä romanttisella vivahteella. Valtaosa seinistä on maalattu. Kysyttäessä, mitä perhe olisi ehkä valinnut toisin toteaa perheen äiti:

– Laminaattilattia on kyllä kaunis, mutta on jo mietityttänyt, olisiko parketti kuitenkin ollut parempi vaihtoehto.

Keittiön pöytätaso on erikoisleveää laminaattia, jonka luonnollisen oloinen pinta on herättänyt ihastusta. Taso tuo vaaleaan keittiöön mukavasti särmää. Keittiön kalusteet tulivat Sievitalon yhteistyökumppanilta, Omega-keittiöiltä.

Sievitalo Pihlaja
Pöytätaso on erikoisleveää laminaattia, jonka lämmin sävy sopii keittiöön loistavasti.
Sievitalo, omega-keittiö
Pihlaja 136, Sievitalo
Astiasto on häälahja. Tarjotin Annival Interior
Astiasto on häälahja. Tarjotin Annival Interior
Pöytäryhmä, Sievitalo, Pentik
Sievitalo

Valtaosa olohuoneen huonekaluista on kulkenut perheen mukana jo pitkään. TV-taso on isovanhempien perua, perheen isä käsitteli sen paremmin sisustukseen sopivaksi.

Sohva on palvellut jo kohta kymmenen vuotta, pestävät päälliset ovat olleet pelastus!

Lamppu
Perheen mukana on kulkenut monia tärkeitä huonekaluja, joista yksi rakkaimmista on isovanhempien vintiltä niin ikään pelastettu arkku.
Perheen mukana on kulkenut monia tärkeitä huonekaluja, joista yksi rakkaimmista on isovanhempien vintiltä pelastettu arkku.
Valkoisen sovan pelastus ovat irtopäälliset. Tekstiilit Sateenkaarentaa Ja Annival Interior
Valkoisen sohvan pelastus ovat irtopäälliset. Tekstiilit Sateenkaarentaa ja Annival Interior
Täkki Annival Interior
Täkki Annival Interior
Kirjaatohuone, Sievitalo
Lene Bjerren korisetti Sateenkaarentaa puodista
Lene Bjerren korisetti Sateenkaarentaa puodista
TV-taso on isovanhempien vintiltä löytynyt aarre, joka käsiteltiin tilaan sopivksi. Lamppu Annival Interior
TV-taso on isovanhempien vintiltä löytynyt aarre, joka käsiteltiin tilaan sopivaksi. Lamppu Annival Interior

Tilavat kodinhoitotilat olivat myös perheen toiveena uutta kotia suunnitellessa. Kodinhoitohuone on osoittaunut toimivaksi ja kaksi suihkua pesutiloissa on helpottanut arkea.

Kodinhoitohuone
Suihku
Sauna, lauteet
lastenhuone2

Perhe huilaa nyt rakennusprojektista, mutta jossain vaiheessa on tarkoitus nikkaroida yläkerta omin avuin. Sinne valmistuu pari tilavaa makuuhuonetta lisää. Toistaiseksi tyttäret viihtyvät yhteisessä makuuhuoneessa.

Lastenhuoneen sävymaailma on rauhallinen

Lastenhuone
Tyynyt

 

Päiväpeitto

– Lasten ensimmäisenä aamuna uudessa kodissa heidän vilpitön ilonsa kahdesta vessasta ja kahdesta suihkusta toivat ihanan olon meille vanhemmille. Tämä oli sen arvoista 🙂 Vuosi pienessä kaksiossa auttoi arvostamaan tällaista arjen luksusta

Perheen top3 vinkit tuleville rakentajille

1. Projekti on iso ja alkuun kaikki hämmentää, homma selkiintyy kyllä nopeasti kun tutustut hyvin projektin kulkuun.

2. Kyseenalaista kaikki epäselvät asiat rohkeasti. Tämä on teidän projektinne. Te todennäköisesti olette asioista parhaiten perillä!

3.  Valokuvaa kaikkea mahdollista, myös asioita joista et välttämättä juuri ymmärrä(putket, sähkövedot jne..)Kuvista on takuulla hyötyä myöhemmin!

Sievitalo Pihlaja 136
Sievitalo 136

Linkit

Sievitalo

Oulaisten Värisilmä

Omega-keittiöt

Annival Interior

Sateenkaarentaa

 

Yhteistyössä

Sievitalo

 

 

 

Heräsikö kysymyksiä tästä kohteesta? Kysy rohkeasti!

Comments

Tera
Reply

Aivan ihana 😀 sievitalo myös meille tulossa

Viivi / Valkoinen Soihtu
Reply

Voih, miten rauhallinen tunnelma huokuu näistä kuvista! Kaunista, tyylikästä, hillittyä, vaaleaa♡

rouva s / sievin koti
Reply

Nämä taloesittelyt ovat niin kivoja – ja aina vain saavat itseni varmemmaksi siitä, että teimme oikean valinnan alkaessamme rakennusprojektiin Sievitalon kanssa. 🙂

Putiikkipäivää odotellessa!

Jenni

Eikö vain olekin! Olemme saaneet vierailla niin monessa upeassa kodissa! 🙂 Nähdään lauantaina! <3

Maaria
Reply

Tosi kaunista, hyvällä syyllä saa olla tyytyväinen valintaan! Ihanan rauhallista, värimaailma ihan kuin meiltä. 🙂

Jonna
Reply

Ihana, rauhallinen koti!<3 tiedätkö mikä on lattian ja keittiön pöytätason sävy?

Jenni

Selvittelen tarkat sävyt ja vastailen sen jälkeen kysymykseesi! 🙂

Jenni

Moi Jonna, selvittelin lattian ja pöytätson sävyjä, lattia on: Laminaatti, Rooms Studio, R0805 Nature Elm ja pöytätaso: Ecolam HR4 4344WH, Omega keittiöiltä.

Tuulia
Reply

Kaunis värimaailma kodissanne! Juuri minun makuuni 🙂 Sattumalta löysin kuvat kodistanne ja pistin merkille että teidän lattia näyttää kovin samalta kuin mitä itse olen valitsemassa kotiimme (värisilmästä ”ROOMS STUDIO R0805 NATURE ” –> kuva värisilmän verkkokaupassa). Mainitsit että lattiapintamateriaalin valinnan suhteen et ole ollut täysin tyytyväinen. Saanko kysyä miksi lattia ei ole miellyttänyt sinua? Muutenkin olen kiinnostunut kuulemaan mielipiteitä ko. laminaatista. Onko se kovin kiiltävä tai heijastava? Laminaatin näytepalassa näkyy että siinä on paljon uria –> onko silti helppo pitää puhtaana? Kiitos jos jaksat vastata kysymyksiini! 🙂

Jenni

Selvittelen vastausta kysymykseesi! 🙂

Jenni

Näin asukas vastaili kysymykseeni Tuulia! ”Näin jälkeenpäin ajateltuna olisin ylipäätänsä halunnut esim. parkettia jalan alle, eli aidompaa materiaalia, laminaatti tuntuu hieman keinotekoiselle (tämä on ensimmäinen kokemus laminaatissa omassa kodissamme, aina ennen ollut parkettia). Sievitalon kautta samaan hintaan olisi saanut kaunista parkettia, siksi valinta mietityttää hieman näin jälkikäteen. Lattia myös ”kahisee” kävellessä jalan alla, varsinkin paljain jaloin kävellessä. Lattia on kylmä näin pakkasella (ilmeisesti laminaatin yleinen ”vika”), vaikka meillä on vesikiertoinen lattialämmitys. Ja koska juuri tämä laminaatti on ohutta, se ”irvistää” helpommin joistain kohdista (vaikka ammattilainen asentanut). Tuttavillamme on paksumpaa laminaattia, joka 10 vuoden asumisen jälkeen ei ”irvistä”. Jos aurinko paistaa niin lattianpesun mopin ”liikerata” näkyy tietyssä valossa eli pitää mopata urien suuntaisesti 🙂 Muuten mielestäni lattia on helppo pitää puhtaana, vaikka siinä on uria. Ne urat tekevät siitä hieman ”aidomman” näköisen mielestäni. Kaunis juuri tämä väri on, lattia on saanut paljon kehuja ulkonäöstä. Lapsiperheessä laminaatti kestää elämää, kolhuja ja leikkejä, siitä olen hyvin tyytyväinen. ”

Johanna
Reply

Hei,

Todella kaunis koti! Minua kiinnostaisi, millä sävyllä seinät on maalattu? Olisiko tätä mahdollista vielä selvittää?
Kiitos jo etukäteen! 🙂

Jenni

Hei Johanna!
Selvitetään maalnsävy, olethan kuulolla! 🙂

Marketta
Reply

Hei! Minuakin kiinnostaisi tietää seinien sävy ja samoin keittiön työtaso, onko se tiilikuvioinen laminaatti levy vai ihan laatat? kiitos etukäteen.

Jenni

Hei Marketta! Laitan kysymyksen asukkaalle! 🙂

Marketta
Reply

siis tarkoitin välitilaa, en työtasoa…

Sini
Reply

Todella kaunis koti!

Seinien maalisävyä onkin jo kyselty ja minäkin mielelläni kuulisin sen. Hakusessa kun on juuri sen kaltainen sävy. Pienistä sävynäytteistä on niin haastava hahmottaa kokonaisuutta ja tämä kyseinen sävy näyttäisi varmasti upealta myös meidän tulevassa sievitalossamme!

Jenni

Hei! Olen selvitellyt seinämaalin sävyä, sain asukkaalta seuuraavanlaisen vastauksen:
Suurin osa seinistä on maalattu Tikkurilan Piazza sävyllä (Y487), mutta esim. takan taustaseinä ja eteinen maalattiin Tikkurilan Laasti sävyllä (X487). Sävyt ovat todella lähellä toisiaan (kuten sävykooditkin), Laasti on kuitenkin hieman tummempi ja silläkin olisi voinut hyvin maalata koko olohuoneen!

JKL
Reply

Mitkä ovat suihkun lattialaatat ja eteisen laatat? Ihan talo

Leave a comment

name*

email* (not published)

website