Uutiskynnys ylitetty – keittiössämme on vetimet

Miten joskus kokonaisen talon rakentaminen voi tuntua paljon simppelimmältä projektilta, kuin sopivien vetimien löytäminen ja asentaminen keittiöön? No ehkä vähän liioittelen, mutta tämä meidän vedinprojekti kyllä ansaitsee palstatilaa yhden blogipostauksen verran.

Noblessa, mattaovi, laminaattiovi, lippavedin
lippavedin, ohut pöytätaso, betonitaso, mattaovi

Keittiömme, johon muuten olen ainakin vielä puolen vuoden käyttökokemusella todella tyytyväinen, on Noblessan valikoimista. Halusin nimenomaan mattavalkoisen laminaattioven, koska tässä elämäntilanteessa kaikki mikä on helppohoitoista ja huoletonta, houkuttelee. Ja meillä oli edellisen keittiön laminaattiovista vain positiivista sanottavaa. Ja näiden uusien ovien Touch-pinta on ollut kyllä mainospuheiden veroinen. Sormenjälkiä ei kovin helposti tule ja jos tulee, ne lähtevät pois helposti pyyhkäisemällä.

Mutta niihin vetimiin. Olin varma ja korostan, että olen aika varma edelleen, että uuden kodin keittiöön sopivat parhaiten messinkiset lankavetimet. Keittiön saavuttua sellaiset tilasinkin ja mallailin niitä paikoilleen, mutta jostakin syystä epäröin kuitenkin. Minua mietitytti tulisiko keittiöön kuitenkin liikaa sävyjä harmaan tason, mustien valaisimien ja valkoisten kaappien rinnalle. Ja koska olen turvallisuushakuinen ja varman päälle pelaaja myös sisustamisessa (tämän olette ehkä saaneet huomatakin) totesin, että otetaanpa aikalisä. Laitoin messinkiset vetimet paluupostiin ja aloitin hillittömän ”huomaamattomien” vetimien metsästyksen. Kriteerinä oli myös, että vedin täytyy saada kiinni laatikoiden taakse ja sävyn täytyy olla mahdollisimman lähellä kaappien sävyä.

laminaattiovi, mattavalkoinen, keittiökaluste, noblessa, lippavedin
lippavedin, valkoinen keittiö, noblesssa, mattaovi

Metsästykseni tuotti lopulta tulosta ja löysin oikeanlaiset lippavetimet lähes täsmälleen samassa valkoisen sävyssä kuin kaapitkin. Kaikki mahdolliset keittiöliikkeet kierrettyäni, löytyivät nämä vähän yllättäen Starkin verkkokaupasta. Vetimet saapuivat maaliskuussa, mutta kiinnitys tapahtui muutama viikko sitten, koska elämä. Mutta, ai että hyvää kannattaa odottaa, tuntuu nimittäin eri helpolta kokkailla tuolla keittiössä nyt.. 😉

valkoinen lippavedin, lungo, mattavalkoinen keittiö, kaluste
ohut laminaattitaso, keittiö, betonitaso

Nämä vetimet olivat alunperin siis ”annan itselleni vähän lisäaikaa”- versiot, jotka istuvat mielestäni kokonaisuuteen yllättävän näppärästi. Ovat juuri sitä mitä nyt halusinkin, huomaamattomat ja kevyet ja vielä kiinnitetty laatikoiden takapuolelle. Tämä mahdollistaa sen, että jos joskus oikein huippuyksilöt osuvat kohdalle, ne on helppo vaihtaa. Tähän voi tietenkin mennä 15 vuotta, mutta mikäpä kiire meillä..

Tunnustautuuko siellä joku muukin varman päälle pelaajaksi?

Jenni 

 

Comments

Mila
Reply

Tämä postaus nauratti koska kuulosti niin tutulta…paitsi että meillä kesti kaksi vuotta kunnes OSA vetimistä löytyi ja parin kuukauden jäljeen tilauksesta pääsivät paikoilleen. Osa, eli laatikoiden vetimet, vielä puuttuvat. Luulen että tiedän mitkä haluan. Pohdin noita saman tyyppisiä kuin sinä valitsit, mutta päädyin kuitenkin toisen laisiin. Nuo kyllä näyttävät sopivan kauniiseen keittiöösi kuin nenä päähän! Hyvä valinta! Ja, tiedän tunteen, miten helppoa on avata ovia kun on vihdoinkin vetimet!!

Vekarus
Reply

Hyvältä näyttävät ja tutulta kuulostaa! Huvilan vetimiä etsittiin pitkään ja hartaasti 🙂

Jenni

Kyllä, joskus maltti on valttia 🙂

Kirsi
Reply

Mua hymyilytti tämä postaus, koska mattavalkoinen ovi ja sama taso kuin teillä – ja valitsin kiireessä listavetimet (liian pitkät vaan ) kun epäröin kultaisten ja mustien lankavrtimien kohdalla myös mustat leveät rouheat lankavetimet houkutti mutta sittenkin epävarmuus.. no meillä tulee nyt kultaiset lamput sitten..

Jenni

Kuulostaa tutulta! 😀 Itsestä tuntuu, että sitä ajankohtaista lempparisävyä ja tyyliä voi tuoda juuri valaisimilla jne niiin pysyvämmät ratkaisut saavatkin olla aika neutraaleja! 🙂

Enna
Reply

Hei onko teillä jääkaappi tuossa korkeiden kaappien seinällä integroituna? Jäin vain miettimään noita vetimiä, miten ne on laitettu siinä? Meillä tulossa samantyylinen ratkaisu ja vetimet ja olen miettinyt miten siihen saa vetimet, vai laittaako siihen uratut vetimettömät ovet ja muualle erilaiset… hmm, hankalaa tosiaan nämä päätöksen teot 😀 upea keittiö teillä!

Jenni

Hei Enna! ainakin meidän tapauksessamme kylmäkaappien integroitavat ovet tulivat kaksiosaisina, joten listavedin oli helppo ja huomaamaton kiinnittää tuonne osien väliin 🙂

Nina
Reply

Kaunis keittiö ja vetimet:) Täällä on keittiökaappien päivitys ajankohtaista – muistaisitko mikä vedinmalli on kyseessä?

Jenni

Hei, vetimet ovat Starkin nettikaupan valikoimista, lungo nimeltään 🙂 Starkin liikkeistä vedintä ei löydy, verkosta vain!

Suvi
Reply

Etsin juuri messinkisiä lankavetimiä, mistä löysit omat tilaamasi ja palauttamasi:)?

Jenni

Hei! Keittiön lankavetimet löytyivät Taloon.comista!

Katja
Reply

Hei
Hyvältä näyttää hyuomaamattomat vetimet. Minkä levyiset vetimet kyseessä? Käytitkö eri leveyksiä vai onko kaikissa saman levyinen vedin?

Jenni

Hei! Kaikissa samanlevyinen vedin, nyt en pääse tarkistamaan mikä leveys kyseessä, mutta noin 12cm! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website