Talo Taika: Lattia valittu

Voisi luulla, että parketin valinta olisi helppoa, kun aika tarkkaan tietää mitä haluaa. Mutta ehei..erilaisia lattiasävyjähän on noin miljoona (tai kaksi), puhumattakaan sitten kaikista muista valittavista ominaisuuksista. Tilasin valehtelematta parisenkymmentä mallipalaa ja kävin useammassa paikassa katsomassa lattiasävyjä ihan paikanpäällä. Totesin samalla, että joka tapauksessa valinta on tehtävänä vähän sokkona, koska omassa talossa lattiansävy voi näyttää taas ihan erilaiselta kuin esimerkiksi ikkunattomassa liiketilassa.

laattaleevi, novafloor, stonewash

Halusimme tällä kertaa lattian suoraan valmiina, ilman maalausoperaatiota, joka edellisessä taloprojektissa oli aika mittava. Ajattelimme myös, että mahdollisimman luonnollinen puunsävy olisi aikaa kestävä ja toivon mukaan myös vähän armollisempi naarmujen ja kolojen näkymisen suhteen. Talon alakerran huonekorkeus on kauttaaltaan kolme metriä, joka sulki pois kaikki kovat lattiamateriaalit. Toivomme, että harjattu ja öljyvahattu parketti on vähän pehmeämpi niin jalalle kuin äänimaailmaltaankin.

stonewash, novafloor, laattaleevi

Kaikki talomme lattiat tulevat saman liikkeen kautta. Paikallinen Laatta Leevi tarjoaa sekä kattavan laattavalikoiman, että useamman valmistajan parketteja, mutta kirjoittelen näistä tarkemmin vielä erilisessä postauksessa. Oma valintamme osui loppujen lopuksi Novafloorin harjattuun ja öljyvahattuun select-malliston tammiparkettiin, jonka Stonewash-sävy taittaa mukavasti tammen luontaista punaisuutta. Lakatut lattiat jäivät pois vaihtoehdoista nopeasti, koska tykkään ajatuksesta, että lattiaa voi huoltaa öljykäsittelyllä itsekin. Nyt sitten jännällä odottellaan, miltä lattia oikeastaan näyttääkään isolla pinnalla ja ihan livenä. Onko teistä jollakin käyttökokemusta näistä Novafloorin parketeista?

Tässä näkyy hyvin ero vuokra-asunnon tammilattian ja meidän parkettimme välillä.
Tässä näkyy hyvin ero vuokra-asunnon tammiparketin ja valitsemamme parkettimme välillä, sävyero on yllättävän suuri.

Mutta ihanaa, isot valinnat alkavat vähitellen olla tehtyinä, se tarkoittaa sitä, että ollaan vahvasti loppusuoralla! <3 <3

Jenni

Comments

Muuttuvakotini Päivi S
Reply

Kaunis lattiavalinta, ihana sävy. Ominaisuudet tuttuja, mutta merkki ei. Onko tämä vielä leveämpi lankkumalli kuin normaalisti? Monet vieroksuu uraa mikä lattiassa on, mutta minusta se taas kivasti korostaa just sitä lankkulattian fiilistä. Tulee varmaan hieno!!!

Jenni

En osaa sanoa, mikä se tavallisin lankkumalli on, tämä on kuitenkin 180 mm 🙂 Tämä meidän parkettimallimme löytyi vain viisteellisenä, olen itsekin vähän sitä mieltä, että viisteet ovat oikeita sotkunkerääjiä, mutta tällä mennään ja onhan se kivan näköinen 😀

Sinna
Reply

Kaunis lattia. Kysyisin, mikä kuvassa näkyvä kaunis matto mahtaa olla?

Jenni

Hei Sinna! Matto on Linie designin Asko, sävyssä ljus grey. 🙂

Sonja Laurila
Reply

Heippa!
Lattiavalinta on kyllä hyvä. Lattiavalinnat itellä kans menossa ja minusta kun tuntui että hyviä harjattuja vaaleita tammivaihtoehtoja olin vähän! Sain kuitenkin valittua myöskin 🙂
Mutta tuohon mattoasiaan kysyäkseni, tarkoitatko asko light greytä? Sun mattosi näyttää niin hyvältä mutta kaikki light grey matot linien omilla sivuilla näyttää kyllä ihan beesiltä eikä harmaalta. Ainakin mun silmään.

Jenni

Moi! Kyllä taitaa olla juuri tuo matto. On lämpimän harmaa ja vähän lattiasta ja muista huonekaluista riippuen taittaa minunkin mielestäni myös beigeen. Ei sopinut esimerkiksi edellisen kylmänharmaan sohvamme kanssa ollenkaan yhteen (Tämän:http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S39132698/#/S09875681)
Kannattaa melkein pyytää jostain sovitukseen, niin näet sopiiko sävy teidän kotiinne!

Annam
Reply

Minkälaiset portaat teille tulee, mikä niiden väri? Ompa kerrassaan kaunis parkettivalinta. 🙂

Jenni

Parkettiin olen kyllä kovin tyytyväinen! Meille tulee puiset valkoiset U-portaat, metallisella yhtenäisellä/korkealla pinnakaiteella. Saatiin kyllä suunniteltua mielestäni tosi kaunis porraskokonaisuus 3d-kuvien perusteella, jännä nähdä, miltä se näyttää sitten valmiina! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website