Terassilla

Meidän pihamme näyttää toistaiseksi kynnöspellolta, joka sekin on aika armollinen termi tuolle kivierämaalle. Isoista olohuoneen ikkunoista avautuu näkymä terassille ja takapihalle, joten rakentelin ikkunan taakse omaa kevätpuutarhaani, jotta tuo ikkunanäkymä ei olisi ihan niin lohduton.

terassi

Näin epävakaisena ja kylmänä keväänä on turha vielä näillä leveyksillä istutella orvokkeja laatikoihin, koska lumisateen mahdollisuus on säätiedotusten mukaan ilmeinen. Sen sijaan istuttelin erilaisiin vuosien mittaan kertyneisiin ruukkuihin havuja ja yrttejä ja pääsipä yksi viherkasvi sisältäkin fiilistelemään kevättä.

pilarikataja
pilarikataja
terassi, teritalot

Tulevan kesän ohjelmassa on pihatöitä, tosin istutuspuuhiin päästään vasta sen jälkeen kun kaivuri on vieraillut tontilla. Siihen asti tyydyn sisustamaan terassia, johon on muuten etsinnässä simppelit ja helppohoitoiset terassikalusteet. Siperianlehtikuusesta valmistettu penkki on vuosien saatossa kauniisti harmaantunut, erityiseksi penkin tekee se, että puut penkkiin on kaadettu lapsuudenkotini pihalta. <3 Vielä uupuu kuitenkin riittävän suuri terassipöytä ja tuolit, joihin olisi mukava istahtaa syömään ja kahvittelemaan. Jonkunlainen löhöilypaikka olisi myös tarpeen, että saa pihatöiden välissä vähän levähtää..

Joko teidän terassilla vihertää? 🙂

Jenni

Comments

Muuttuvakotini Päivi S
Reply

Voi Jenni kun vihertäiski 🙂 Täällä vielä kovasti lunta ja välillä tupruttaa lisää, masentavaa. Viime vuonna tähän aikaan jo haravoin vähän pihaa. Nyt on kyllä ennätys määrä lunta. Täällä ensitöikseen pitää rappuset ja kaiteet käsitellä, aivan järkyttävässä kunnossa…ihan hävettää kun tulee vieraita. Terassin ympärille olisi kiva saada haaveilemat betonista tehdyt istutus penkit ja muutaman havu juttu niihin. Muuta en tänä kesänä haaveile…jos ne ekana sais 🙂 Olis vaikka ja mitä tehdä, lista loputon 🙁

Leave a comment

name*

email* (not published)

website