Esittelyssä: Värejä paletin täydeltä

ASUKKAAT  Isä Kirvesmies, äiti kotiäiti, 4 lasta

KOTI Kerrostalokoti 100 m2, keittiö, olohuone, ruokailutila, 3 makuuhuonetta

Ovikelloa soittaessa kuuluvat rytmikkäät askeleet, ja oven avaa iloisesti hymyilevä pojanvesseli liitu kädessään. Tässä kodissa myös lapsilla on lupa taiteilla äidin välineillä. Kodin sisustanut perheenäiti, maalausta puolivakasti harrastava taiteilijasielu on sitä mieltä, että kokeilla saa ja sotkeakin, sillä tavalla oppii.

kohde7_tyohuone15
kohde7_eteinen3

Tämä koti on sisutettu sydämellä, ja väreillä. Erehtymätön silmä on yhdistellyt rohkeasti eri kokonaisuuksia. Kirpputorit ovat toimineet monesti aarreaittana astioiden, mattojen ja huonekalujen metsästysreissuilla.

-Minä en pelkää huonokuntoisiakaan mattoraasuja, pesun ja parsimisen kautta moni on löytänyt tiensä meidän lattiallemme, perheen äiti kertoilee.

kohde7_eteinen5
kohde7_ruokailu9

Kodin pohjaratkaisu noudattelee vanhaa kunnon 60-luvun lopun linjaa. Kolme tilavaa makuuhuonetta, sekä erillinen keittiö ovat arjessa  käytännöllisiä. Peruskorjaus kotiin oli tehty vähän ennen muuttoa, joten pinnat olivat siistissä kunnossa ja suurilta osin mieluisia.

Kodin monet esineet ovat nähneet elämää ennenkin. -Luonnetta täytyy ja saa olla, valkoisessa kodissa asuminen ei olisi mun juttuni, perheen äiti kertoo. Oma isäni ja isäni isä ovat itse tehneet kodin puiset sohvat aikanaan. -Näillä esineillä, joiden tarina on tiedossa, on ihan ihan omanlaisensa merkitys.

Omille harrastuksille aikaa pikkulapsiperheessä ei juuri jää kuin öisin. Usein on näistä ikkunoista kajastanutkin valoa yöhön, kun taiteilija äidissä on saanut inspiraation ja kangas on pingotettu telineelle.

kohde7_olohuone4

 

kohde7_ruokailu2

 

kohde7_ruokailu11
kohde7_ruokailu6
kohde7_ruokailu5

Vakava asia sisustaminen

ei täällä ole,

vaan iloinen arjen harrastus.

kohde7_keittio10

Kauniit ja yllättävät yksityiskohdat tekevät tästä kodista esteetikon aarreaitan. Pieniä oivalluksia ja mielenkiintoisia esineitä ja astioita on tarttunut mukaan niin matkoilta, kuin lähikaupungin kirpputoriltakin. Sisustus ei noudata mitään tiettyä linjaa, mutta rouheus ja rohkea värien käyttö seuraa läpi kodin. – Esineet löytävät paikkansa vähitellen, osa viihtyy kaapissa piilossa pitkäänkin.

Vakava asia sisustaminen ei täällä ole, vaan iloinen arjen harrastus. Sisustaminen on perheen äidille luonteva tapa ilmaista itseään, siinä missä maalaaminenkin. Lapsetkin saavat osallistua sisustamiseen, keittiön pöydän ympärillä oleviin tuoleihin värit valitsi 5-vuotias. Ja hyvin valitsikin!

 

kohde7_keittio13
Suloinen kapea ovi johtaa keittiöstä pieneen varastotilaan.
kohde7_keittio11

 

kohde7_makkari7

Käsistään kätevä perheenisä on nikkaroinut useita huonekaluja, eteisen arkkuun uppoaa suurin osa perheen kengistä. Makuuhuoneen vaaterekki taas on äidin piirtämä ja isän toteuttama. Perheessä puuseppä löytyy siis omasta takaa. Myös perheen vanhimmalla pojalla alkaa olla samoja elkeitä, sen verran näppärästi vasara pysyy kädessä.

Lamppu makuuhuoneeseen on itse lyhdystä askarreltu. -Aitous ja rehtiys ovat meidän juttuja, meille on vaikea kuvitella uusvanhoja huonekaluja tai pikkuesineitä.

 

kohde7_makkari4
kohde7_makkari5

 

kohde7_lastenhuone5
Sänky on viiden euron kirpparilöytö ja hylly seinälle itse nikkaroitu.
kohde7_lastenhuone6
Kartta seinällä on löytö kyläkoulun huutokaupasta

 

kohde7_tyohuone9

Nukkekodin on perheen äidin isoveli lapsuudessa hänelle nikkaroinut.

– Nyt innostuin sen remontoimaan, ja olen väkerrellyt sinne kalusteita asenteella, että leikkiä saa!

Nukkekodissa voi toteuttaa rohkeimmatkin ideat. Tämän nukkekodin hauskat tapetit on hankittu Sinellistä. -Vähän kun käyttää mielikuvitusta, niin suurimman osan nukkekodin kalusteista voi valmistaa kotoa löytyvistä jutuista. Rautasängyt on taivuteltu rautalangasta. -Mökkiä on hauska täytellä vähitellen.

kohde7_tyohuone2
Nukkekotia sisustetaan iloisesti itse tehden.

 

kohde7_tyohuone4
kohde7_tyohuone14
kohde7_tyohuone12

Haaveissa on se ihan oma koti, sitten joskus. Mutta koti luodaan aina sinne, missä tällä hetkellä ollaan, perhe kertoilee.  Ja tänne se todella on luotu, tämä on Koti Isolla Koolla.

kohde7_ruokailu10

 

 

 

Comments

Hannele
Reply

Ihana koti! Iloisen energinen oli myös se narsissinkeltainen keittiö josta vinkkasit 🙂

Jenni

Eikö vain olekin! 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website