Talo Taika 3d-kuvina sekä ajatuksia talon arkkitehtuurista

Ajattelin jakaa teillekin nämä 3d-kuvat tulevasta kodistamme. Näistä näkee mielestäni paremmin sen fiiliksen, jota kotiin haimme. Symmetriset ikkunat, lyhyet räystäät ja ullakon pyöreä ikkuna ovat näitä tärkeitä yksityiskohtia terassin lisäksi, jotka tuovat taloon ”sitä meille oikeaa” fiilistä.

Julkisivu, joka näkyy tontille tultaessa

Nyt kun katson kodin valmista 3d kuvaa ja sitten inspiraatiokuvia, joiden pohjalta koti on suunniteltu, olen lopputulokseen tosi tyytyväinen! Ilman muuta symmetrinen ikkunoiden asettelu aiheutti sisäpuolen suunnitteluun omat haasteensa. Meiltä vaati aikaa jumpata Teri-Talon suunnittelijan kanssa pohjaratkaisu niin, että se olisi toimiva, mutta ikkunat pysyisivät symmetrisinä. Siinä onnistuttiin ja tästä olen kyllä erityisen onnellinen!

1b9a9d23-da63-40b3-bddb-3ea0fb93d4a9
Pyöreä ikkuna tuo juuri sopivasti leikkisyyttä, keveyttä ja hyväntahtoisuutta.

Uudesta kodistamme karsittiin talon ulkopuolelta kaikki ylimääräiset ”koristeet”, jotta lopputulos olisi selkeä ja linjakas. Lisäksi talon rakentaminen on huomattavasti nopeampaa ja huoltaminen helpompaa, kun koristelistoja, parvekkeita jne ei ole ollenkaan. Ja tottakai tämä on myös kustannuskysymys. Monimutkaisten koristeiden ja parvekkeiden tekeminen syö paljon työtunteja. Jotakin pientä tvistiä taloon kuitenkin kaivattiin, niitä tuovat nyt pyöreät ikkunat, tiheä ruudutus muissa ikkunoissa ja vanhempien makuuhuoneen ranskalainen parveke. Talon kulman kiertävä terassi lainattiin amerikkalaisista huviloista, se on sekä käytännöllinen, että kaunis ratkaisu!

Omaan rauhaan jäävä takapiha
Omaan rauhaan jäävä takapiha

Oletko sinä suunnittelemassa parhaillaan uutta kotia? Hyvä keino luoda suunnittelulle raamit, on selata ahkerasti vaikkapa Pinterestin inspiraatiokuvia, joista voi poimia omaan parhaimmistoonsa esimerkiksi kymmenen kuvaa, joiden avulla voi lähteä luomaan omaa haavettaan paperille. Aina ei ehkä tule ajatelleeksi miten pienet asiat, kuten räystäyden pituudet, koristelistat, kattolyhdyt, ikkunoiden koko ja muoto jne..lopputulokseen vaikuttavat.

Ehjän kokonaisuuden aikaansaamiseksi kodin ulkonäön hiomista kannattaa ilman muuta miettiä ammattilaisen kanssa. Pienet yksityiskohdat, kuten toisistaan liian kaukana, tai vastaavasti toisiaan liian lähellä sijaitsevat ikkunat voivat keikauttaa koko talon ulkonäön hassunkuriseksi. Tasapainoinen lopputulos vaatii kaikkien osa-alueiden viilaamista loppuun saakka. Mekin pyörittelimme pitkään talon etupuolen ikkunoita, jotta niistä saatiin juuri oikean korkuiset. Alkuun yläkerran ikkunat olivat aavistuksen liian matalat, joka häiritsi silmää, mutta emme heti osanneet paikallistaa syytä. Kun ikkunoita sitten hieman korotettiin, loksahti kaikki paikoilleen!

Suunnittelussa on mielestäni hyvä ohjenuora se, että pienillä asioilla on yllättävä suuri merkitys!

Nyt enää jännitetään sitä, että pakkaslukemat pysyisivät tarpeeksi maltillisina, jotta saadaan talotoimitus ajallaan! Vatsassa kihelmöi jo valmiiksi, kun lasken päiviä, joita ei toimitukseen enää montaa viikkoa ole. Tätä tunnetta minulla oli rakentamisesta ikävä! 

XXX Jenni

Comments

Hanna /Hannas Home
Reply

Upealta näyttää! Itse asiassa juuri sellaista fiilistä on talossanne, jota itsekin etsin, jos vielä joskus kolmannen talon rakentaisimme. 🙂 Innolla seurataan etenemistä.

Jenni

Hauska juttu, kolmas talo…tuntuu itselle nyt aika kaukaiselta! ;D Mutta miksei joskus, kun kerran toinenkin! 😀

Maarit
Reply

Oi, vautsi! Ihana, tanskalaistyylinen, yksinkertainen ja tyylikäs talo!

Jenni

Kaunis kiitos Maarit! Tavoitit hyvin fiiliksen, jota olemme hakeneet 🙂

Arja
Reply

muuten kaunis talo ! mutta parveekkeettomuutta ihmettelen. meillä on kanssa kaksi täys korkeeta kerrosta talossa ja ylhäällä 2 parveketta eri ilman suuntiin . ovat kovassa käytössä jo pelkästään petivaatteiden tuuletuksen ym.mattojen ravistelujen ja oleilun takia. mukavaa rakentamis aikaa!

Jenni

Parveketta emme nimenomaan uuteen taloon halunneet, kun edellisessä se oli käytännössä viisi vuotta käyttämättä, ainoastaan tuuletuskäytössä kokonainen parveke tuntuu turhalta. yritin kyllä sisustaa parveketta käyttöönkin, mutta emme me siellä aikaa viettäneet silti ollenkaan: http://77.240.19.24/~talosano/parvekkeen-kevat/

Nämä ovat juuri niitä juttuja, joita jokaisen täytyy omalle kohdalleen rakentaessa miettiä tarkkaan. Toiselle yksikin parveke on turha, toinen tarvitsee kaksi! 😀

Ranskalainen parveke yläkerrassa riittänee myös tuuletukseen ja mattojen puisteluun! 🙂

Mika
Reply

Eikö lyhyt räystäs ole teknisesti vähän haastavampi, ts. seinät pitää olla aina hyvässä maalissa ja ikkuna-aukot hyvin pellitettynä?

Siinähän sadevesi helposti valuu pitkin seinää joka sateella? Ja lähitulevaisuudessa ilmeisesti sateita riittää…

Jenni

Totta, mutta kymmenen metriä korkeassa talossa huoltomaalausta näissä nykyisissä sääolosuhteissa oman kokemuksemme mukaan riittää oli räystäs pitkä tai lyhyt. Omakotitalossa eläminenhän on yhtä huoltoa ja hoitamista, elämäntapa. 🙂 Pellitykset pitää ilman muuta olla kunnossa. 🙂

ninnu
Reply

Tässä just näkee miten eri lähtökohdista ja tarpeista ja toiveista jokainen raksaaja lähtee liikkeelle. Esim. meillä ei taas ollut yhtikäs väliä sillä miten lähellä tai kaukana ikkunat toisistaan ovat. Kuha on ikkunat 🙂

Jenni

Kyllä, tässä elämän mielenkiintoisuus onkin, se missä toinen haluaa ikkunoihinsa symmetriaa ja ruutuja, toinen haluaa päinvastoin ja hyvä niin 🙂 Olisi aika tylsä ajatus, että joka tontilla seisoisi samanlainen mökki, ihanaa kun meitä on erilaisia! <3

Leave a comment

name*

email* (not published)

website