Uusi upea ruokapöytä

Ihanaa, meillä on vihdoinkin ruokapöytä! Etsimme pitkään eri vaihtoehtoja ja koitimme löytää valmiista vaihtoehdoista sopivaa ratkaisua, mutta näillä mitoilla valmista ja omaan silmään parasta ratkaisua kohtuuhintaan tuntui mahdottoman vaikealta löytää. Niinpä sitten käännyimme Muotocomin Pekan puoleen ja pyysimme tarjousta pöydän runko-osan toteuttamisesta. Eniten vakuutti nopea vastaus ja lähes samantien sähköpostiin kilahtaneet 3d-kuvat, joista oli helppo hahmottaa, miltä pöytä käytännössä näyttäisi. Asiakaspalvelua parhaimmillaan!

ruokapöytä, muotocom, metallijalat
Pöydän mitat 245*910

Muotocomilta saa yksilöllisiä kalusteita omien toiveiden ja mittojen mukaan suunniteltuna ja valmistettuna. Me päädyimme hankkimaan pöytälevyn itse, koska emme vielä tilausvaiheessa osanneet päättää, mikä materiaali toimisi pöydän kantena meillä parhaiten. Joustavuus ja mahdollisuus tilata varta vasten itselle suunniteltu kokonaisuus on se paras juttu, kun työn toteuttaa lähellä ja käsityönä. Käsityönä teetetty ei automaattisesti myöskään tarkoita pilviin karanneita hintoja, kannattaakin rohkeasti kysyä tarjousta on kyseessä sitten mikä kodin kaluste vain. Pekka on toteuttanut muun muassa tämän upean sohvapöydän Modernisti Kodikkaan Kertulle.

Pöydän runko saapui laadukkaasti pulverimaalattuna parissa viikossa ja mikä parasta, työnjälki ja pöydän tyyli oli juuri sitä, mistä olimme haaveilleetkin. Pöytä on selkeän linjakas ja ajaton, mutta kuitenkin sopivasti persoonallinen.

metallijalat, ruokapöytä, muotocom

Seuraavaksi olikin sitten pohdinnan paikka, kun mietimme sopivia vaihtoehtoja pöydän kansilevyksi. Vahvoilla olivat erilaiset täyspuiset levyt, mutta väliaiaikainen vanerikansi näytti tyyliltään sopivan niin hyvin ruokapöytään, että hurautin rautakauppaan ja hankin paksumman (2,1mm) vanerin, jonko mies sirkkelöi sopivaan kokoon. Käsittelin ja hioin levyn pariin kertaan Osmo colorin öljyvahalla, jota käytimme jo edellisessä ruokapöydässämme. Vaha jättää puun upeasti näkyviin, mutta suojaa hyvin ppöydän pintaa rasvalta ja muilta sotkuilta. Kannen saa pöydän runkoon kiinni niin monella ruuvilla, että sen taipuminen tuskin käy ongelmaksi. Edullinen vaneri on myös helppo vaihtaa joko ikilevyyn tai täyspuiseen versioon, jos näyttää, että taso ei pysy käytössä siistinä tai se hyvästä kiinnityksestä huolimatta lähtisi taipumaan.

vanerilevy, metallijalat, ruokapöytä, teetetty
vanerikansi

Tykkään hurjasti tätä modernista pöytäratkaisusta, joka on saanut aikaan tietenkin lumipalloefektin ja tällä hetkellä tulee aktiivisesti googlailtua eri tuoli- tai penkkivaihtoehtoja. Todennäköisesti päädyn teettämään ainakin toiselle puolelle pöytää Pekalla vielä pitkän penkin, joka rauhoittaisi mielestäni tilaa kauniisti. Tällaisesta tuolista haaveilen pöydän päähän, mutta muuten tuolivalinnat ovat vielä aika avoinna. Nyt kokonaisuutta on mielekästä lähteä rakentamaan, kun tärkein elementti, pöytä itse on valmis ♥. Olisiko sinulla ehdotuksia? Minkälaiset tuolit tai penkit näkisit tämän pöydän kaverina?

Jenni

 

P.S. Olisiko joku kiinnostunut ostamaan 3 kpl Vitran valkoisia Eames DSR tuoleja?

*Pöydän rungosta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan 

Yhteistyössä:

 

 

Comments

Idis & Interiööri
Reply

Todella kaunis pöytä ja vaneri on piste iin päälle! Mie näkisin mustan Wishbonenkin tuon pöydän vierellä…

Jenni

Kiitos <3 No toellakin, ne olisi upeat, mutta budjetti ei niihin kyllä riitä 🙁

Nina
Reply

Ompa tosi kaunis pöytä ja etenkin nuo jalat. Rakastan myös tuota vaaleaa vaneria ja itsellä myös koivuvanerista tehty ruokapöytä, joka on myöskin käsitelty Osmo Colorilla, ripauksella valkoista, mutta kyllä se vain on jo tässä neljässä vuodessa ehtinyt kellastua aivan kamalan näköiseksi. Ikipinnoitteella sitten seuraava pöytälevy. 😛

Jenni

Hei! Oletko hionut ja käsitellyt levyä uudellen? Minulla oli edellisessä kodissa viisi vuotta kovassa käytössä (pienet lapset 3kpl) puupöytä, joka oli käsitelty samalla Osmon öljyvahalla. Hioin sen kevyesti vuosien aikana muutaman kerran ja käsittelin uudelleen, se oli sen jälkeen aina kuin uusi <3

Kirsi
Reply

Yksinkertaisen upea, persoonallinen ja ennenkaikkea kotimaista käsityötä! Hyvää ideointia!

Lotta
Reply

Hienolta näyttää ja täällä myös mietinnässä uusi pöytälevy. Mielelläni kuulisin, miten tuo levy kestää lapsiperheen sottapyttyjä?

Jenni

Hei, meillä oli edellisessäkin kodissa tällä Osmon öljyvahalla (sävy kuusi) käsitelty puinen tuokapöytä ja olin jo silloin, kun lapset olivat oikein sottapyttyiässä, tosi tyytyväinen sen kestävyyteen! Voin siis ainakin oman kokemuksen perusteella suositella 🙂

Hanna /Hannas Home
Reply

On kyllä kaunis pöytä! Hieno on löytää ja tukea suomalaista osaamista!

Jenni

Nimenomaan, tässä yhdistyy monta huippua juttua <3

Heli
Reply

Hieno pöytä! Mielestäni pöydän äären istuisi aika hienosti kokonaan mustat dsr-tuolit. Vaikka dsr on jo niin ”nähty”, jaksan aina ihailla sen muotoja ja mukavuutta.

Jenni

Kyllä, mielestäni DSR tuolit ovat olleet erinomaiset käytössä ja ihan samaa mietin, vaihtaisin mieluusti nyt valkoiset kokomustiin 🙂

Hanna/Pastellimaja
Reply

Tosi kaunis Jenni! Piirtyy kauniisti pöytä vaaleaa taustaa vasten. Meillä taitaa mennä pöytä myös teetettävien listaan.

Jenni

Kiitos Hanna <3 Tämä oli kyllä juuri sellainen, mitä lähdettiin hakemaankin. Voin suositella teettämistä lämpimästi ainakin tämän kokemuksen perusteella 🙂

Heli
Reply

Pöytä on hieno! Mielestäni pöydän äären sopisi hienosti kokonaan mustat DSR:t.

Jenni

Ihan samaa muuten mietin, vaihtaisin mieluusti kokomustiin nuo tuolit 😀

Lyde
Reply

Kaunis ja kivan iso! Meillä on myös omatekoinen/ sukulaisilla teetetty iso ruokapöytä vanerikannella. Tykkään siitä tosi paljon edelleen!

Jenni

Olenkin aina ihaillut teidän ruokapöytäänne <3 Tykkään vanerikannesta hurjasti ja Osmon öljyvaha on ollut todella hyvä tuote, sitä oli edellisenkin pöytämme kannessa 🙂

Mari
Reply

Näyttää hyvältä! Minua kiinnostaisi tuolit, laitoinkin viestiä jo sähköpostilla ja facebookiin 🙂

Jenni

Hei Mari, vastailen sinulle sähköpostiin!

Hiidenpesän Pia
Reply

Upea pöytä! Meillä on vastaava siperianlehtikuusilankkupöytä ulkokalusteena penkkien kera, jalat teetettiin ihan kunnan metallipajalla piirustusteni mukaan. Tuoliksi voisi käydä Aallon Tuoli 23:kin?
Mutta piti kysymäni baarijakkaroista, ovatko mukavat ja toimivat, vaiko vain kivan näköiset? Ovat meillä yhtenä vaihtoehtona uuteen taloon.

Jenni

Kiitos, ollaan tähän kylllä tosi tyytyväisiä <3 Hyvä ehdotus, Aallon 23 tuoli onkin vähän vähemmän nähty klassikko! Baarituoleihin olemme olleet tosi tyytyväisiä, voin kyllä lämpimästi suositella. Tukevat ja kestävät ja vielä kauniit 🙂

Maapu
Reply

Heippa!

Tämä teidän pöytä on kyllä upea, palaan kerta toisen jälkeen ihailemaan sitä! <3 Meillä olisi tarkoitus itse tehdä vähän vastaava pöytä, kyselisinkin että kuinka leveää tämä "lattarauta" jaloissa teillä on?

Sävy
Reply

Hei, onko kyseisessä Osmo colorissa jokin sävy? Saisinko tarkan sävykoodin, sillä pidän lopputuloksesta. Voisitko myös tarkentaa mistä tilasitte koivuvanerin?

Leave a comment

name*

email* (not published)

website