Tyylikäs unelmakoti – Kastelli

IMG_9825
ASUKKAAT Piia ja Jari, sekä lapset 6v ja 11v.

KOTI Kastellin Helsinki pientalo, pinta-ala 146m2, pohjakuva artikkelin lopussa.

Rehellisiä luonnonmateriaaleja, mattapintaa, mustaa ja harmaata – näistä elementeistä on rakentunut Piian ja hänen perheensä uusi Kastellikoti Helsingin Maunulaan. Omakotirakentajiksi perhe päätyi vähän sattumalta, kun arpaonni yllätti tonttihaussa. Maunulan alue oli perheen kotiseutua jo valmiiksi, kymmenen vuotta kerrostaloelämää oli vierähtänyt ihan uuden kodin naapurissa. Vuokratontti on osa ryhmärakennusprojektia, jossa alueelle valmistui useita Kastellin Helsinki pientaloja.

– Meidät vakuutti sekä Kastellin hinta-laatusuhde että kaupunkitontille erinomaisesti sopiva talomalli. Samaan aikaan rakensivat kaikki naapuritkin, siitä on ilman muuta hyötyä!

Rakennusprojekti kesti kaikkineen pari vuotta, lisäksi pihat odottelevat vielä ensi kesän innokkaita viherpeukaloita. Talo toimitettiin Kastellilta pintoja vaille valmiina, tästä eteenpäin Piia ja Jari tekivät paljon itse. Muutamia kokonaisuuksia, kuten alakerran lattia ja seinien tasoitukset, teetettiin ammattilaisilla.

IMG_9970

Piia ja Jari olivat koko rakennusprojektin ajan tiukasti kiinni myös päivätöissään. Jari tykkää tehdä käsillään vastapainoksi leipätyölle mainostoimistossa. Piia toimi projektin luovana johtajana, sisustajan ammattitaitoa sai nyt käyttää omaan kotiin.  Nyt 6 ja 11- vuotiaat pojat kulkivat iltaisin mukana rakennuksella.

-Rakentaminen on pitkä projekti, on tärkeää, että koko perhe saa olla mukana. Muistan lämpimästi ajan paria kuukautta ennen muuttoa, kun itse työskentelimme raksalla ja lapset keksivät omia touhujaan siinä ympärillä. Kaikki olivat omalla tavallaan mukana kodin rakentamisessa! Siinä mielessä olemme kaupunkilaisrakentajia, että meillä ei ole ollut autoa vuosiin, eikä sitä hankittu myöskään rakennusajaksi.

Olemme todennäköisesti ainoa suomalainen perhe, joka on rakentanut kotinsa ilman autoa

IMG_9839
IMG_9883

Kodin sisustus muodostuu selkeistä sävyistä ja kontrasteista. -Edellinen kotimme oli hyvin vaalea, nyt kaipasimme jotakin vaihtelua. Kirkkaita värejä emme halunneet, mutta mattamustaa, puun sävyjä ja harmaata on käytetty paljon. Designbetonilta tilattu betonilattia on jalan alla yllättäen lämmin ja pehmeä, vaikka betonista saattaa äkkiä toisenlaista luulla. – Lattia on myös helppohoitoinen. Elävä pinta on armollinen niin pienile kolhuille kuin tahroillekin. Myös lika irtoaa helposti.

IMG_9901
IMG_9884
IMG_9855

Piia pyörittää omaa suunnittelutoimistoa ja toteuttaa ammatikseen ihmisten kotiunelmia. Oman kodin suunnittelu oli mielenkiintoista vaihtelua. Kiireisenä naisen on pitänyt lisäksi kirjaprojekti, ihana Aina Oikein sisustus – ja käsityökirja tuli ulos tänä syksynä!

– Oman kodin ei tarvitsekaan olla heti valmis ja toisaalta sisustushan muuttuu kaiken aikaa. Sopiva keskeneräisyys on oikeastaan koko sisustamisen juju.

IMG_9904
IMG_9820

Alakertaa hallitsee lempeästi Kirsi Valantin suunnittelema mattamusta keittiö. Ison saarekkeen ympärillä mahtuu työskentelmään ja kokkailemaan isommallakin joukolla. Korkeat kaapistot taas kätkevät suojiinsa perheen kaikki astiat.

Musta keittiö on seesteinen ja tyylikäs

IMG_9870
IMG_9895
IMG_9877
IMG_9861
IMG_9897

Portaat ovat myös kodin kaunis yksityiskohta. Puunsävy lämmittää mustan ja betonin keskellä juuri sopivasti. -Yläkertaan asensimme myös sävyltään lämpimän saarniparketin. Yläkerrassa sijaitsevat lastenhuoneet, sekä vanhempien makuuhuone.

IMG_9933
IMG_9924
IMG_9936
Viltti on toteutettu Aina Oikein kirjan ohjeilla jämälangoista, tämän osaa jokainen!
Pehmoinen viltti on toteutettu Aina Oikein – kirjan ohjeilla jämälangoista, tämän osaa jokainen!
Lastenhuoneista löytyy vähän väriä!
Lastenhuoneista löytyy vähän väriä!
IMG_9914
Kaikki kodin kylpyhuoneet ovat myös betonipinnalla!
Kaikki kodin kylpyhuoneet ovat myös betonipinnalla!

Perheen saunaosasto sijaitsee omassa siivessään. -Saunamme valmistui muutama kuukausi sitten, nyt olemme löylytelleet useamman kerran viikossa. Erillinen saunaosasto tuntuu hyvältä ratkaisulta. Arjen kiireet saa jättää oven ulkopuolelle!

-Vaikka rakentaminen on iso projekti, palkitsee lopputulos varmasti! Vinkkimme tuleville rakentajille kuuluvat seuraavasti:

Muista varata budjettia myös sisustamiseen sekä pihanlaittoon!

ps. Piia on itsekin innokas bloggaaja,  Pieni talo Helsingissä- blogin löydät täältä!

Talovalmistaja: Kastelli

Runkomateriaali: Tehdasvalmisteinen puuelementti

Vesikatto: Pelti

Lattiat: Betonilattia Designbetoni, yläkerta saarniparketti Timberwise

Kalusteet: Keittiö Kirsi Valanti

Kosteiden tilojen kalusteet: Otsoson

Liukuovikaapistot: Kabinetti

Sauna: Helo

Takka: Uunisepät

Seinäpinnat: Maalattu valkoinen, sävy paperi Tikkurilan värikartoista. 

pohjakuva

Talo Kalliomäki pohjat

Yhteistyössä:

logo

Comments

Muuttuvakotini Päivi S
Reply

Oih, kuinka kaunis kotia. Ihania sävyjä ja kauniisti käytetty puuta. Näkee, että ammattilainen ollut asialla. Kiva idea tuo torkkupeitto, vois itekki toteuttaa kun en ole mikään kutoja. Käuniit sävyt siinäkin. Keittiökin oli makea matta mustana,tyylikäs kokonaisuus. Tykkäsin kovasti <3

Viivi / Valkoinen Soihtu
Reply

Ai että! Niin kaunis koti! Valkoinen, musta ja puu toimivat aina! Tyylikästä, mutta kodikasta, tykkään♥

Katri
Reply

Upea, täydelliset sävyt. <3

Silja Maaria / Mintunmustaa
Reply

Piian talo on mun viime aikojen ehdoton kotisuosikkini. Tuo sisustussilmä! Voisin muuttaa vaikka heti. <3

Pirpu
Reply

Tosi ihana. Just mun makuun!

Katri Lavikainen
Reply

Tässä on paljon sellaista mistä en pidä. Noin synkkä keittiö on luotaantyöntävä ja ankea, lattioilla olevat kirja-lehti-laatikkoröykkiöt ovat siivoojan kauhistus ja tekee kodista sotkuisen sekamelskan. Sisustus tarvitsisi väriä hengittääkseen. Hyvää se että seinät ovat valkoiset eikä harmaat.

ei-kastellitalolainen
Reply

Alueelle ei valmistunut 24 KASTELLIn Helsinki pientaloa!!

Jenni

Kiitos hyvästä huomiostasi, korjasin tekstin näiltä osin!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website