Toivolan vanha piha

Toivolan vanha piha

Jokaisen kynnelle kykenevän keskisuomalaisen ja kaikkien kauempaakin kannattaa lukea tämä juttu. Olen niin iloinen ja ylpeä, että meiltä täältä löytyy jotakin näin hienoa!

Vierailimme nimittäin perheen kanssa sunnuntaina Toivolan vanhan pihan joulussa. Kun astuimme porteista sisään ja kuoro lauloi maa on niin kaunis, ajattelin heti että tämä paikka voi olla vain menestys!

Toivolan vanha piha
kuoro toivolan vanha piha
Toivolan vanha piha

Esteetikon silmää hivelee kauniiden rakennusten lisäksi koko miljöön viimeistelty joulukoristelu. Paikalliset yrittäjät myyvät omia tuotteitaan sekä kojuissa ulkona, että sisällä makasiinin sokkeloissa. Kahvila Muistossa taas lämmitellä käsiä kuuman kupillisen äärellä.

 Kauniita yksityiskohtia ja kuumaa

kahvia tarjoaa kahvila Muisto

Toivolan vanha piha
Toivolan vanha piha
Toivolan vanha piha
Toivolan vanha piha

 

Keski-suomen museon käsityöläiskodit tarjosivat Muistossa nautitun kupillisen jälkeen aikamatkan menneisyyteen. Lapset kävivät myös rapsuttelemassa makasiinissa talveaan viettäviä pihan lampaita.

Lapset seurasivat silmät pyöreinä Manalanpajan sepän työskentelyä. Niin paljon se ihastutti, että omat joulurahat lapset halusivat käyttää sepän valmistamiin koruihin.

toivolan vanha piha
Manalanpaja
Manalanpaja
Mestari ja oppipojat :)
Mestari ja oppipojat
Manalanpaja
Manalanpaja

Käsityötä, maakunnan makuja, sisustustuotteita, asusteita noin muutamia mainitakseni löytyi paikallisten yrittäjien kojuista. Itsetehtyä, aitoa, kaunista ja eettistä, eipä voisi paremmin minulle tuotetta markkinoida!  Yksilöllisiä ja persoonallisia lahjaostoksia siis tein minäkin, mutta sattuneista syistä en nyt niistä tässä yhteydessä kuvia julkaise, terveisiä vaan!

Vanhan pihan joulunaluspäivät ovat jo marraskuun loppupuolelta lähtien täyttyneet monipuolisesta ohjelmasta. Sydämessä kävi lämmin läikähdys, kun lapset kajauttivat tiernapoikien täysmittaisen version komeasti ilmoille. Tämä joulunperinteitä rakastava äitiliini taisi tirauttaa kyyneleenkin kun ilmoille kajahti Kiitos olkohon! Miten upeita, reippaita lapsia!

Tiernapojat
Riisipuuro
Riisipuuro

Kaikki tämä ei suinkaan ole syntynyt ihan itsestään, vaan priimusmoottorina toimii pihan isäntä  Margo Saxberg. Hauska, humoristinen mies löytyi itse puurokauhan varresta. Arvovaltaisesti pukeutunut herra  suostui kuvattavaksi ja kaivoi vielä taskustaan tiukkojen tilanteiden silmälasit nenälleen. Herra kysäisi myös luottaisinko minä tällaiseen mieheen?

Kun ympärilleen katsoo, niin ilman muuta. Niin upea ja aito tunnelma on onnistuttu Vanhalla pihalle luomaan!

Toivolan vanha piha
Toivolan vanha piha

Joko olette käyneet nauttimassa Toivolan joulun tunnelmasta? Meille ainakin kokemus oli riemastuttava! Tämä on nimittäin juuri sitä, mitä me tänne keski-suomeen olemme kaivanneet! Me hipsimme sinisen hetken aikaan, masut täynnä joulupuuroa ja mielessä tiernapoikien laulu ulos pihan porteista.

Jenni

Toivolan vanha piha

 

 

 

 

Comments

Viivi / Valkoinen Soihtu
Reply

Ooh, kauniita kuvia kauniista paikasta! Me ei olla vielä tänä vuonna ehditty käymään Toivolan Vanhalla Pihalla, mutta viime vuonna käytiin:) Aivan ihastuttava paikka kyllä!

Jenni

Oli monenmoista ohjelmaa nytkin, kannattaa käydä! 🙂

Iisa
Reply

Tuolla olisi vielä kiva käydä!

Jenni

Käy ihmeessä, viimehetken jouluostokset voi löytyä Toivolasta! 🙂

Jenni

Todella iloinen yllätys oli tämä paikka! 🙂

rouva s / sievin koti
Reply

Tänä talvena emme mekään ole tuonne vielä ehtineet, mutta paikka ansaitsee kyllä kaikki mahdolliset kehut, joita eri medioissa on ollut. Kaikin puolin ihana paikka – aivan oma maailmansa keskellä kaupunkia, jossa saa omanlaisen irtioton kiireisestä vilinästä. <3

Jenni

Se oli kyllä paikalle ominaista, vaikka oli tosi täyttä, iloisia rauhallisia ihmisiä tuli vain vastaan! Tunnelma tarttuu! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website