Syyslomailua ja ihana astialöytö

Olen vannoutunut valkoisten ja kirkkaiden astioiden ystävä, mutta viime vuosina kaappiini on eksynyt yllättäen kippoa ja kuppia monissa eri sävyissä. Viimeisin Iittala Outlet löytöni on kyllä näistä sävyistä omalla mittapuullani rohkein. Iittalan Kastehelmi-sarjaa minulta löytyy jo lasien ja kakkulautasen muodossa, joten nämä ihanat metsänvihreät jälkkärikupit olivat aika luonteva lisäys. Vihreästä on muutenkin tullut Elina Sipilän taideteoksen myötä yksi kotimme voimaväreistä.

kattaus, iittala, kastehelmi
menu cast valaisin

 

Omenapaistos

3dl kaurahiutaleita

100g voita

1dl fariinisokeria

1tl vaniliasokeria

1000g syysomenoita

1 tl kanelia Kanelia

Sekoita kaurahiutaleet, sulatettu voi ja sokerit. Pilko omenat vuokaan ja ripottele päälle kaneli. Nostele kaurahiutaleseos omenoiden päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Nautiskele vaniljajätskin kera ystävien seurassa!

 

iittala, sarjaton, kastehelmi
iittala, kastehelmi, sarjaton

Syksyinen kattaus kahdelle syntyi, kun ystävä piipahti iltakahvilla auttamassa omenapaistoksen rippeiden herkuttelussa. Loman parasta antia on juuri nämä ystävien vierailut. Hidastaminen muutenkin on tehnyt todella hyvää. Vaikkakin huomaan itsestäni sen, että en ole viime vuosien yrittäjyyden vuoksi kovin hyvä lomailija, sähköposti tulee tarkistettua lähes päivittäin. Toisaalta, se vain kuuluu oman työni luonteeseen, ettei siitä ihan kokonaan osaa irrottautua. Tai sitten tämä vaatii vain lisää harjoitusta 😉 Seuraavaksi  menen leipaisemaan vielä mutakakun ja valmistelemaan lounasta, tänään saadaan taas ystäviä kylään. ♥

Ihanaa viikonloppua!

Jenni

Comments

Essi / Esmeralda's
Reply

Tuo vihreä sävy on kyllä aivan ihana, sammal tulee siitä ensimmäisenä mieleen! Sopisi meillekin aika ihanasti. Taidan käydä katsomassa, löytyisikö tuossa värissä Kastehelmi -tuikkukuppeja. Olisi kiva lisä kirkkaiden, ruskeiden ja hiekansävyn kaveriksi ja jouluksi ihan punaisenkin seuraan!
Kauniita kuvia! <3

Jenni

Kiitos Essi <3 Mietin itsekin, että kastehelmi tuikkukupit olisivat ihana lisä <3

Muuttuvakotini Päivi S
Reply

Kaunis vihreän sävy <3. Vihreä käy kyllä monen kanssa, yx lemppari väreistä. Ihana kattauski 🙂 Ihanaa alkavaa viikkoa sinne, vaikka mie olen ollut tämän päivän ihan sunnuntaissa. Tytöllä alkoi syysloma, niin heti sekaisin päivissä .)

Jenni

Kiitos! Kyllä, ihastuin kovasti tähän vihreään! <3 Ihanaa viikkoa myös sinulle!

Cecilia
Reply

Hi! Where are the lamps over the table from? 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website